Mega Reduceri De Primăvară - 14-20 martie

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Boli si remedii
  4. De ce apare durerea de rinichi? Afecțiunile renale și remedii naturale benefice

De ce apare durerea de rinichi? Afecțiunile renale și remedii naturale benefice

Nutriționistul Diana Mădălina Georgescu ne vorbește astăzi despre durerea de rinichi, despre afecțiunile aparatului renal și cum pot fi ele ameliorate sau prevenite cu ajutorul remediilor naturale.

Ce se întâmplă oare atunci când sistemele și aparatele corpului nostru încep să dea semne că nu mai funcționează corect? Așa este! Apar dezechilibre funcționale și simptome surde sau de-a dreptul supărătoare, care ne împiedică să ne desfășurăm activitatea zilnică.

Aparatul renal (urinar) nu face excepție. 

Durerea de rinichi este primul semn că ceva nu funcționează cum trebuie. Este semnalul de alarmă că există o problemă cu unul sau ambii rinichi. 

Pietrele la rinichi, infectiile tractului urinar, infecții ale rinichilor, precum și afecțiuni cronice (hidronefroza, boala rinichilor polichistici, malformațiile congenitale, cancerul renal) sunt doar câteva din cele mai frecvente cauze ale apariției durerilor de rinichi.

Este foarte important să afli cauza acestor dureri și să aplici măsurile de tratament care se impun, de preferat recomandate de un specialist. Durerea de rinichi care nu este tratată la timp și corespunzător îți pot pune viața în pericol.

În acest articol îți punem la dispoziție o serie de informații care te pot ține departe de suferință și de complicațiile care pot apărea în cazul afecțiunilor renale.

Iată despre ce vei afla în acest articol:

RINICHII ȘI APARATUL RENAL

Rinichii sunt organe de importanță vitală fiind implicați în numeroase procese care au loc în corpul tău. Cele trei funcții de bază pe care le îndeplinesc sunt:

Epurarea sanguină

După ce corpul tău a luat din alimente substanțele nutritive de care are nevoie, produșii reziduali sunt trimiși înapoi în sânge. Și acum intră în scenă rinichii!

Sunt esențiali pentru supraviețuire. Principala lor funcție este aceea de a filtra și elimina prin urină substanțele toxice (reziduurile) ajunse în sânge în urma proceselor metabolice. 

Atunci când nefronii ajung în imposibilitatea de a filtra și elimina substanțele toxice, corpul tău acumulează cantități periculoase de lichide și produși de metabolism toxici. 

Menținerea echilibrului osmotic sau hidroelectrolitic

Apa reprezintă 60-65% din greutatea corpului unui adult. La copii cantitatea este mai mare, iar la vârstnici mai mică. 

Este prezentă atât în compartimentul celular (40-45%), cât și în cel extracelular (20-25%). 

Rinichii sunt responsabili de menținerea cantității corecte de lichide în organismul tău, fapt vital pentru buna funcționare a tuturor sistemelor din corp. 

În urma filtrării sângelui și a îndepărtării reziduurilor, acestea sunt amestecate cu apă și începe procesul de formare a urinii printr-un mecanism complex de filtrare la nivelul glomerulilor și reabsorbție și secreție la nivelul tubilor renali.

Glomerulul și tubul renal sunt elementele componente ale unității anatomice și fiziologice a rinichiului - nefronul.

De unde știe rinichiul ce să elimine și ce să păstreze în corpul tău? 

Ei bine, substanțele toxice reziduale sunt substanțe fără prag, eliminarea lor făcându-se imediat ce apar în sânge. 

Substanțele nutritive sunt substanțe cu prag și sunt eliminate doar atunci când concentrația lor sanguină a depășit limitele fiziologice. 

Citește și 6 organe decisive pentru detoxifierea si vindecarea corpului

Menținerea echilibrului acido-bazic

Știai că echilibrul acido-bazic al organismului este deosebit de important pentru sănătatea organismului tău și pentru prevenirea majorității infecțiilor?

Un pH de 7,39, ușor alcalin! Doar în aceste condiții corpul tău funcționează în parametri normali.

Rinichiul, alături de plămâni și glandele sudoripare, participă la menținerea pH-ului în limitele optime. Orice dezechilibru între bazele și acizii de la nivelul țesuturilor determină organismul să reacționeze prin evacuarea substanțelor în exces sau prin neutralizarea lor. Evacuarea se realizează cu ajutorul rinichilor care elimina acidul uric și sulfuric și al plămânilor care oxidează acizii. Pielea face și ea parte din acest proces complex, fiind o a treia cale de eliminare a acizilor din organism.

Primăvară Verde Vie blog
 

CAUZELE AFECȚIUNIOR RENALE

Te-ai gândit vreodată că o simplă infecție a căilor respiratorii externe se poate afla la originea unei afecțiuni renale? Acestea au cel mai important rol.

Agenții infecțioși sau alergici pot afecta rinichiul și pot duce la alterarea funcțiilor atât de importante pe care le are pentru organismul tău. 

