REDUCERI ÎN COȘ LA FINALIZAREA COMENZII | PÂNĂ LA FINALUL ZILEI!

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Suplimentele lipozomale cu absorbţie maximizată a nutrienţilor- ce sunt şi la ce ajută?

Suplimentele lipozomale cu absorbţie maximizată a nutrienţilor- ce sunt şi la ce ajută?

Majoritatea suplimentelor tradiţionale nu sunt absorbite eficient de către organism. Spre deosebire de acestea, suplimentele lipozomale sunt produse printr-o tehnologie inovativă care asigură absorbţia de până la 99% a nutrienţilor. Află de ce ar trebui să optezi pe viitor pentru acest tip de suplimente nutritive!

Vitamina C, acidul alfa-lipoic, coenzima Q10, grupul de vitamine B, seleniul, și multe altele sunt apreciate în întreaga lume datorită proprietăților benefice asupra organismului.  În anumite situații, atunci când ne dorim prevenirea sau tratarea unor afecţiuni, este necesar să mărim aportul acestora cu ajutorul suplimentelor.

Suplimentele nutritive tradiționale cum sunt capsulele, comprimatele, pulberile și chiar și o serie de nutrienți din alimentația zilnică nu sunt absorbiţi eficient de organism. O mare parte din substanţa activă se pierde fără să ajungă la celule unde este nevoie. Datorită ofertei extrem de variate de pe piaţa suplimentelor apar evident următoarele întrebări: Ce suplimente să aleg? Cum îmi pot da seama care sunt eficiente şi care nu?

O provocare extrem de importantă a oamenilor de ştiinţă este dezvoltarea unor tehnologii sigure și eficiente prin care medicamentele/nutrienții să ajungă țintit la destinație, fără a afecta celulele sănătoase. Nano-medicina este un domeniu foarte promițător, cu așteptări ridicate în tratarea unor afecțiuni precum malignitatile. Încărcarea nutrienților și medicamentelor în lipozomi este o poveste veche care a început la sfârșitul anilor '60 (Dr. Alec Douglas Bangham de la Babraham Institute din Cambridge). Datorită bio-compatibilității aproape totale a structurii lor în dublu strat, preocuparea legată de siguranță (eventuala lor acumulare pe termen lung în organism) este îndepărtată în totalitate.

Tehnicile noi și eforturile recente, fac din tehnologia lipozomală o oportunitate foarte atractivă pentru comunitatea științifică. Ce este tehnologia lipozomală şi de ce stârneşte atâta interes atât în rândul oamenilor de ştiinţă, cât şi al consumatorilor de suplimente? Vom înţelege imediat, pe parcurs ce descoperim mai multe despre lipozomi şi modul în care acţionează aceştia. Prin urmare, să pătrundem în lumea lipozomilor, a fosfolipidelor și a suplimentelor lipozomale.

 

Cuprins

 

Ce sunt lipozomii?

 

Lipozomii sunt vezicule bilaterale aproape sferice, microparticulare, formate din lipide alternante cu secţiuni apoase. Structura lor biochimică este foarte asemănătoare cu cea a membranelor celulare normale umane.

 

Lipozomii pot stoca, proteja și transfera cantități insemnate de substanţe în timp ce sunt bine tolerate de către organismul nostru. Potențialul acestei tehnologii este uriaș țînând cont că de aceeași metodă de livrare pot beneficia și vitaminele și minerale - esențiale în menținerea unei stări de sănătate bune.

Tehnologia lipozomală (cum este şi Sistemul de absorbție Lypo-Spheric™ patentat de LivOn Labs) utilizează lipozomii în producerea suplimentelor pentru a maximiza absorbția nutrienților în organism.

Structură lipozomală nu doar protejează nutrienții activi de-alungul tubului digestiv, dar permite lipozomilor să livreze în totalitate nutrienții către celulele organismului. În doar câteva minute de la administrarea suplimentelor, lipozomii încărcați cu nutrienți întră în sistemul circulator sanguin intacți și eliberează nutrienții direct celulelor. 

