Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Herpesul genital nu se vindecă permanent, dar remediile naturale îi pot ameliora simptomele

Herpesul genital nu se vindecă permanent, dar remediile naturale îi pot ameliora simptomele

Conform Centrelor de Preventie si Control a Bolilor (CDC), herpesul genital herpes este un virus comun si cauza principala a ulcerelor genitale in intreaga lume. In occident, aproximativ 25% dintre toate femeile adulte (adica una din patru

Conform Centrelor de Preventie si Control a Bolilor (CDC), herpesul genital este un virus comun si cauza principala a ulceratiilor genitale din intreaga lume. In occident, aproximativ 25% dintre toate femeile adulte (adica una din patru, desi unele studii arata ca procentul poate fi chiar mai mare) si 20% dintre barbati (unul din cinci) au herpes genital. Iar 85% dintre acestia nici macar nu stiu acest lucru!

Virusul herpes se transmite pe cale sexuala si nu se vindeca, iar diagnosticarea poate fi dificila, incomoda si insotita de leziuni dureroase. Insa partea buna este ca exista multe metode naturale care pot reduce riscul, impiedica raspandirea herpesului si trata eruptiile.

Ce este herpesul genital?

Infectia herpesului genital este cauzata de virusul herpes simplex (HSV). Exista doua tipuri principale ale HSV care raspund de majoritatea cazurilor de herpes genital: HSV-1 si HSV-2. Dupa infectie, herpesul genital dezvolta leziuni ale pielii/ulceratii in jurul organelor genitale si, uneori, prezinta si alte simptome — durere, sensibilitate in zona si oboseala.

Virusul poate trai in stare latenta in sistemul imunitar al unei persoane toata viata, declansand din cand in cand eruptii sub forma unor vezicule care se transforma in rani sau ulceratii care, ulterior, se vindeca si trec. Infectiile cu HSV-1 si HSV-2 sunt dobandite in urma contactului direct cu o persoana purtatoare a virusului.

Secretiile infectioase care transmit herpesul traiesc pe suprafetele mucoasei anale, genitale sau bucale. Herpesul este o infectie cu transmitere prin contactul direct cu pielea, insa nu este nevoie de un contact sexual pentru contaminarea cu acest virus. Orice forma de contact intim sau de contact direct cu pielea poate transmite virusul, chiar si contactul cu leziunile de pe fese sau cele bucale.

Studiile arata ca majoritatea pacientilor cu herpes genital nu prezinta simptome si nu stiu ca au contractat virusul pana nu incep sa manifeste disconfort. Este, de asemenea, foarte frecvent ca virusul sa se manifeste o singura data si apoi sa ramana in stare latenta, uneori chiar si intreaga viata.

Cat dureaza o eruptie herpetica? Depinde de la persoana la persoana, insa vindecarea “leziunilor usoare” dureaza, de obicei, intre doua si patru saptamani.

Cauzele si factorii de risc ai herpesului genital

Pana in prezent, specialistii credeau ca doar HSV-2 declanseaza herpesul genital, insa acum tot mai multe dintre infectiile cu herpes genital se datoreaza herpesului HSV-1, cunoscut si sub numele de “herpesul bucal,” care se manifesta doar la nivelul gurii sau al buzelor. Contrar parerii generale, HSV-1 nu afecteaza doar membranele buzelor si interiorul gurii – se poate raspandi si in zona genitala. In plus, desi mult mai rar, herpesul genital poate fi contractat prin atingerea cu degetele a secretiilor, precum si a leziunilor de pe fese si pulpe.

Specialistii sunt de parere ca transmiterea pe cale bucala este principala cale prin care oamenii se infecteaza pentru prima oara, mai ales adolescentii si tinerii. 50% dintre infectiile recente de herpes genital la tineri se datoreaza virusului HSV-1 si 40% la adultii varstnici.

Pe langa contactul sexual neprotejat, alti factori de risc includ relatiile intime cu mai multi parteneri dar si unele boli care afecteaza imunitatea (precum HIV, bolile autoimune sau hepatita).