Oboseala, alimentația în exces sau deficiențele alimentare, frigul și umiditatea favorizează adesea apariția afecțiunilor renale.

Unele medicamente prin mecanisme toxice sau toxico-alergice pot acționa asupra nefronului - unitatea anatomic funcțională a rinichiului, ducând la afectări grave a procesului de filtrare a sângelui. 

Luarea unor decizii corecte și la timp în privința fiecărui din aspectele de mai sus nu reprezintă doar suprimarea unor suferințe, ci și prevenirea unor afecțiuni grave, adeseori cu șanse extrem de mici de vindecare. 

Citește și Culoarea urinei oferă indicii despre eventualele probleme de sănătate

 

SIMPTOMELE AFECȚIUNILOR RENALE

Din fericire afecțiunile renale nu sunt asimptomatice. Pentru a le putea preveni trebuie să cunoști câteva din semnele pe care ți le dă corpul tău atunci când ceva nu funcționează bine la nivel renal. De aceea, dacă nu ai făcut asta până acum, este momentul să înveți să îți asculți corpul!

Durerea de rinichi

Așa cum spuneam și în introducerea acestui articol este foarte important să nu ignori acest semnal de alarmă pe care îl trag rinichii tăi.

Cauzele apariției durerilor de rinichi sunt multiple. Ce este foarte important să știi este faptul că de cele mai multe ori acestea pot fi confundate cu durerile de spate. 

Există diferențe în cele două tipuri de durere și acestea includ zona în care sunt resimțite și intensitatea. 

Cum recunoști durerea caracteristică afectării renale? 

Rinichii sunt situați de o parte și de alta a coloanei vertebrale lombare. Apariția spontană a durerii cu sediu unilateral sau bilateral, imediat sub coaste, reprezintă deseori simptomul de debut al dereglărilor ce apar la nivelul aparatului renal. Spre deosebire de aceasta, durerea de spate se resimte în zona mijlocului și uneori de-a lungul coloanei vertebrale. 

Durerea de rinichi este intensă, ascuțită , în timp ce durerea de spate este resimțită ca o durere musculară, ca un junghi. 

O altă diferență între durerea de rinichi și cea de spate este modul în care cele două se extind. 

Dacă durerea iradiază spre abdomenul inferior urmând traiectul ureterelor spre regiunea genitală și coapsa internă, atunci indiciile sunt clare pentru durerea de rinichi. 

Durerea, spasmele și crampele musculare, amorțeala sau furnicăturile care coboară spre fese și/sau picioare sunt semne ale durerilor de spate. 

Tulburări de eliminare a urinii 

Iată care sunt principalele semne cărora trebuie le acorzi atenție și interes sporit atunci când apar:

 

AFECȚIUNILE APARATULUI RENAL

Afecțiunile renale pot fi clasificate în două categorii: 

Fiecare patologie poate fi de tip acut sau cronic și în legătură cu factorii infecțioși, toxici, alergici sau mecanici. 

Glomerulonefritele

Glomerulonefrita acută apare cel mai frecvent după infecţii streptococice (scarlatina, amigdalite, sinuzite, otite, erizipel, piodermite) și se declanșează din cauza unui complex imun care apare postinfecțios.

Este o afecțiune cu debut brusc cu simptome ca prezența sângelui și a proteinelor în urină, edeme și hipertensiune arterială. 

Netratată la timp și corespunzător glomerulonefrita poate duce la scleroză renală, edem pulmonar, sindrom nefrotic, insuficiență renală cronică.

Glomerulonefrita cronică este de două tipuri. În proporție de 75% vorbim despre glomerulonefrita cronică primitivă ale cărei cauze sunt necunoscute. Glomerulonefrita cronică secundară apare ca o consecință a unor afecțiuni (lupus, diabet, purpură reumatoidă etc.) sau în urma administrării unor medicamente care conțin săruri biliare sau penicillaminum (substanță activă din clasa antireumaticelor specifice). 

Neurmărite și netratate corespunzător glomerulonefritele cronice într-un stadiu foarte evoluat pot necesita dializă și chiar transplant renal.

Infecţiile netuberculoase

Infecțiile netuberculoase reprezintă un capitol foarte vast de patologie urologică. Infecţia parenchimului renal şi a căilor urinare are denumire proprie, în funcţie de segmentul afectat. 

Iată câteva dintre afecțiunile cel mai des întâlnite!

Nefrita sau pielonefrita

Nefrita sau pielonefrita este o afecțiune inflamatorie a unuia sau ambilor rinichi. Este provocată de o infecție de origine bacteriană sau o malformație a căilor de eliminare renale. Se manifestă prin dureri lombare vii, însoțite de febră și frisoane. Netratată poate duce la abces renal, insuficiență renală acută sau cronică, hipertensiune arterială.

