Nuca de cocos este unul dintre cele mai mari daruri ale acestei planete. Nuca de cocos este un filtru natural de apa care filtreaza aprox. 9 luni fiecare litru de apa. Pentru a ajunge in nuca, apa leviteaza in sus prin nenumarate fibre care o purifica pana ajunge in nuca sterila. Aceasta apa pura de nuca de cocos este una dintre cele mai puternice surse de electroliti gasite in natura.
Apa de cocos este identica cu plasma din sangele uman, facand-o donatorul universal. Plasma face cam 55% din sangele uman. Restul de 45% este constituit din hemoglobina , care in mod esential este sange de planta transformat(clorofila). Atunci cand consumam o bautura care este facuta din 55% apa de cocos si 45% clorofila, practic avem parte de o transfuzie de sange instanta.
Nucile de cocos in momentul cand sunt mai tinere, au cele mai multe efecte de binefacere asupra sanatatii. Ele contin o “carne” moale care este formata din grasime pura saturata. Aceasta “carne” are calitatile remarcabile de a vindeca si a intineri tesuturile oxidate si deteriorate, de a imbunatatii functionarea sistemului nervos si de a reface fluidele sexuale la barbati.
Nucile de cocos paroase si maro sunt nucile mature. Aceastea contin de asemenea apa de de cocos dar “carnea” nu este moale ci fibroasa . Acesta “carne” fibroasa si bogata in proteine este mai putin gustoasa si nu la fel de digestibila chiar daca contine una dintre cele mai vindecatoare substante grase cunoscute. Alegeti nucile de cocos dupa gaurile , 3 la numar, pe care le au . Selectati-le pe cele care nu prezinta urme de mucegai.
Uleiul de cocos
Uleiul de nuca de cocos este obtinut din nucile mature. Spre deosebire de grasimea saturata de provenienta animala care contine colesterol si lanturi lungi de acizi grasi, grasimea saturata din nucile de cocos este formata din lanturi medii , usor asimilabile de corp si are cele mai putine calorii fata de alte surse de grasimi.
Lanturile medii de acizi grasi
Grasimile sunt lanturi de atomi de carbon(de diferite lungimi) inconjurate de diferite cantitati de hidrogen. Aranjarea hidrogenului in jurul unui lant de carbon, determina saturarea sa. Cu cat este mai mult hidrogen, cu atat exista mai multa saturatie si molecula este mai stabila.
Lungimea lantului de carbon la grasimi determina multe din proprietatile sale. Grasimile din nuca de cocos sunt saturate dar contin lanturi medii de acizi grasi de cate 8 pana la 12 atomi de carbon. Unele lanturi precum cele din grasimea de animale au intre 14 si 24 de atomi de carbon, in vreme ce cele din urina, unt sau otet au intre 2 si 6 carboni.
Lanturile medii din grasimile de nuca de cocos, au proprietati incredibile favorabile sanatatii. Lanturile medii mai scurte au nevoie de mai putina energie si enzime pentru a fi digerate.
Eu sunt placut impresionat dar cred ca exista si unele interese de promovare si vanzare a unor produse naturale si sanatoase e posibil s fie benefic ca orice alt fruct natural caci avem fructe numai naturale dar unele sunt trtate cu pesticide sau alte substnte cu efect de coacere sau conservare indelungata ,dar sa ne bucuram cu totii de ce ne ofera natura bogatiile sale care au oferit multor generatii vitaminele necesare organizmului.Cu multumiri celr care ne ofera incredere si ne ajuta sa fim sanatosi si voinici .
Multumesc frumos pentru articol.
Salut, îmi pute?i spune unde pot g?si exact, ulei de cocos adev?rat, s? nu fiu p?c?lit ?
Am si eu o intrebare: cum as putea sa fac diferenta intre ulei de cocos si untura? Am cumparat recent ulei de cocos si - tinut la temperatura camerei se comporta fix ca si untura. Ma poate ajuta cineva cu o informatie? Multumesc.
Este normal sa se intample asa. Uleiul (grasimea) de cocos are punct de inchegare destul de ridicat astfel incat la temperatura camerei (20-23 grade Celsius) devine solid. Este foarte bun de consumat in orice forma. Daca doriti sa-l folositi lichid, il puteti tine 5 minute la bain marie.
Apa de cocos trebuie sa fie dulce daca nuca este buna, este bogata în electroliti, vitamine si minerale, este folosita cu succes ca bautura pentru sportivi, chiar si cu un continut scazut de sodiu; este un suc natural care poate înlocui bauturile racoritoare artificiale.
Bun,bun,bun... Acum intra in meniul meu zilnic, simt din ce in ce, ca acesta Nuca de cocos" e delicioasa. Pacat, ca multi nu stiu ce e bun.Ma bucur ca voi ajutati OAMENI. Degeaba suntem multi si consumam putin din ce e BUN. :). Mult succes, celor ce consuma sanatos.
Puteti bea si 2 litri de lapte de preferat sa nu il filtrati si sa il beti cu tot cu pulpa. Alimente intregi!
are un gust ciudat ce pot face sa scap de el sau asa e... la fel e si pulpa..
ce facem cu pulpa din interiorul nucii??eu am facut lapte...iar cu nuca ramasa am amestecat-o cu ulei de masline si o pastrez la frigider(este foarte gustos)..intrebarea mea este cat timp se poate pastra laptele de cocos si cat lapte de cocos se poate consuma intr-o zi? Va multumesc!! SANATATE INAINTE DE TOATE :)
Multumesc pentru articol. Foarte interesant si informativ. Imi plac la nebunie nucile de cocos, dar chiar nu stiam ca sunt atat de benefice. Pacat ca nu se gaseste mai usor acest ulei de cocos. Succes si la cat mai multe articole utile, multumim !
Foarte interesant articolul! AM mai mancat nuci de cocos dar nu stiam ca sunt asa benefice!