Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Boli si remedii
  4. Infecțiile vaginale - cauze, simptome, remedii naturale

Infecțiile vaginale - cauze, simptome, remedii naturale

Majoritatea femeilor experimentează cel puțin o infecție vaginală pe perioada vieții. De aceea, este foarte important să ne documentăm pentru a putea preveni sau pentru a recunoaște și a acționa corect în cazul unei astfel de infecții. Află din acest articol care sunt cauzele, simptomele, modalitățile de prevenție și remediile naturale care ajută în cazul unei infecții vaginale.

O infecție vaginală este o infecție fungică care provoacă iritații, scurgeri și mâncărimi intense la nivelul vaginului și vulvei. Aceasta afectează până la 3 din 4 femei la un moment dat în viața lor. Multe femei experimentează cel puțin două episoade. Adesea chiar înainte sau după ciclul menstrual, este posibil să ai mâncărime și iritații în zona vaginală. 

 O infecție vaginală nu este considerată o infecție cu transmitere sexuală. Dar, există un risc crescut de a contacta o infecție vaginală în momentul activității sexuale regulate.  Infecțiile vaginale sunt rare înainte de pubertate și după menopauză.

Iată ce vei afla din acest articol:

 

Sunt unele femei mai expuse riscului de infecții vaginale?

Da. Riscul pentru infecții este mai mare dacă:

 

Care sunt simptomele infecțiilor vaginale?

Cel mai frecvent simptom al unei infecții vaginale este mâncărimea extremă în vagin și în jurul acestuia.

Alte semne și simptome includ:

Este posibil să ai doar câteva dintre aceste simptome. Pot fi ușoare sau severe.

Aniversăm 13 ani de Viața Verde Viu! De ziua noastră, punem sănătatea TA pe primul loc! Descoperă reducerile!-blog-
 

Cum poate fi diagnosticată o infecție vaginală?

Medicul va efectua un examen pelvian pentru a căuta umflături și secreții. Medicul poate utiliza, de asemenea, testul Papanicolau, de unde ne putem da seama dacă există o infecție și ce tip de infecție este. 

 

Ce poți face pentru a preveni apariția infecțiilor? 

 

Remedii naturale pentru infecțiile vaginale

Ulei esențial de oregano

Oregano obișnuit sau maghiran Origanum este ceea ce găsești de obicei în secțiunea de condimente a magazinului alimentar. Cu toate acestea, uleiul de oregano este utilizat pentru tratarea infecțiilor de foarte mult timp.

remedii infectie vaginala

Beneficiile uleiului de oregano sunt cunoscute ca fiind antifungice, antivirale și antibacteriene. Este un superaliment și un antibiotic din natură.

Uleiul de oregano ajută în ameliorarea menstruației dureroase, a crampelor menstruale și a ciclului menstrual neregulat.

Adăugă 2 până la 3 picături de ulei de oregano în ceai pentru a ameliora durerile menstruale. Se amestecă 2 până la 3 picături de ulei de oregano și o linguriță de ulei de cocos fracționat și se aplică pe abdomenul inferior și se masează pentru a trata crampele menstruale.

Se poate găsi și sub forma de capsule, recomandarea mea este sa folosim uleiurile și toate produsele uleioase după masă la 1 oră.

Uleiul de oregano este contraindicat pentru :

Ulei esențial din arbore de ceai ( tea tree) 

Uleiul esențial de arbore de ceai (tea tree) este un ulei esențial folosit pentru a ucide ciuperci, bacterii și viruși. S-a demonstrat că uleiul de arbore de ceai are proprietăți antifungice. Este un ulei blând şi cu un miros plăcut și este administrat intern, pentru vindecarea infecţiilor virale şi bacteriene, respectiv cele ale tractului genital şi urinal (cistită, uretrită, infecţii cu candidă etc).

Se diluează 2-4 picături de ulei de arbore de ceai în miere şi se consumă amestecul obţinut de 2, 3 ori pe zi, la 30 minute după masă. De asemenea, o altă modalitate de administrare este în combinaţie cu 30 ml de apă (3, maximum 5 picături).

