Mega Reduceri De Primăvară - 14-20 martie

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Hrana vie
  4. Ghimbirul, inamicul diabetului de tip 2

Ghimbirul, inamicul diabetului de tip 2

Studii despre ghimbir au dovedit eficienta acestuia in peste 150 de afectiuni, iar diabetul de tip 2 este in capul listei. Avand in vedere ca medicamentele pentru diabet sunt asociate cu o mortalitate cardiovasculara crescuta, alternativele naturale sunt mai cautate ca niciodata. 

Desi ghimbirul este utilizat mai ales sub forma de condiment, rolul sau ca agent de vindecare este deseori neglijat in societatea moderna, in ciuda miilor de ani de utilizare dovedita ca medicament extrem de eficace. Stiinta moderna insa, reuseste, in cele din urma, sa ajunga din urma intelepciunea straveche.

De exemplu, exista peste 2100  de studii publicate  despre proprietatile medicinale ale ghimbirului in literatura de specialitate, iar baza de date de pe Greenmedinfo.com contine dovezi ca poate fi util in peste 170 de afectiuni de sanatate diferite si ca are peste 50 de efecte fiziologice benefice.

In special, dintre toate afectiunile cuprinse in baza de date pentru care ghimbirul are valoare terapeutica, diabetul de tip 2 se afla pe primul loc, cu sapte studii in baza de date Greenmedinfo.com care ii dovedesc eficienta. Si studiile continua sa apara...

Afla Top 10 Beneficii ale Ghimbirului. Cum se consumă și ce contraindicații are

 

Jumatate de miliard risca sa dezvolte diabet de tip 2

Diabetul de tip 2 este o afectiune metabolica in care simptomul principal este nivelul ridicat de zahar in sange (hiperglicemia), dar si inflamatii si stres oxidativ care aduc cele mai mari prejudicii si duc la morbiditatea si mortalitatea asociate cu boala. Aceasta afectiune este declansata in principal de o combinatie intre dieta occidentala incompatibila cu nevoile nutritionale, lipsa de activitate, disbioza intestinala si expunerea la substante chimice multiple si cumulative. Cu toate acestea medicii nu stiu sau nu isi dau interesul sa rezolve aceste cauze declansatoare ale bolii, optand pentru solutii medicamentoase si o atitudine fatalista care nu este in interesul nimanui.

Se estimeaza ca jumatate de miliard de persoane vor fi diagnosticate cu diabet de tip 2 la nivel global in urmatoarele doua decenii. Tratamentul principal care se aplica in mod obisnuit, cu medicamente antidiabetice administrate oral si insulina sintetica, nu fac decat sa mareasca riscul de deces, fiind vitala identificarea unor alternative mai eficiente.

Descoperă aici produsele noastre cu ghimbir. 

ghimbir diabet de tip 2

Studiu nou arata ca ghimbirul este un puternic agent antidiabetic

Un studiu nou publicat in revista Medicina complementara si integrativa, "Efectul ghimbirului (Zingiber officinale) asupra indicatorilor glicemici la pacientii cu diabet de tip 2 ", confirma ca ghimbirul este un aliat de baza in tratarea unora dintre cauzele de baza ale acestei afectiuni devastatoare.

Cercetatorii iranieni au efectuat un test clinic dublu-orb controlat cu placebo randomizat asupra unor bolnavi de diabet de tip 2 cu varste cuprinse intre 20–60 de ani carora li se administrau medicamente antidiabetice, dar nu si insulina. Participantii la interventie si grupurile de control au primit 3,000 mg de ghimbir pudra sau (lactoza) (in capsule) zilnic timp de 3 luni. S-au facut la inceputul si la sfarsitul testului, precum si la fiecare 12 ore de la ultima masa, analize de sange pentru a se masura nivelul de zahar (glicemia), indicatorii de stres oxidativ (TAC , MDA, paraoxonaza serica, HbA1c) si de inflamatie (CRP), si s-au inregistrat indici de referinta pentru regimul alimentar si activitatea fizica.

