Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
Corp

Suplimentele lipozomale cu absorbţie maximizată a nutrienţilor- ce sunt şi la ce ajută?

Majoritatea suplimentelor tradiţionale nu sunt absorbite eficient de către organism. Spre deosebire de acestea, suplimentele lipozomale sunt produse printr-o tehnologie inovativă care asigură absorbţia de până la 99% a nutrienţilor. Află de ce ar trebui să optezi pe viitor pentru acest tip de suplimente nutritive!

Vitamina C, acidul alfa-lipoic, coenzima Q10, grupul de vitamine B, seleniul, și multe altele sunt apreciate în întreaga lume datorită proprietăților benefice asupra organismului.  În anumite situații, atunci când ne dorim prevenirea sau tratarea unor afecţiuni, este necesar să mărim aportul acestora cu ajutorul suplimentelor.

Suplimentele nutritive tradiționale cum sunt capsulele, comprimatele, pulberile și chiar și o serie de nutrienți din alimentația zilnică nu sunt absorbiţi eficient de organism. O mare parte din substanţa activă se pierde fără să ajungă la celule unde este nevoie. Datorită ofertei extrem de variate de pe piaţa suplimentelor apar evident următoarele întrebări: Ce suplimente să aleg? Cum îmi pot da seama care sunt eficiente şi care nu?

O provocare extrem de importantă a oamenilor de ştiinţă este dezvoltarea unor tehnologii sigure și eficiente prin care medicamentele/nutrienții să ajungă țintit la destinație, fără a afecta celulele sănătoase. Nano-medicina este un domeniu foarte promițător, cu așteptări ridicate în tratarea unor afecțiuni precum malignitatile. Încărcarea nutrienților și medicamentelor în lipozomi este o poveste veche care a început la sfârșitul anilor '60 (Dr. Alec Douglas Bangham de la Babraham Institute din Cambridge). Datorită bio-compatibilității aproape totale a structurii lor în dublu strat, preocuparea legată de siguranță (eventuala lor acumulare pe termen lung în organism) este îndepărtată în totalitate.

Tehnicile noi și eforturile recente, fac din tehnologia lipozomală o oportunitate foarte atractivă pentru comunitatea științifică. Ce este tehnologia lipozomală şi de ce stârneşte atâta interes atât în rândul oamenilor de ştiinţă, cât şi al consumatorilor de suplimente? Vom înţelege imediat, pe parcurs ce descoperim mai multe despre lipozomi şi modul în care acţionează aceştia. Prin urmare, să pătrundem în lumea lipozomilor, a fosfolipidelor și a suplimentelor lipozomale.

 

Cuprins

Ce sunt lipozomii?

 

Lipozomii sunt vezicule bilaterale aproape sferice, microparticulare, formate din lipide alternante cu secţiuni apoase. Structura lor biochimică este foarte asemănătoare cu cea a membranelor celulare normale umane.

 

Lipozomii pot stoca, proteja și transfera cantități insemnate de substanţe în timp ce sunt bine tolerate de către organismul nostru. Potențialul acestei tehnologii este uriaș țînând cont că de aceeași metodă de livrare pot beneficia și vitaminele și minerale - esențiale în menținerea unei stări de sănătate bune.

Tehnologia lipozomală (cum este şi Sistemul de absorbție Lypo-Spheric™ patentat de LivOn Labs) utilizează lipozomii în producerea suplimentelor pentru a maximiza absorbția nutrienților în organism.

Structură lipozomală nu doar protejează nutrienții activi de-alungul tubului digestiv, dar permite lipozomilor să livreze în totalitate nutrienții către celulele organismului. În doar câteva minute de la administrarea suplimentelor, lipozomii încărcați cu nutrienți întră în sistemul circulator sanguin intacți și eliberează nutrienții direct celulelor. 

Prin urmare, de peste 40 de ani, lipozomii sunt studiați temeinic și sunt apreciați ca fiind cel mai bun sistem de transport de substanțe biologic active, atât în urma studiilor efectuate in-vitro, cât și in-vivo. Dovada o fac cele peste 15 medicamente pentru afecțiuni oncologice care folosesc tehnologia lipozomală pentru a transporta substanța la nivel celular. 

Ce sunt fosfolipidele din care sunt formați lipozomii?

Lipozomii sunt compuși în principal din fosfolipide. Fosfolipidele sunt o grupare de fosfați atașați la acizii grași (lipide). Fosfații sunt atrași de apă (hidrofili), pe când acizii grași sunt respinși de apă (hidrofobi). Tocmai această relație de "dragoste-ură" cu apa permite fosfolipidelor să formeze membrane celulare și lipozomi. Pe măsură ce fosfolipidele sunt expuse la soluții pe bază de apă, ele se aliniază automat într-o configuratie în dublu strat: fosfații spre apă și acizii grași departe de apă. În interior este inclus compusul biologic - activ (medicamentul sau nutrientul).

