Mestecatul uleiului este un stravechi remediu ayurvedic pentru sanatatea orala si detoxifiere. El implica utilizarea uleiurilor pure ca agenti pentru extragerea bacteriilor, fungilor si altor organisme daunatoare din gura, dintre dinti, gingii si chiar din gat.
Cum sa mesteci uleiul
Cel mai eficient mestecat al uleiului este facut prin punerea unei linguri mari de ulei de susan organic presat la rece in gura si plimbatul uleiului prin gura pentru circa 10-15 minute, si apoi scuipat.
Alte asemenea uleiuri, precum cel de cocos presat la rece, cel de floarea-soarelui si de masline, au fost utilizate, desi uleiul de susan este considerat unul dintre cele mai bune pentru aceasta practica, alternand uleiurile la fiecare cateva zile, pentru a obtine beneficii depline. Folosirea uleiurilor organice de inalta calitate are rezultate cu efecte multiple.
Citeste si despre: 54 de beneficii ale uleiului de cocos dovedite stiintific
In primul rand uleiurile se amesteca cu saliva, transformandu-se intr-un lichid alb si subtire. Lipidele din uleiuri incep sa extraga toxinele din saliva. Pe masura ce uleiul este plimbat prin gura, pe langa dinti, gingii si limba, uleiul continua sa absoarba toxine, si in cele din urma, ajunge sa devina gros, vascos si alb.
Ce se intampla mai exact in timp ce se mesteca uleiul?
Multiple studii stiintifice arata eficacitatea terapiei prin mestecarea uleiului. Un studiu arata ca mestecatul uleiului de susan poate amplifica sanatatea orala in general. In mod specific, utilizarea uleiului de susan ca agent oral de sanatate ajuta la reducerea cantitatii de S. mutans (germeni) numarati atat in placa dentara, cat si in saliva din gura. Savantii cred ca lipidele din ulei extrag bacteriile, dar le si impiedica sa se lipeasca de peretii cavitatii bucale.
Mestecatul uleiului mai sporeste si saponificarea din gura, creand un mediu saponificat ce curata gura, intrucat grasimea vegetala este prin insasi natura ei un emulgator (agent emulsifiant). Cea mai interesanta este probabil capacitatea uleiului de a curata si elimina bacteriile daunatoare, ca si cea de a reduce cresterea fungica excesiva. Aceste uleiuri mai este posibil ca sa ajute la restructurarea celulara, si sunt corelate cu functionarea adecvata a nodulilor limfatici si a altor organe interne.
Alte posibile beneficii pentru sanatatea orala ale mestecarii uleiului includ:
• intarirea in general a dintilor, gingiilor si falcilor
• prevenirea bolilor gingiilor si gurii, precum gingivita si cariile
• Prevenirea mirosului urat in respiratie
• Potential remediu holistic pentru sangerarea gingiilor
• Prevenirea uscarii buzelor, gurii si gatului
• Posibil tratament holistic pentru dureri generale ale articulatiei temporo-mandibulare si falcii in general
In dorinta de a trai suta de ani, omul este in stare sa faca orice. Daca apare Carmen Hara maine la tv si ne zice ca e bine sa mancam rahat, la pariu ca maine toata populatia Romaniei mananca rahat, la propriu. Din ce te feresti mai mult din aia ti o furi mai tare. Pe net gasim tot felul de nebuni care posteaza fel si fel de retete miraculoase fara sa ne intrebam daca ne fac bine sau nu, le tinem si noi pt ca le a tinut si nu stiu cine si la el a dat rezultate. Haideti sa ne intrebam ce mancau bunicii nostri si sa incercam sa facem ca ei. Mancam din orice fara sa facem excese si va fii bine, garantat. Pe vremea lor nu erau cancerele in floare ca acum. Corpul ne da mereu semnale si ne spune ce i prieste si ce nu!
Fetelor e bine sa faceti asta cu uleiul...dar nu va spalati cu bicarbonat....Imediat dupa ce ati scuipat uleiul.va spalati pe dinti numai cu pasta de dinti.... De fiecare data cind mincati va duceti repede sa va spalati pe dinti....dar repede ,repede...o sa vedeti cum stati bine cu gura si mirosul neplacut in gura..
