Mega Reduceri De Primăvară - 14-20 martie

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Candida si infectiile micotice si modul in care pot fi tinute sub control

Candida si infectiile micotice si modul in care pot fi tinute sub control

Multe femei au auzit despre suprapopularea cu ciuperci. Nu este un subiect placut, dar...este unul de actualitate. Fiecare femeie s-a confruntat la un moment dat in viata ei cu o infectie vaginala cauzata de suprapopularea cu ciuperci (mai ales in ca

Multe femei au auzit despre suprapopularea cu ciuperci. Nu este un subiect placut, dar...este unul de actualitate. Fiecare femeie s-a confruntat la un moment dat in viata ei cu o infectie vaginala cauzata de suprapopularea cu ciuperci (mai ales in cazul celor care au fost insarcinate).

O alta forma de infectie micotica este afta orala, o inflamatie la nivelul gurii si al gatului. Suprapopularea cu ciuperci poate afecta intregul corp. Surprinzator este ca multi oameni pot suferi ani de zile sau chiar intreaga lor viata de o infectie micotica cronica fara sa ca aceasta sa fie depistata, afectandu-le calitatea vietii si creand probleme incredibil de neplacute.

Care este diferenta dintre o infectie micotica si candidoza?

Cu totii suntem familiarizati cu ciupercile si drojdiile intr-o forma sau alta. In bucatarie, drojdia este un agent de crestere, folosit in diferite retete. Dar acest tip de drojdie este doar unul dintre cele aproape 600 de tipuri de drojdii, care, in esenta, sunt ciuperci unicelulare.

Drojdia care se dezvolta in corpul uman se numeste Candida albicans si este diferita de drojdia pentru gatit, desi se inrudeste cu ea. Legat de drojdie - e bine de stiut ca drojdia inactiva, un ingredient bogat in vitamina B si aminoacizi, prezent in multe retete vegane, face parte din specia Saccharomyces cerevisiae si nu favorieaza formarea Candidei.

Ciupercile din microbiom

Fiecare corp contine ciuperci intr-o forma sau alta. Sunt prezente in cavitatile orale, tractul digestiv si chiar pe piele. Intr-un sistem biologic sanatos, prezenta bacteriilor benefice tin ciupercile in echilibru. Oricine a urmat un tratament cu antibiotice si a suferit ulterior de o infectie micotica este pe deplin constient de consecintele care apar in corp cand acesta isi pierde echilibrul.

Infectiile micotice apar deseori dupa un tratament cu antibiotice, pentru ca acestea ucid si bacteriile benefice odata cu cele nocive. Iar, ca o consecinta, apare suprapopularea cu Candida.

candida infectii micotice

Cauzele infectiilor micotice

Infectiile micotice care apar dupa un tratament cu antibiotice sunt infectii acute dintr-o cauza cunoscuta, insa exista multi alti factori care te pot predispune la o suprapopulare micotica cronica, sau la candidoza.

Simptomele suprapopularii cu Candida

Deci, daca e vorba de o infectie micotica activa, cum stim daca suferim de candidoza cronica? Persoanele care sufera de suprapopularea micotica cronica prezinta urmatoarele simptome:

  1. Senzatie de oboseala dupa masa
  2. Constipatie, diaree sau alte forme de disfunctii digestive
  3. Sentimente de manie, depresie, agresiune sau anxietate dupa masa
  4. Tulburari de dispozitie
  5. Ceata mentala
  6. Pofte de carbohidrati simpli
  7. Prurit anal
  8. Infectii cutanate
  9. Sindrom premenstrual
  10. Pierderea memoriei
  11. Transpiratii nocturne
  12. Alergii alimentare
  13. Vertij
  14. Senzatie de "euforie" dupa o masa bogata in carbohidrati simpli
  15. Infectii micotice repetate ca tinea cruris sau piciorul atletului
  16. Dureri articulare
  17. Sensibilitate la medii extreme
  18. Dureri cronice
  19. Reflux gastric

Suprapopularea cu Candida albicans este un factor de influenta semnificativ in mai multe afectiuni, cum ar fi sindromul colonului iritabil, alcoolism, tulburari de anxietate, alergii alimentare, scleroza multipla, astm si mai multe boli autoimune.

Cum stii daca suferi de candidoza?

Candidoza poate fi depistata cu ajutorul unor analize recomandate de medic, insa acestea nu identifica intotdeauna problema. Se poate adopta un regim alimentar pentru eliminarea sau diminuarea ciupercii (fara zahar, putini carbohidrati etc) pentru a vedea daca simptomele se amelioreaza.

Cum tii Candida sub control - legatura dintre candidoza si alimentatie

Alimentatia are un rol important in gestionarea ciupercilor din corp. Acestea prefera anumite alimente si bauturi, printre care zaharul, otetul (cu exceptia celui din cidru de mere), alcoolul si carbohidratii simpli. Cand consumi alimente care contin aceste ingrediente, ciupercile din corp se hranesc cu ele si se multiplica rapid. Pentru a tine Candida sub control, elimina urmatoarele alimente:

Este, de asemenea, important sa reduci consumul de medicamente (dupa ce iti consulti medicul, desigur) si sa optezi pentru o sursa de apa fara clor. Daca esti de parere ca anticonceptionalele ar putea crea un dezechilibru hormonal, inlocuieste-le cu o forma de contraceptie fara hormoni. Si adopta o alimentatie cat mai naturala, cu fructe si legume crude si cereale neprocesate, fara gluten.

Consumul echilibrat de grasimi si includerea unor suplimente alese cu grija pot contribui la restabilirea sanatatii.

O alta modalitate prin care ciupercile pot fi mentinute sub control este incurajarea dezvoltarii bacteriilor benefice in intestine. Acest lucru se poate obtine printr-un consum marit de legume fermentate si un supliment cu probiotice de buna calitate, luat de doua ori pe zi. Suplimentele cu probiotice contin organisme vii care populeaza intestinele, imbunatatind sanatatea digestiva si mentinand dezvoltarea ciupercilor in echilibru.

Ciupercile pot afecta sanatatea in moduri dramatice. Intr-un corp sanatos, normal si echilibrat acestea nu au efecte negative, insa intr-un corp slabit de boala, alimentatie precara, medicamente sau alti factori, ciupercile pot crea probleme.

Cea mai simpla si eficienta metoda de a preveni o infectie micotica este prin adoptarea unei alimentatii sanatoase, bazata pe plante, fara alimente procesate si chimicale. Se creaza, astfel, un mediu in care ciupercile nu pot prospera, iar tu iti poti urma visele si telurile nestanjenit, plin de energie si vitalitate!

Sursa utilizata: http://www.mindbodygreen.com/0-27456/the-difference-between-yeast-infections-candida-a-holistic-nutritionist-explai.html

#alimentatie naturala #alimente fermentate #antibiotice #candida albicans #fara zahar #infectii #organic #probiotice #suprapopularea cu candida #dieta de eliminare #infectii micotice

Ce au mai parcurs alti cititori...

5 lucruri pe care e bine sa le stii despre flora intestinala
Folosesti excesiv produse antimicrobiene? Iata ce riscuri implica acestea pentru sanatatea ta si a familiei tale
Cel mai bun tratament pentru ciuperca unghiei - cum să scapi de ea în 3 paşi!
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101