Simptomele herpesului genital si aspectul acestuia

Herpesul genital afecteaza diferit fiecare persoana, insa sunt cateva simptome generale:

Cum arata herpesul si cum se simte cand erupe? Iata cele mai frecvente simptome ale eruptiei herpetice genitale:

Tratamente conventionale pentru herpesul simplex

Cum se vindeca herpesul? Ca majoritatea virusurilor, herpesul nu se poate vindeca definitiv, chiar si in cazul in care este depistat timpuriu si este tratat.

Specialistii definesc HSV ca o “infectie cu reactivare periodica, pe toata durata vietii”, desi acest lucru nu inseamna ca fiecare persoana cu herpes va manifesta eruptii de-a lungul vietii. Frecventa eruptiilor, gravitatea lor, gradul de contagiere al persoanei si durata vindecarii leziunilor depind de imunitatea fiecarui om in parte. 

Abordari naturiste in tratarea herpesului genital

1. Imbunatatirea functiei imunitare

Chiar si in cazul infectarii, simptomele depind de sistemul imunitar.

Manifestarea simptomelor si gravitatea acestora depind de capacitatea sistemului imunitar de a lupta contra efectelor virusului si de a preveni eventualele eruptii. 

De aceea multi oameni sunt infectati cu unul dintre virusuri, insa nu manifesta niciun simptom – pentru ca dezvolta o imunitate buna de la o varsta frageda sau dupa ce devin activi din punct de vedere sexual.

Cum iti poti intari imunitatea?

2. Plante medicinale antivirale

Anumite plante medicinale actioneaza ca “terapii antivirale represive”, care ajuta la reducerea sanselor de infectie cu HSV de la bun inceput sau a repetarii eruptiilor. Plantele antivirale inhiba dezvoltarea virusurilor, ajuta la tratarea infectiilor si, de obicei, nu au sau au efecte secundare foarte mici. De fapt, acestea au multiple beneficii pentru langa stimularea imunitatii, cum ar fi reducerea inflamatiei si ajutarea corpului sa atace patogenii virali mai eficient. Astfel de plante antivirale si antioxidanti care ajuta in cazul herpesului genital sunt:

3. Ameliorarea durerii si accelerarea vindecarii naturale

Iata cateva lucruri care pot reduce disconfortul produs de leziunile herpetice:

Nu exista un tratament care sa vindece permanent herpesul genital (cauzat de HSV-1 sau de HSV-2), care se transmite prin contact direct. Probabilitatea de transmitere a virusului herpes este mai ridicata in perioada unei eruptii, dar virusul poate fi transmis si de o persoana care nu prezinta simptome.

In perioada in care simptomele sunt prezente (ulceratie, leziuni herpetice, inflamare etc), trebuie evitat orice contact intim.

Unul dintre motivele pentru care oameni nu stiu ca sunt purtatorii virusului de herpes genital (aproape 85% sunt purtatori) este ca medicii nu verifica prezenta herpesului cand recomanda analize pentru BTS (boli cu transmitere sexuala). Avand in vedere ca 80% dintre oameni sunt purtatorii virusului HSV-1, 30% poarta anticorpii virusului  HSV-2 si multi dintre oameni poarta ambele virusuri, analizele nu sunt intotdeauna de folos.

Conform Universitatii Columbia, exista o analiza de sange care se poate face pentru virusul herpes simplex de tip 2 (HSV-2), insa nu este intotdeauna concludenta. Aceasta poate fi utila in cazul unei persoane expuse la virus datorita partenerului, insa parerile sunt inca impartite daca analiza poate confirma riscul de manifestarea a simptomelor.

Sursa utilizata: https://draxe.com/genital-herpes/

#remedii naturale #herpes genital #boli cu transmitere sexuala

Ce au mai parcurs alti cititori...

Remedii naturale pentru simptomele tricomonazei
Probleme cu prostata: cauze, remedii naturale si dieta
Afla cum poti trata astmul in mod natural
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101