Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Enzimele: scanteia vietii (chi-ul) si rolul lor in sanatate si longevitate

Enzimele: scanteia vietii (chi-ul) si rolul lor in sanatate si longevitate

Ce sunt enzimele? Enzimele sunt proteine vitale din corp care sunt necesare tuturor functiilor vietii. Fara enzime nu am putea trai. Intregul metabolism si toate procesele metabolice care se petrec in corp necesita enzime pentru ca ele sa aiba loc. F

Ce sunt enzimele? Enzimele sunt proteine vitale din corp care sunt necesare tuturor functiilor vietii. Fara enzime nu am putea trai. Intregul metabolism si toate procesele metabolice care se petrec in corp necesita enzime pentru ca ele sa aiba loc. Fara aceste enzime, am inceta sa functionam ca organism.

Enzimele sunt prezente in alimente in starea lor naturala, dar sunt rapid distruse la temperaturi mai mari de 42º C. Acesta este unul dintre motivele pentru care dieta cu hrana vie(raw food) este atat de sanatoasa si de aceea sporirea cantitatii de hrana cruda pe care o consumi este deosebit de importanta in aceasta epoca a alimentelor moarte si denaturate. Cand tocam o salata, sucuri de fructe si legume si mestecam bine alimentele, eliberam enzimele continute in acele alimente, enzime ce ne ajuta prin propria lor digestie.

Acest lucru economiseste foarte mult din resursele noastre limitate de chi si enzime care sunt utilizate prin digestie. La un nivel atomic si molecular, toate reactiile de acest tip necesita energie pentru a avea loc. In corpul uman, aceasta energie este forta ta vitala, sau chi-ul, cum o numesc chinezii.

De ce este chi-ul asa de important?

Chi-ul este intr-adevar acea forta unificatoare a corpului. Intrucat energia (chi-ul) este necesara pentru ca toate procesele sa se petreaca , prin intermediul fluxului de electroni, importanta ei nu poate fi indeajuns subliniata. Odata ce ai inteles natura universului si a insasi chi-ului, vei vedea de ce a invata sa iti pastrezi propriile rezerve de energie si enzime este un lucru atat de critic pentru sanatate, vindecare si longevitate.enzimele si chi-ul

Fiecare dintre trilioanele de celule din corpul tau are aproximativ 100 000 de reactii pe secunda. Toate aceste reactii se petrec datorita energiei bioelectrice. Sistemul tau imunitar si el functioneaza datorita energiei, dar in acest caz este vorba de cuante de lumina, sau energie fotonica. Acest lucru a fost descoperit de fizicianul german Fritz-Albert Popp, care a spus:

"Stim astazi ca omul, in mod esential, este o fiinta de lumina. Si ca stiinta moderna a fotobiologiei dovedeste aceasta la momentul actual. In termeni de vindecare, implicatiile sunt imense. Stim acum, de exemplu, ca respectivele cuante de lumina pot initia sau opri reactii in cascada din celule, si ca deteriorarile genetice celulare pot fi practic reparate, in cateva ore, prin raze de lumina cu intensitate slaba... putem spune acum raspicat ca functionarea intregului nostru metabolism este dependenta de lumina."

Acest lucru a fost cunoscut de diferiti adepti chinezi atat ai ordinului calugaresc Shaolin, cat si ai taoismului, care au utilizat o tehnica numita „administrarea razelor de soare” pentru a absorbi razele ultraviolete direct de la soare in creier, prin nervii optici.

Exista cercetari care arata ca savantii au descoperit de fapt un oarecare camp energetic, pana acum necunoscut, pe care ei nu il pot explica si care nu se incadreaza in explicatiile actuale despre materie si natura universului.

Chi-ul si enzimele impreuna

In acest context chi-ul devine corelat cu enzimele. Intrucat ambele sunt vitale si necesare vietii, cu cat epuizam si irosim enzimele noastre, cu atat mai mult ne imbolnavim corpurile, ne slabim sistemul imunitar si in cele din urma ne scurtam vietile. Amintiti-va ca toate reactiile chimice din natura si din corp necesita energie pentru a se petrece. Pentru ca electronii sa curga, ceva trebuie sa ii impinga si sa ii faca sa curga. Asta necesita intotdeauna un fel de sursa de energie. In corp, chi-ul este acea sursa de energie. Fie ca provine din aer, ca unde electromagnetice de la soare, chi-ul este forta vitala esentiala care confera enzimelor acea scanteie a vietii. Importanta chi-ului si a enzimelor, impreuna cu faptul de a invata cum sa conservam aceste substante vitale, nu pot fi indeajuns mentionate.

Sursele pentru acest articol includ:

Dr. Howell, Edward. Enzyme Nutrition. 1995

Reid, Daniel. The Tao of Health, Sex and Longevity. 1989

http://biontologyarizona.com

http://science.naturalnews.com

http://www.naturalnews.com/043335_enymes_chi_life_energy.html - enzimele si chi-ul

#enzime #importanta #sanatate

Ce au mai parcurs alti cititori...

Coenzima Q10(CoQ10) : importanta vitala pentru sanatate si longevitate
Contul de enzime
Iti place sa porti tocuri inalte? Afla la ce riscuri te supui
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101