 

În urma studiilor intensive asupra stabilității lipozomilor s-a concluzionat că cei mai stabili lipozomi au la bază fosfolipide naturale, nu sintetice. Fosfatdilcolina a fost desemnat fosfolipidul câștigător.

Înapoi la cuprins

De ce sunt importante fosfolipidele?

Iată câteva dintre motivele pentru care fosfolipidele sunt atât de importante:

În timpul îndeplinirii acestor funcții, membranele de fosfolipide sunt supuse "atacurilor" radicalilor liberi (oxidanți), agenților patogeni și toxinelor. Pentru a repara daunele structurale cauzate de aceste atacuri, corpul are nevoie de un aport continuu de fosfolipide. Organismul uman poate sintetiza unii compuși fosfolipidici, dar alții trebuie să fie suplimentati prin dietă.

Una dintre cele mai importanțe fosfolipide este fosfatdilcolina. La naștere, până la 90% din membranele celulare sunt alcătuite din fosfatdilcolină. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, procentul de fosfatdilcolină din membranele celulare scade până la 10%, de aici și recomandarea de suplimentare cu fosfolipide esențiale. 

Suplimentele lipozomale asigură, pe lângă nutrient și doza de fosfolipide esențiale necesară, fosfatdilcolina și componentele sale (acizii grași și colina).

 

Avantajele suplimentelor lipozomale

Acum, că am înţeles ce sunt lipozolii şi care este importanta acestora, haide să vedem cum putem beneficia de pe urma suplimentelor obţinute prin tehnologia lipozomală. Iată câteva motive pentru care ar trebui să alegi suplimente lipozomale:

 

Ce aspecte trebuie luate în calcul când alegi un supliment lipozomal?

Întrucât oferta este foarte variată, iar aceste suplimente lipozomale sunt destul de noi şi puţin cunoscute în România, iată câteva lucruri de care ar trebui să ţii cont:

Înapoi la cuprins

Se pot lua concomitent mai multe tipuri de suplimente lipozomale?

Există anumite suplimente care funcționează sinergic, adică își potențează reciproc efectul. Iată câteva astfel de suplimente:

Astfel de suplimente lipozomale poţi găsi şi în magazinul nostru verde viu. Este vorba de produsele din gama Altrient, fabricate de laboratoarele LivOn Labs din Statele Unite.

LivOn Labs este primul producător la nivel mondial care a dezvoltat nutrienți precum: vitamina C, glutationa (GSH), acid alfa-lipoic (ALA), acetyl L-carnitine (ALC), complex vitamine B sub formă lipozomală, oferind astfel suplimente nutritive cu un grad de absorbție de până la 98 - 99%.

Suplimentele LivOn Labs sunt reglementate de Autoritatea Europeană pentru Siguranţă Alimentară (EFSA) şi Administraţia pentru alimentaţie şi medicamente din Statele Unite (FDA).

LivOn Labs a patentat procesul de creare a lipozomilor  Lypo-Sheric - lipozomi optimizați ca mărime și compoziție pentru a permite livrarea nutrienților la nivel celular, unde este mai mare nevoie de ei.

 

Beneficiile suplimentelor lipozomale Altrient:

Nutrienții încorporati  în lipozomi asigură o biodisponibilitate de până la 99% asigurând livrarea lor acolo unde organismul are mai mare nevoie de ele, la nivel celular. Formularea lipozomală este capabilă să protejeze nutrienții încorporați de efectele oxidative ale sucurilor digestive asigurând o biodisponibilitate excelență.

Află mai multe despre suplimentele lipozomale Altrient: 

Aboneaza-te la newsletter. Gratuit.

Fii la curent cu noutatile Viata Verde Viu.
Articole privind un stil de viata sanatos, retete si multe altele.

SURSE

https://www.napofarm.ro/blog-napofarm/tehnologia-lipozomala-de-formulare-a-medicamentelor.html

#suplimente lipozomale #tehnologie lipozomala #vitamine lipozomale

Ce au mai parcurs alti cititori...

8 Beneficii ştiinţifice ale suplimentelor cu MSM

8 Beneficii ştiinţifice ale suplimentelor cu MSM

9 semne ale deficienţei de Vitamina C

9 semne ale deficienţei de Vitamina C

Magneziul - mineralul esenţial vieţii. Rolul în organism, semne de carenţă, beneficii, surse naturale, administrare

Magneziul - mineralul esenţial vieţii. Rolul în organism, semne de carenţă, beneficii, surse naturale, administrare
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimer
Copyright 2021 Viata Verde Viu | Produse naturiste, sfaturi sănătoase și rețete gustoase. Toate drepturile rezervate.