Prin urmare, de peste 40 de ani, lipozomii sunt studiați temeinic și sunt apreciați ca fiind cel mai bun sistem de transport de substanțe biologic active, atât în urma studiilor efectuate in-vitro, cât și in-vivo. Dovada o fac cele peste 15 medicamente pentru afecțiuni oncologice care folosesc tehnologia lipozomală pentru a transporta substanța la nivel celular. 

Ce sunt fosfolipidele din care sunt formați lipozomii?

Lipozomii sunt compuși în principal din fosfolipide. Fosfolipidele sunt o grupare de fosfați atașați la acizii grași (lipide). Fosfații sunt atrași de apă (hidrofili), pe când acizii grași sunt respinși de apă (hidrofobi). Tocmai această relație de "dragoste-ură" cu apa permite fosfolipidelor să formeze membrane celulare și lipozomi. Pe măsură ce fosfolipidele sunt expuse la soluții pe bază de apă, ele se aliniază automat într-o configuratie în dublu strat: fosfații spre apă și acizii grași departe de apă. În interior este inclus compusul biologic - activ (medicamentul sau nutrientul).

 

În urma studiilor intensive asupra stabilității lipozomilor s-a concluzionat că cei mai stabili lipozomi au la bază fosfolipide naturale, nu sintetice. Fosfatdilcolina a fost desemnat fosfolipidul câștigător.

Înapoi la cuprins

De ce sunt importante fosfolipidele?

Iată câteva dintre motivele pentru care fosfolipidele sunt atât de importante:

În timpul îndeplinirii acestor funcții, membranele de fosfolipide sunt supuse "atacurilor" radicalilor liberi (oxidanți), agenților patogeni și toxinelor. Pentru a repara daunele structurale cauzate de aceste atacuri, corpul are nevoie de un aport continuu de fosfolipide. Organismul uman poate sintetiza unii compuși fosfolipidici, dar alții trebuie să fie suplimentati prin dietă.

Una dintre cele mai importanțe fosfolipide este fosfatdilcolina. La naștere, până la 90% din membranele celulare sunt alcătuite din fosfatdilcolină. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, procentul de fosfatdilcolină din membranele celulare scade până la 10%, de aici și recomandarea de suplimentare cu fosfolipide esențiale. 

Suplimentele lipozomale asigură, pe lângă nutrient și doza de fosfolipide esențiale necesară, fosfatdilcolina și componentele sale (acizii grași și colina).

 

Avantajele suplimentelor lipozomale

Acum, că am înţeles ce sunt lipozolii şi care este importanta acestora, haide să vedem cum putem beneficia de pe urma suplimentelor obţinute prin tehnologia lipozomală. Iată câteva motive pentru care ar trebui să alegi suplimente lipozomale:

 

Ce aspecte trebuie luate în calcul când alegi un supliment lipozomal?

Întrucât oferta este foarte variată, iar aceste suplimente lipozomale sunt destul de noi şi puţin cunoscute în România, iată câteva lucruri de care ar trebui să ţii cont:

 

Care sunt indicatorii unei vitamine lipozomale autentice?

Pe piață sunt nenumărate formule de vitamină lipozomală, există chiar și tutoriale despre cum o poți prepara acasă, din lecitina din soia. Din păcate legislația actuală nu poate controla afirmațiile producătorilor, prin urmare, pentru a te asigura că investești într-un produs lipozomal autentic urmărește acești indicatori.

Lipozomii se formează numai în anumite condiții de presiune și ultrasunete. Lipozomii astfel obținuți fac vitamina mult mai disponibilă, fiind absorbite aproape în întregime. Vitamina  lipozomală se produce, deci, exclusiv prin procese tehnologice foarte bine controlate în laborator. Pentru a se forma lipozomi este nevoie de apă, atentie la capsulele lipozomale.

Ingredientele - evită suplimente care conțin zahăr, îndulcitori, coloranți, agenți de îngroșare sau coloranți. Alege formule pure. (Altrient C conține doar 5 ingrediente).

Consistența - un produs foarte lichid nu conține suficiente fosfolipide pentru a forma lipozomi. Altrient C e primul supplement lipozomal sub formă de gel și contine 1000 mg de fosfolipide esentiale.

