Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Protocolul natural de vindecare a infectiei cu Candida in 3 pasi

Protocolul natural de vindecare a infectiei cu Candida in 3 pasi

Pasul 1: Cura de eliminare a Candidei Aceasta cura ajuta corpul sa elimine Candida in exces din corp prin curatarea tractului digestiv si prin popularea acestuia cu elemente sanatoase ce combat Candida in mod natural si care se gasesc in legume

Pasul 1: Cura de eliminare a Candidei

Aceasta cura ajuta corpul sa elimine Candida in exces din corp prin curatarea tractului digestiv si prin popularea acestuia cu elemente sanatoase, ce combat Candida in mod natural, prezente in legumele fermentate si in chefir.

Cura are doua optiuni: una doar cu lichide si alta, mai moderata, cu alimente. Poti opta si pentru o recuperare completa, incepand in prima faza cu lichidele si trecand in a doua faza la cura cu legume. Intregul proces pregateste corpul si pentru cel de-al doilea pas, respectiv regimul alimentar pentru Candida!

Prima faza: Cura de eliminare a Candidei cu lichide (Durata: 1–2 zile)

Se face o infuzie de legume (organice) din ceapa, usturoi, telina, kale, sare de mare si apa curata. Dupa ce au infuzat bine legumele, se strecoara. Se pastreaza doar zeama, la frigider.

Se bea pe parcursul zilei, calda; este foarte important sa se consume multa apa pentru a ajuta la eliminarea toxinelor din corp. Chiar daca nu este o cura pe termen lung, se poate repeta, dupa caz, la cateva saptamani. Este si o faza pregatitoare pentru cura de legume, de mai jos.

A doua faza: Cura cu legume gatite la abur (Durata: 3–5 zile)

Este esential sa se elimine cerealele, zaharul, fructele si alimentele cu amidon din alimentatie timp de 3-5 zile, pentru un bun start in lupta contra suprapopularii cu Candida.

Se consuma predominant legume proaspete, organice, gatite la abur. In aceasta faza, evita legumele cu amidon, adica morcovi, ridichi, sfecla, cartofi dulci sau albi, care maresc nivelul de zahar din sange si hranesc Candida. Consuma in continuare multa apa, cel putin 2 litri pe zi, pentru a elimina Candida si alte produse reziduale din corp.

In tot acest timp, poti consuma cel mult o data pe zi o salata cu frunze verzi (salata romana, rucola, spanac) sau cu legume verzi amarui (ca mangoldul sau varza elvetiana) asezonata cu ulei de cocos si otet de mere (sau suc de lamaie).

Pe parcursul oricarei faze din cele de mai sus se poate folosi argila bentonita pentru a absorbi toxinele si a le elimina mai repede din corp.

Pasul 2: Regimul alimentar pentru Candida

Acest regim alimentar nu numai ca impiedica dezvoltarea Candidei, o elimina cu totul din corp! Este si un pas care vine foarte bine in completarea curei de eliminare.

  1. Primul pas in acest regim este sa-ti intaresti sistemul imunitar prin eliminarea zaharului, a alcoolului si a carbohidratilor rafinati din alimentatie. Aceste produse sunt cele care contribuie cel mai mult la dezvoltarea Candidei in corp.
  2. Pasul doi este sa inlocuiesti aceste alimente cu legume organice, printre care morcovi, cartofi dulci, spanac, kale si sparanghel.

Conform vechii medicini chinezesti, legumele cu amidon calde ajuta splina sa curete Candida din corp. Desi aceste legume nu se recomanda in faza de "eliminare", regimul alimentar pentru Candida include legume de toamna care incalzesc corpul si hranesc splina, asa cum sunt cartofii dulci, napii, mazarea, fasolea mung, lintea, fasolea kidney (rinichi), adzuki, morcovii, sfecla, porumbul, dovleacul, placintarul, dovleceii, zucchini, rutabaga. Acestea ar trebui sa fie si sursa principala de carbohidrati pentru a potoli pofta de dulce.

 alimente protocol vindecare candida

Cum ramane cu cerealele? Unele cereale, cum sunt quinoa, orzul, tefful, sorgul si amarantul, dar si porumbul, pot usca intestinele prea umede, de aceea o portie pe zi (dar nu mai mult!) din oricare dintre acestea ar trebui sa fie suficient.

Acest lucru este valabil si in cazul alimentelor reci, care nu ar trebui consumate mai mult de o data pe zi. Astfel, nu consuma un smoothie cu ingrediente bune pentru stomac in aceeasi zi in care consumi o salata. Intestinele atacate de Candida se vindeca mai ales cu alimente calde si hranitoare.

Ca in cazul oricarui alt aliment, si cand ai Candida e bine sa observi ce efect are fiecare fel de mancare dupa ce il consumi. Sunt persoane care pot avea reactii dupa legumele cu amidon, de exemplu, si atunci e bine sa evite porumbul, mazarea, pastarnacul, cartofii, dovleacul, dovleceii, napii.

Acestia e bine sa opteze pentru legumele fara amidon - sa aleaga, practic, inflorescenta legumelor - adica salata, sparanghelul, broccoli, conopida, castravetele, spanacul, ciupercile, ceapa, ardeii grasi si rosiile. De asemenea, e bine sa se limiteze cat mai mult consumul de fructe, precum si indulcitorii naturali, ca siropul de artar sau mierea.

#candida albicans #legume #suprapopularea cu candida #ulei de cocos #uleiuri esentiale #vindecare

Ce au mai parcurs alti cititori...

Cum sa-ti faci propriul gel de dus din ulei de cocos si miere
Candida si infectiile micotice si modul in care pot fi tinute sub control
Vindecare cu beneficiile usturoiului

Ce spun cititorii despre "Protocolul natural de vindecare a infectiei cu Candida in 3 pasi"

sevi17 August 2016 18:46Raspunde

Buna ziua! va rog sa imi explicati cum se prepara infuzia de legume si daca in acele 2 zile se poate manca ceva sau nu? infuzia se bea calda?? o tin in frigider si o incalzesc la nevoie??

Ulita29 May 2016 23:06Raspunde

Cum se prepara infuzia din legume, despre care se vorbește la pasul 1. Sunt foarte cointeresată in tratamentul sus descris. Va rog mult să scrieți receta și modul de preparare a infuziei. Vă mulțumesc anticipat.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101