Eu folosesc acest procedeu zilnic,cu ulei de măsline ( dacă e de calitate,nu este grețos ).Pentru clătire,folosesc apă cu bicarbonat: o linguriță la un pahar de apă .Nu folosesc sarea,de frica tensiunii.După aceea mă spăl pe dinți cu pasta obișnuită peste care pun și bicarbonat.Mă simt foarte bine după acest ,, ritual ”,cavitatea bucală e fericită.Încercați și nu veți regreta !
Procedura cu uleiul este recomandata sa o faci cind te scoli înainte de a te spală pe dinți. Trebuie neaparat sa clătești gura cu apa si sare după ce ai făcut procedura cu uleiul. După aceea trebuie să-ți speli dinți. Am observat ca dinții se albesc!
Orianda, cred că este efectul curățării iar faptul ca tu nu te spălai pe dinți după aceea, toxinele care erau acum în cantitate mult mai mare au determinat acea reacție pe limbă.
Scuzați-ma, am apăsat greșit și am dat drumul la comentariu. *Urmatorul pas este spălarea pe dinți. Obligatoriu! !! Dimineața, când luăm gura aceea de ulei nu trebuie să ne spălăm înainte. În legătură cu uleiul care se folosește cel mai recomandat este cel de floarea soarelui. Probabil ca studii mai recente au descoperi t ca alte uleiuri au efect mult mai bun. Eu am găsit acest articol ca vreau după sărbători să încep să mestec ulei. Rău nu are cum să facă. Voi folosi tot de floaea soarelui fiindcă știu că nu este grețos Sănătate!!
Metoda este foarte veche deci există posibilitatea să se fi făcut și studii în acest sens. Am mestecat ulei imediat după revoluție. Aflasem de această metodă de la o cunoștință care suferea de o alergie urâtă rau de tot. Crizele ei apăreau când nici nu se aștepta și erau asemănătoare șocului anafilactic. Ultima criză o avusese la mare, când era doar ea și copiii. Vă dati seama prin ce au trecut copiii. La întoarcerea de la mare a început să mestece ulei de floarea soarelui iar când am întâlnit-o zicea ca nu mai făcuse nici o criză. De-a lungul timpului am avut ocazia să o mai întâlnesc și s-o întreb și vreau să va spun că sunt aproape 30 ani de când nu a mai avut nimic. Tot în acea vreme am mestecat și eu ulei, pentru ca făceam foarte des afte și pot să spun ca am scăpat. Peste ani am vrut să fac cura cu ulei de măsline, pentru că se tot vorbea despre beneficiile lui. Nu am putut. Uleiul de măsline este din start cam gros și mi-a părut cam grețos și am renunțat. Când am câte o problemă de sănătate tot la mestecatul uleiului mă gândesc. *Cura am ținut-o zece zile. *Dimineața la prima oră puneam sticla de ulei la gură și rețineam o cantitate de ulei cât să pot să o trec prin gură fără să simt greață sau să fiu tentata să îl scuip. Timp de circa zece minute, cât îmi făceam cafeaua și pachetul mestecam uleiul. *Uleiul mestecat se scuipa în toaletă (așa am fost învățată) deoarece este foarte toxic. Eu știu ca de obicei problemele aparatului digestiv se reflectă pe limbă, aceasta având aspect albicios și încărcat, de aceea cred că metoda ajută în mod indirect și ale
In urma cu 10 ani,am fost in situația de a ma opera de fiere. Cum țin mult la aspectul si sănătatea mea, am început sa caut metode alternative.Atunci am început sa mestec ulei( eu am folosit ulei de măsline) si sa mănânc grâu încolțit.O fac in cure de 30 zile primăvara si toamna.Am rămas cu fierea neoperata si am scăpat de sângerările dentare.Si nu doar atât, arat mai tânara si am o vitalitate de invidiat.Deci, e pe bune.
Nu stu voi sncerca ancepand de azi
De cite ori pe zi si la ce perioada de timp se repeta?
In fiecare zi dimineata inainte de spalatul pe dinti
EFICIENTA ESTE ADEVERITA DE MULTI PACIENTI MAI ALES TINERI
Presupun ca dupa mestecat ne putem spala pe dinti?
O chestie pe care o faceam in studentie, in primul an, mai ales, dimineata, pe stomacul gol. Poate de aceea am acum un organism rezistent. Cred ca o sa incep sa reiau obiceiul acesta. Multumesc pt articol!
De unde se poate procura ulei de susan organic presat la rece?