 Forma de prezentare - ambalarea individuală este preferabilă flacoanelor, care odată cu fiecare deschidere cresc șansele de oxidare ale vitaminei C.

Înapoi la cuprins

Se pot lua concomitent mai multe tipuri de suplimente lipozomale?

Există anumite suplimente care funcționează sinergic, adică își potențează reciproc efectul. Iată câteva astfel de suplimente:

Astfel de suplimente lipozomale poţi găsi şi în magazinul nostru verde viu. Este vorba de produsele din gama Altrient, fabricate de laboratoarele LivOn Labs din Statele Unite.

LivOn Labs este primul producător la nivel mondial care a dezvoltat nutrienți precum: vitamina C, glutationa (GSH), acid alfa-lipoic (ALA), acetyl L-carnitine (ALC), complex vitamine B sub formă lipozomală, oferind astfel suplimente nutritive cu un grad de absorbție de până la 98 - 99%.

Suplimentele LivOn Labs sunt reglementate de Autoritatea Europeană pentru Siguranţă Alimentară (EFSA) şi Administraţia pentru alimentaţie şi medicamente din Statele Unite (FDA).

LivOn Labs a patentat procesul de creare a lipozomilor  Lypo-Sheric - lipozomi optimizați ca mărime și compoziție pentru a permite livrarea nutrienților la nivel celular, unde este mai mare nevoie de ei.

 

Beneficiile suplimentelor lipozomale Altrient:

Nutrienții încorporati  în lipozomi asigură o biodisponibilitate de până la 99% asigurând livrarea lor acolo unde organismul are mai mare nevoie de ele, la nivel celular. Formularea lipozomală este capabilă să protejeze nutrienții încorporați de efectele oxidative ale sucurilor digestive asigurând o biodisponibilitate excelență.

 

De ce sa alegi vitaminele liposomale Altrient?

Cu o experiență de 25 de ani, LivOn au stabilit standardele pentru formule de înaltă calitate. Fiecare produs este dezvoltat avand în vedere 3 principii esențiale:

Formule excepționale

Fiecare formulă este dezvoltată în departamentul de Cercetare și Dezvoltare timp de 24 luni, o perioada mai lungă decat la majoritatea suplimentelor. Acesta este timpul necesar pentru a dezvolta o formulă, a pregăti mostre, a le testa stabilitatea și eficienta în diferite momente pe parcursul termenului de valabilitate, precum și în condiții termice variind de la -20 gr la +50 gr.

Ingrediente de calitate excepțională

Fiecare produs Altrient este fabricat folosind ingrediente 100% nemodificate genetic, fără hexan, fără zahăr și pesticide. Lipozomii sunt fabricați dintr-un amestec echilibrat de fosfolipide extras din soia de identitate controlată (IP), ceea ce înseamnă că originea și identitatea plantei este urmărită minuțios și garantată a fi nemodificata genetic (sol, sămânță, recoltă). Fiecare lot de ingrediente este analizat privind originea, potența și puritatea de către un laborator independent.

Testează totul

Unitatea de producție a LivOn este certificata de NFS ca respectand Regulile de bună practică în producție (GMP) și inspectată periodic de FDA iar pe tot parcursul producției și ambalării fiecare lot nou de produse este monitorizat în momente critice pentru:

Ulterior evaluează caracteristicile fizice ale fiecărei mostre și desfășoară un nou set de teste microbiologice.

Află mai multe despre suplimentele lipozomale Altrient: 

SURSE

https://www.napofarm.ro/blog-napofarm/tehnologia-lipozomala-de-formulare-a-medicamentelor.html

#suplimente lipozomale #tehnologie lipozomala #vitamine lipozomale

Ce au mai parcurs alti cititori...

Stiai ca vitamina C este necesara pentru o absorbtie mai buna a fierului in organism?
Cele mai frecvente deficienţe nutriţionale
Vrei să te laşi de fumat? Iată 6 alimente care te vor ajuta să scapi de dependeţa de nicotină
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101