Nu exista prea multe exercitii care sa implice fiecare muschi din corp, sa arda suficiente calorii si sa tonifice abdomenul rapid. Din fericire, flotarile sunt unul dintre exercitiile care confera beneficii majore fara sa necesite prea mult timp.
Aceste miscari trei-in-una consolideaza centrul de greutate, intaresc partea superioara a corpului si muschii femurali si dupa repetarea acestor miscari pentru doar cateva minute vei simti cum intreg corpul tau a lucrat la maximum.
Totusi, pe masura ce avansezi in programul zilnic, e recomandat sa iei o pauza o data la 2-3 zile pentru a permite corpului sa-si revina dupa efortul sustinut pe care l-a facut.
Iata câteva motive pentru care e bine sa incluzi flotarile in rutina ta de exercitii:
1. Intaresc partea superioara a corpului.
Marind progresiv numarul de flotari zilnic iti intaresti partea superioara a corpului fara sa fii nevoit sa ridici greutati. Flotarile lucreaza pieptul si umerii, dezvoltand eficient aceasta zona a corpului.
2. Consolideaza centrul de greutate (fara sa provoace dureri!)
Desi flotarile sunt considerate exercitii pentru partea superioara a corpului, fiecare muschi din corp este implicat daca sunt facute corect: muschii transverse abdominus si rectus abdominus lucreaza din greu pentru a mentine echilibrul coloanei vertebrale. Acest lucru intareste si tonifica stomacul fara sa produca leziuni. Flotarile sunt modalitatea cea mai rapida de a obtine un stomac bine definit.
3. Furnizeaza energie rapid.
Cand te simti molesit, fa cateva flotari si iti vei spori rapid nivelul de energie. Exercitiul imbunatateste circulatia, incalzeste corpul si stimuleaza creierul. Chiar daca cei de langa tine se vor uita lung la tine cand te asezi pe jos si incepi sa faci flotari, vei aprecia energia si eficienta cu care te incarci dupa terminarea exercitiilor.
4. Maresc masa musculara.
Masa osoasa tinde sa scada odata cu varsta, creand o predispozitie a oaselor pentru fracturi. Este esential sa practici exercitii cu greutati pentru a mentine a oasele puternice. Flotarile intaresc grupele principale de muschi, precum si coatele si incheieturile, reducand riscul de fracturi.
5. Maresc rata metabolica.
Flotarile implica mai multi muschi in acelasi timp, obligând inima sa pompeze mai mult sânge si accelerând respiratia. Ritmul metabolic se mareste, astfel, contribuind la pierderea in greutate. Este un avantaj semnificativ, pe langa intarirea muschilor, pentru mentinerea in forma a corpului.
Flotarile sunt bune pentru cresterea masei musculare slabe, arderea grasimilor si imbunatatirea formei fizice.
Vrei sa le incerci? Iata cum sa incepi
Mai întâi trebuie sa faci cateva minute de incalzire a incheieturilor, pentru a-ti intra intr-un ritm. Dansul, sariturile sustinute cât ?i mi?carile simple de rotire a incheieturilor sunt un bun start. Pentru inceput e bine sa faci exact atâtea flotari câte poti fara intrerupere.
Cand obosesti, te opresti. Numarul de flotari pe care l-ai facut la inceput este cel cu care vei incepe ziua urmatoare. De exemplu, daca faci trei flotari fara intrerupere, atunci trei vei face si in zilele urmatoare.
In fiecare zi, insa, mai adaugi inca doua flotari, chiar daca ai nevoie sa faci pauza pentru a le termina pe toate. Deci, daca, dupa cele trei, ai ajuns in ziua urmatoare la patru flotari fara intrerupere, te odihnesti si mai faci inca una, pentru a ajunge la doua in plus fata de numarul de la care ai inceput. In a treia zi, vei ajunge la sapte.
E o modalitate foarte buna pentru a construi forta.
Este de asemenea foarte important sa inveti cum sa respiri in timp ce faci flotarile pentru a maximiza efectul acestora: trebuie sa inspiri pe masura ce lasi corpul in jos si sa expiri atunci când te ridici de la sol. Incearca sa te controlezi astfel incât sa nu existe pauze in timpul carora sa-ti tii respiratia intre ridicari.
Sursa: http://www.hundredpushups.com/questions.html
Nu se consuma foarte multe calorii prin flotari. http://www.calculator-calorii.ro/consumate/flotari Pentru slabit , cel mai bun exercitiu este alergarea.