Mamaia mea facea asa odata pe saptamana, cand eram copil o intrebam de ce face asa si imi spunea sa ne curatam de daunatori. Nu am incercat pana acum dar o sa incerc, rau nu are ce face
De unde atâtea "studii" stiintifice? :)))) Voi crede?i tot ce se scrie pe net? Nu am vazut pomenit? nicio sursa ?tiin?ific? de unde sa se probeze "studiile". :))) Ca sa nu mai vorbim ca toate "beneficiile" "tratamentului" sunt doar "posibile", dup? cum scrie in articol. :D
Domnule "GIGI-CONTRA" ,da' tu de unde stii ca nu e adevarat??????????? Informeaza-te, si mai mult de-atat ,probeaza. Eu am vazut cu ochii mei rezultatele !!!! Ma intriga faptul ca "romanul ", de regulA, E NEGATIVIST, mai repede improasca cu mizerie, decat sa-si puna neuronul la treaba .
am o carte de bioterapie de 40 de ani unde este trecuta si cura cu ulei.Tot aceasta procedura era indicata si de regretatul Valeriu Popa.Ceva este adevarat.o facem ca experienta si asteptam rezultatele.
Dupa mestecarea uleiului in gura se clateste gura cu apa sarata bine si apoi te spelipe dinti.nu faci procedeul mergand la autobuz.Ce facea doamna cand venea autobusul???Am inceput si eu de o saptamana procedeul si simt o mica transformare,. Am sa revin cu un raspuns categoric facand experienta pe corpul meu.Intradevar as vrea sa stiu persoane care au urmat acest procedeu cu un aume rezultat.
Orianda iti recomand sa te clatesti cu ceai de salvie si/sau cimbru.
Buna ziua Am inceput si eu sa fac aceasta "gargara cu ulei". Dupa 3 zile, mi s-a intamplat ceva foarte ciudat. Toata limba si buzele mi s-au facut numai besicute, gingia puncte mici rosii si ma ustura groaznic de tare. Ce am gresit? Este de la aceasta metoda, sau de la altceva? Coincidenta ar fi prea mare...Gura o clatesc dimineata cu ulei de cocos presat la rece de la Sanovita. Am citit mai sus ca este foarte importanta ca dupa clatirea cu ulei, gura sa fie foarte bine igienizata. Eu decat aruncam uleiul si clateam odata gura cu apa. Este suficient? Ce as putea sa fac acum, am usturimi foarte mari? Va multumesc
Buna ziua , as vrea sa stiu cand anume se face procedura asta si de cate ori pe zi ? Am auzit de aceasta procedura si am auzit ca este foarte eficienta . Multumesc !
Este ESENTIAL ca dupa masticarea uleiului sa se faca o igienizare FOARTE riguroasa a gurii, altfel toxinele extrase de ulei se resorb in organism. Din pacate ceea ce facea mama ta, marcu, era doat o auto-otravire sistematica.
pai in articol zice ca uleiul ajuta la reducerea numarului de bacterii din gura, nicidecum ca ar ajuta la slabit sau ca ar lupta impotriva cancerului de san. eu am probleme cu gingiile si m-a ajutat foarte mult clatitul cu ulei.
Aceasta "detoxifiere" s-a practicat si prin anii '75- '80. imi aduc aminte ca mama mea, dimineta, pana in statia autobuzului ce o ducea spre locul de munca , mesteca ulei ptr. eliminare toxinelor si ptr. a slabi.Dupa 10-15 minde mestecat se facea ca o guma alba . In acei ani mamam avea 35-40 ani. Concluzia: s-a ingrasat, iar pe la 69 de ani s-a operat de cancer la san; deci: o mare gogorita si o mare scarbosenie.
marcu,mama ta a facut aceasta cura la varsta de 35-40 ani,si cancer de san a facut la 69,deci se astepapta ca pe parcursul vieti sa nu mai aiba nici o afectiune,ceoarece cu 35 de ani in urma tinuse aceasta cura? Si oricum nu asa se tine,din mers..
Depinde si cat timp a practicat acest lucru. Da l-a făcut pentru trei saptamani, e si normal ca nu ii putea da o acoperire pe termen lung. Faptul s-a îngrășat, se datorează caloriilor zilnice pe care le asuma. Ardea mai putine calorii decât mânca... Deci nu este vina oil pulling-ului ci a mamei dvs. Comentariul pe care l-ați făcut este irelevant