Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Boli si remedii
  4. Oamenii de stiinta au descoperit o planta care ar putea vindeca diabetul si ucide celulele de cancer

Oamenii de stiinta au descoperit o planta care ar putea vindeca diabetul si ucide celulele de cancer

Pepenele amar (castravetele amar sau momordica) este un fruct care crește din abundență în Asia, Africa și zona Caraibe. In mod traditional, se foloseste pentru tratarea diabetului si a altor boli mai usoare. Recent, studiile au aratat ca acest fruct poate fi folosit cu succes in tratarea mai multor afectiuni, inclusiv cancerul pancreatic.

Intr-un studiu efectuat la Universitatea din Colorado, pepenele amar a dovedit ca poate ucide celulele de cancer pancreatic in vitro si la soareci. Avand in vedere ca rezultatele au fost vazute atat in testele in vitro cat si in vivo, eficienta sucului de pepene amar in tratarea clinica a cancerului pancreatic si, in mod potential, a altor cancere, este promitator.

“Testele IHC ale xeno grefelor MiaPaCa-2 au aratat ca sucul de pepene amar inhiba proliferarea, induce apoptoza si activeaza AMPK (proteina kinaza activata cu adenozina monofosfat) in vivo. In concluzie, sucul de pepene amar exercita o eficienta foarte mare contra celulelor de cancer pancreatic uman, atat in vitro cat si in vivo, sugerand o aplicabilitate eficienta in domeniul clinic.”

Cancerul pancreatic este unul dintre cele mai dificile de tratat din cauza depistarii tardive a acestuia, lasand, astfel, prea putin timp pentru a fi vindecat. Datorita faptului ca terapiile traditionale (chimioterapia, radiatiile, interventia chirurgicala etc) nu au dat rezultate promitatoare si s-au facut prea putine progrese in acest sens, cercetatorii au inceput sa caute alte alternative ca tratament.

Canabisul, de exemplu, canabinoidele mai exact, au aratat ca induc moartea celulara la celulele de cancer pancreatic uman in vitro si opresc dezvoltarea tumorilor pancreatice in vivo. Canabisul este unul dintre cele mai promitatoare tratamente cercetate in prezent, dupa cum arata rezultatele obtinute in laborator cat si relatarile personale.

 

Dovezi stiintifice

Cancerul pancreatic

Multe tumori canceroase au receptori de insulina, care atrag glucoza catre celulele de cancer, ajutandu-le sa creasca si sa se divida. Studiile au aratat ca insulina incurajeaza dezvoltarea celulelor de cancer pancreatic in functie de doza, iar pepenele amar fiind util in reglarea insulinei, ar putea preveni cancerul pancreatic pe termen lung.

Studiul efectuat la Universitatea din Colorado a fost condus de dr. Rajesh Agarwal. Cercetatorii au examinat efectele pepenelui amar pe 4 linii diferite de celule de cancer pancreatic (in vitro) si pe soareci. Pentru studiile in vivo, soarecii au fost injectati cu celule tumorale pancreatice si au fost impartiti aleatoriu in doua grupuri. Unul dintre grupuri a primit apa, grupul de control, iar al doilea grup a primit suc de pepene amar timp de sase saptamani. 

Cercetatorii au studiat tumorile la finalul studiului si rezultatele au aratat ca sucul de pepene amar nu numai ca a inhibat proliferarea celulelor de cancer, dar a indus si apoptoza (moartea celulara programata). In comparatie cu grupul de control, cresterea tumorii a fost inhibata cu 60% in grupul care a primit tratamentul, fara semne de toxicitate sau efecte negative asupra corpului. Avand in vedere ca toxicitatea si efectele negative sunt o problema serioasa in tratamentele conventionale de cancer, acest lucru a fost un rezultat pozitiv.

Diabetul

Mai multe studii clinice au fost desfasurate pentru a evalua eficienta pepenelui amar in tratarea diabetului. Avand in vedere ca diabetul este considerat un precursor al cancerului pancreatic, cercetatorii au fost de parere ca pepenele amar ar putea trata diabetul, dupa ce au vazut rezultatele obtinute cu cancerul pancreatic.

In 2011, rezultatele unui test clinic de patru saptamani au fost publicate in "Revista de Etno farmacologie" care au aratat efecte hipoglicemice modeste si un control semnificativ al fructozaminei la persoanele care au luat 2000 mg/zi de pepene amar.

Studiul a specificat: “Pepenele amar a avut un efect hipoglicemic modest si a redus semnificativ nivelul de fructozamina de la valorile initiale la pacientii cu diabet de tip 2 care au primit 2 000 mg/zi. Cu toate acestea, efectul hipoglicemic al pepenelui amar a fost mai mic decat in cazul administrarii de metformin 1000 mg/zi.” 

Un alt studiu publicat in 2008 in revista internationala "Chimia si biologia" arata cum compusii din pepenele amar au imbunatatit controlul glicemic, au ajutat celulele sa absoarba mai bine glucoza si au imbunatatit toleranta generala la glucoza. Studiul a fost facut pe soareci si rezultatele au fost promitatoare pentru tratarea diabetului si obezitatii cu pepene amar. 

Pe de alta parte, un studiu publicat in "Revista de epidemiologie clinica" in 2007 nu a demonstrat un beneficiu semnificativ in tratarea diabetului cu pepene amar, insa dupa 2 ani s-a specificat in "Revista britanica a nutritiei" ca "sunt necesare teste clinice, mai bine structurate, care sa confirme rolul fructului in tratarea diabetului.”

De la studiul din 2007, au fost facute mai multe studii pentru a demonstra efectele benefice, posibil mai bine structurate.

Concluzii

Cand vine vorba despre sucul de pepene amar, cercetarile curente arata rezultate promitatoare in ceea ce priveste distrugerea unor tipuri de celule de cancer, tratarea diabetului si o potentiala prevenire a cancerului pancreatic cancer. Ar fi utile studii clinice mai aprofundate, pentru a intelege mai bine cat de eficienta poate fi aceasta planta si in ce cazuri. Este o alternativa foarte promitatoare, care ar trebui exploatata sub o supraveghere corespunzatoare.

Alte utilizari ale pepenelui amar

Pepenele amar se foloseste ca remediu medicinal traditional de multa vreme. Se foloseste ca tratament pentru: colici, febra, arsuri, tuse cronica, menstruatie dureroasa si probleme ale pielii.

Este bine de stiut ca aceasta planta creste fara probleme mari si in Romania si chiar exista deja fermieri care fac o afacere buna din cultivarea pepenilor amari atat pentru diversi consumatori dar si pentru companii ce produc suplimente sau medicamente.

SURSE

http://www.collective-evolution.com/2016/10/28/scientists-find-a-plant-that-could-treat-diabetes-kill-cancer-cells/

#anticancer #canabisul #diabet #pepene amar

Ce au mai parcurs alti cititori...

Canabisul si uleiul de cocos - o combinatie letală pentru celulele canceroase
Aloe vera si castravetele amar - o combinatie vindecatoare pentru diabetici
Care este doza zilnică de turmeric recomandată pentru tratarea diabetului, artritei sau a cancerului?
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101