Comparatiile indicatorilor dupa 3 luni au aratat ca grupul de interventie care a luat ghimbir a manifestat imbunatatiri in opt privinte:

Acest studiu are rezultate aproape identice cu unul publicat anul trecut intr-un articol intitulat, "O doza modesta de ghimbir imbunatateste 8 indicatori ai diabetului de tip 2," in cadrul caruia o doza chiar mai mica de ghimbir (1600 mg), administrata tot pe o perioada de 3 luni, a avut ca rezultat o reducere semnificativa a urmatorilor parametri:

In mod evident ghimbirul ofera o gama larga de beneficii in afara de reducerea zaharului din sange. Stresul oxidativ, inflamatia, nivelul cronic ridicat de insulina si/sau rezistenta la ea, toate contribuie la cauza principala de morbiditate si mortalitate asociate cu boala: boala cardiovasculara. In timp ce tratamentul obisnuit cu medicamente folosit pentru diabetul de tip 2 se concentreaza pe reducerea zaharului si a indicatorului HbA1c, desi atat medicamentele orale antidiabetice, cat si insulina par sa creasca riscul atacului cardiac, ghimbirul reduce zaharul din sange si riscul cardiovascular, impuscand doi iepuri dintr-o lovitura.

Exista peste 150 de substante antidiabetice a caror eficienta este dovedita stiintific

Desi este uimitor, ghimbirul nu este singurul remediu natural pentru diabetul de tip 2 a carui eficienta este sprijinita de dovezi stiintifice convingatoare. In compilatia de studii intocmita de Greenmedinfo.com poti gasi peste 180 de substante naturale studiate cu valoare terapeutica potentiala pentru aceasta afectiune. Exista multe alte studii si despre activitati terapeutice precum sportul si substante daunatoare precum fructoza si pesticidele care declanseaza boala.

Trebuie mentionat la final ca o substanta care promite chiar mai mult decat ghimbirul este turmericul. Acest condiment indian stravechi pare sa previna si chiar sa inverseze efectele daunatoare asociate cu diabetul de tip 2 si au fost identificate utilizari terapeutice in impresionantul numar de peste 600 de afectiuni de sanatate.

 

 

SURSE

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=ginger

http://www.greenmedinfo.com/blog/ginger-enemy-type-2-diabetes - ghimbirul diabet de tip 2

#atasamentele #diabet de tip 2 #inflamatie #insulina

Ce au mai parcurs alti cititori...

Restrictiile privitoare la fructe in cazul diabeticilor de tip 2 dovedite ca GRESITE
7 alimente despre care probabil nu stiai ca-ti maresc glicemia

Ce spun cititorii despre "Ghimbirul, inamicul diabetului de tip 2"

Petre17 January 2021 21:44Raspunde

Ghimbirul răzuit, în amestec cu zeama de lămâie și miere de albină, este foarte bun pentru răceală, mai ales iarna... crește imunitatea.

socaciu dorin21 June 2016 20:33Raspunde

Se plate folosi ghimbirul daca be I si alte medicamente cum ad fi anticoagulante

purcarea lucian01 October 2015 12:57Raspunde

am inteles ca sucul de ghimbir e bun ptr diabetici,cum se prepara,cum se bea,de cite ori pe zi ,innainte de masa ,dupa masa

georgeta samson17 February 2016 22:56Raspunde

sucul de ghimbir se face in felul urmator; se da pe storcatorul de fructe cam o jum; de gk; de radacina ghimbir si iti ese cam tot o jum; de suc, il dai de mai multe ori sa se stoarca bine , apoi sucul obtinut il pui in borcan de sticla si il pastrezi la frigider, ; pune in cana cam 50 de gr; de suc, apoi adauga cam 200 de gr; de apa calduta peste suc , apoi adaugi zeama de lamiie si miere dupa gust ; se consuma cu o jum; de ora inainte de mesele principale de doua ori pe zi seara si dimineata;

irina12 April 2015 21:30Raspunde

Unde îl pot gasi Ghimbirul? Eu am diabet 2 iau pastile fac insulin? dar bine nu stau poate cu ghimbir reusesc

georgeta samson17 February 2016 23:07Raspunde

ghimbirul se poate consuma si ca atare fara miere, doar asa simplu; curata cam 20 de grame de radacina de ghimbir ,spalal si dal pe razatoarea mica si poti sal inghiti cu putina apa ; este mult mai benefic asa simplu pentru cei cu diabet , se consuma cam o suta de grame pe zi; si eu ma-m vindecat de cancer ovarian in stadiu trei cu multiple metastaze, ficat ,pancrias, stomac, uter, ovare, si intr-o luna ma-m vindecat complect nu mai am nimic, si esteposibil ca si diabetul sa fie vindecat cu aceasta radacina; incercati nu aveti nimic de perdut din contra te vindeci si de alte boli;sanatate multa

Emanoil Victor12 April 2015 18:35Raspunde

Exista ghimbir la magazinele de legume si fructe.Il putem folosi asa crud in vreun fel ?Eu il fplosesc la ceai si uneori il pun la prajituri sau mancare .cum il mai puem folosi si in ce cantitate ?

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101