Este contraidicat gravidelor, lăuzelor și copiilor sub 8 ani. 

Vitamina C lipozomală 

Corpul uman nu este în măsură să producă propria vitamină C si trebuie să o obtină din alimente și suplimente alimentare. Tehnologia lipozomală îmbunătățește biodisponibilitatea vitaminei C în organism și este mult mai ușor de asimilat de corp prin intestinul subțire.

Vitamina C este un stimulent al sistemului imunitar. Un sistem imunitar puternic permite corpului tău să fie în echilibru.

Încearcă să crești aportul de vitamina C pentru a spori capacitatea organismului de a combate infecțiile. 

Se recomandă 1 plic de Vitamina C lipozomală de minimum 1000 mg pe zi și se poate administra în 30-60ml de  apă, pe stomacul gol cu minim 15 minute înainte de masă.

Află mai multe despre Suplimentele lipozomale cu absorbţie maximizată a nutrienţilor- ce sunt şi la ce ajută?

 

Suplimente cu probiotice

Probioticele conțin bacterii „bune” care restabilesc echilibrul microbilor din organism, dar previn și infecțiile. Probioticele sub formă de supozitoare vaginale sunt folosite de multe femei ca fiind mai eficiente decât suplimentele orale care necesită aproximativ zece zile pentru a fi complet eficiente.

Ciupercile medicinale 

Ciupercile medicinale conțin aminoacizi, calciu, zinc, seleniu, magneziu și vitamine B, inclusiv folat. De asemenea, au un conținut scăzut de zahăr, oferă prebiotice și, astfel, susțin formarea bacteriilor probiotice sănătoase. Unii dintre constituenții lor activi modulează sau optimizează funcția imună. Anumite ciuperci au chiar beneficii antifungice, inclusiv activitate împotriva infecțiilor.

De exemplu, ciuperca medicinală Ganoderma lucidum (reiishi), are proprietăți adaptogene (ceea ce înseamnă că îți ajută corpul să se adapteze și să facă față stresului) și poate susține sistemul imunitar. 

Grifola frondosa (maitake) și Cordyceps sinensis au fost folosite și pentru proprietățile lor de susținere a imunității. 

Reishi și Shiitake, care conțin cantități mari de beta-glucani, se dovedesc a fi cele mai benefice pentru oricine se confruntă cu infecții vaginale.

Dacă suferi de candidoză, îți recomand să citești acest articol: Strategii naturale pentru eliminarea completă a candidozei vaginale

 

Cum pot preveni o infecție vaginală?

Poți lua măsuri pentru a reduce riscul de infectare:

 

Dacă am o infecție trebuie să fie tratat și partenerul meu sexual?

Este posibil să transmiteți infecții cu bacterii partenerului tău în timpul actului sexual.

 

Alimentația. Fără zahăr, fără carbohidrați și fără gluten!

Încearcă să limitezi zahărul alb și brun, dar și mierea. Toate acestea ridică rapid nivelul zahărului din sânge, alimentând orice infecție din corp și favorizând dezvoltarea infecțiilor vaginale.

Alimentele bogate în carbohidrați pe care ar trebui sa le eviți sunt: pâinea albă și neagră, pastele, orezul alb, cartofii, fructele uscate. 

De asemenea, consumă cu moderație și alimente care conțin gluten, deoarece glutenul îngreunează procesul de digestie și inhiba dezvoltarea culturilor probiotice (bacteriile bune din flora vaginală).

Adesea, infecțiile și celelalte probleme din zona vaginală sunt cauzate de toate procesele de mai sus. Este foarte importantă revizuirea tuturor acestor factori și încercarea respectării lor. 

Trebuie să ne îngrijim zi de zi zona vaginală.

Articol scris de Teodora Necula - Comunitatea VVV

Tehnician nutritionist, Specialist în terapie naturistă, Consilier echilibru hormonal

Website | Facebook | Instagram

 

#infectie vaginala

Ce au mai parcurs alti cititori...

Strategii naturale pentru eliminarea completă a candidozei vaginale
Cum sa previi si sa tratezi infectiile vaginale in mod natural
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101