Tot mai multi oameni se confrunta cu hipotiroidism, boala lui Hashimoto, hipertiroidism si boala lui Grave.
Daca esti una dintre persoanele cu tiroida lenesa, ai un metabolism lent, faci sport dar nu reusesti sa pierzi in greutate asa cum ar fi de asteptat, te confrunti cu oboseala suprarenala sau lipsa de energie - toate acestea sunt semne ca te confrunti cu probleme de tiroida.
Iata patru remedii naturale verificate, sanatoase si eficiente care contribuie la imbunatatirea functiei tiroidei si iti pot ajuta corpul sa se vindece de orice problema legata de tiroida.
- Seleniul
Beneficiile seleniului sunt vitale - seleniul avand functii puternic antioxidante. Studiile arata ca seleniul contribuie la echilibrarea nivelului de T4 la nivel hormonal, de aceea o doza terapeutica zilnica de seleniu a demonstrat efecte benefice pentru functia tiroidei.
Exista si multe alimente de origine vegetala bogate in seleniu pe care le poti consuma, printre care:
- Spanacul
- Nucile braziliene
- Polenul crud
- Leguminoasele
- Semintele de chia
- Orezul brun
-
Complexul de vitamine B
Urmatorul lucru pe care trebuie sa-l ai in vedere sunt anumite vitamine din complexul de vitamine B, esentiale pentru functionarea tiroidei. Este vorba in special de doua dintre acestea: tiamina si vitamina B12.
Vitamina B12 contribuie la sanatatea tiroidei prin faptul ca echilibreaza hormonii in mod natural si vindeca sindromul de oboseala cronica. Tiamina are aceleasi beneficii pentru sanatatea tiroidei ca si vitamina B12, in plus stimuleaza si metabolismul, iar printre alimentele vegetale bogate in tiamina se numara:
- Spanacul
- Semintele de in macinate
- Ciupercile cu palarie alba (Crimini)
- Fisticul
- Semintele de floarea soarelui
- Semintele de susan
- Varza de Bruxelles
- Sparanghelul
- Mazarea
-
Probioticele
Stim cu totii ca probioticele sunt esentiale pentru functia digestiva. Insa, afectiunile glandei tiroide sunt asociate si ele cu o problema de sanatate denumita sindromul intestinelor permeabile. Intestinele devin permeabile cand o proteina cum este glutenul, de exemplu, scapa din intestine si ajunge in sange, cauzand inflamatii in intreg corpul, inclusiv la nivelul glandei tiroide. Astfel, sindromul intestinelor permeabile devine un factor de influenta important si probioticele sunt suplimentul nr. 1 pentru acesta.
Iata cateva dintre cele mai eficiente surse de probiotice de origine vegetala:
- Chefirul din cocos
- Kombucha
- Polenul crud
- Legumele murate
-
Enzimele proteolitice
Si in cele din urma, dar nu mai putin importante, sunt enzimele proteolitice. Enzimele reduc inflamatia, mai ales in cazul celor care sufera de boli autoimune asociate cu tiroida, cum ar fi boala lui Hashimoto; enzime probiotice ca bromelaina pot contribui la reducerea inflamatiei tiroidei. Studii complexe au dezvaluit legatura dintre sanatatea tiroidei si cea a ficatului, in special in cazul bolilor autoimune. Poti citi mai multe informatii aici despre contul de enzime si importanta lor pentru sanatate.
Surse:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2721352/
http://qjmed.oxfordjournals.org/content/95/9/559
VA MULUMESC PENTRU ACESTE PRETIOASE INFORMATII,,CE SUNT NECESARE TUTUROR,SA TRATEZE SI SA PREVINA,,DAR VA ROG SA_MI RASPUNDETI DACA SE PATE,E POSIBIL SA TE VINDECI DE HIPOTIROIDIE??? PENTRU CA EU MA SIMNT MINUNAT DE CAND CONSUM ULEIUL DE COCOS ,DE 4 LUNI,,VA MULTUMESC,,