Cistita

Cistita este termenul medical care exprimă inflamația vezicii urinare. Principala cauză a inflamație, în cele mai multe cazuri, este infecția bacteriană motiv pentru care vom găsi cistita menționată ca fiind o infecție de tract urinar. Alte cauze ale apariției cistitei pot fi: reacțiile la medicamente, utilizarea îndelungată a unor substanțe iritante (săpun, gel intim, spermicide).

Cel mai des se manifestă prin senzația imperioasă de a urina, senzația de arsură la urinat, urina tulbure și cu miros puternic. 

Dacă sunt tratate prompt și corect, infecțiile urinare rar determină complicații. În caz contrar pot avea ca urmări infecții renale, hematurie (sânge în urină) care la rândul lor reprezintă un pericol pentru sănătatea aparatului renal. 

 

Uretrita

Uretrita este o infecție a uretrei, canalul care face legătura între vezica urinară ți exterior și folosește la eliminarea urinii. 

Trebuie să știi că principalele cauze ale apariției uretritei sunt infecțiile microbiene, ciupercile, paraziții, traumatismele și factorii alergeni. 

În afară de cazurile în care uretrita apare ca o consecință a infecțiilor din etajele superioare ale aparatului renal, modul de transmitere a uretritelor rămâne, în majoritatea cazurilor, raportul sexual. La femei este considerată ca fiind cea mai frecventă cauză iar la bărbat este singura cauză ce duce la apariția infecției.

Frecvent declașarea afecțiunii este însoțită de mâncărimi, senzația de înțepătură sau arsură la nivelul orificiului sau pe canalul uretral. Ulterior apare o secreție care poate deveni purulentă.

Netratată, uretrita poate avea urmări dintre cele mai neplăcute: inflamarea articulațiilor, fertilitatea redusă/infertilitate, sensibilitate și risc crescut de a dezvolta boli cu de transmitere sexuală, inclusiv HIV

Prostatita

Prostatita este o afecțiune specifică aparatului urinar masculin. Chiar dacă pare inofensivă este bine să fie descoperită în faza incipientă. 

Prostatita reprezintă inflamarea glandei prostatice aflată sub vezica urinară. Când se instalează, persoana suferindă poate observa schimbări în ceea ce privește felul în care urinează. Poate apărea la orice vârstă riscul fiind crescut pentru grupa de vârstă 30-50 de ani.

Cauzată de cele mai multe ori de infecții bacteriene, prostatita are simptome specifice unei infecții (febră, frisoane) fiind însoțită de urinări dureroase și sângerări, urinări frecvente dar cu jet urinar slab.

Constipația, stresul, frigul, traumatismele sunt alte posibile cauze ale declanșării afecțiunii. Persoanele care practică ciclism, călărie sunt mai expuse dezvoltării acestei afecțiuni. Infecțiile urinare netratate și recurente reprezintă de asemenea un factor declanșator al prostatitei. 

Nedescoperită (datorită lipsei simptomelor) și netratată la timp poate afecta grav sănătatea. Tulburările de dinamică sexuală, tulburări secretorii ale glandei prostatice (aceast produce un component al lichidului seminal răspunzător de transportul spermatozoizilor) și în cele mai grave situații dezvoltarea de tumori maligne.

Litiaza renală

Denumită şi piatra la rinichi sau calculoza renală, litiaza constă în formarea de calculi (formațiuni minerale, organice şi de cele mai multe ori mixte) de-a lungul căilor urinare. 

Supraalimentaţia - consumarea abuzivă de alimente bogate în oxalaţi: spanac, cacao, ciocolată sau în acid uric, obiceiul de a bea puține lichide, tulburări în metabolismul calciului, fosforului, acidului uric sunt cauzele cele mai frecvent ale aparitiei calculozei renale. 

Calculii renali pot rămâne la nivel renal sau pot fi eliminați din organism pe tractul urinar. Deplasare lor la nivel renal poate să nu producă niciun simptom în cazul în care calculii sunt de dimensiuni mici. 

În alte situații calculii pot produce dureri intense la nivelul zonei lombare, senzație de greață și chiar vomă, hematurie, urinări frecvente și dureroase, febră, diaree, constipație, transpirații abundente. 

Complicațiile care apar în cazul lipsei unui tratament și a unei conduite alimentare corecte pot fi creșterea riscului pentru infecțiile tractului urinar sau agravarea unora existente, leziuni renale care pot conduce la insuficiență renală acută atunci când calculii blochează eliminarea urinii din rinichi.

Insuficiența renală

Insuficiența renală este o afecțiune supărătoare ce constă în reducerea capacităţii rinichilor de a asigura filtrarea şi eliminarea produselor de rebut ale sangelui, de a controla echilibrul apei și sărurilor în organism şi de a regulariza presiunea sanguină.

Insuficientă renală, cronică sau acută, nu este o afecțiune în sine: ea rezultă din afecţiunile care ating rinichii. De aceea este foarte important ca toate afecțiunile renale, indiferent cât de nesemnificative ne-ar părea sa fie descoperite la timp și tratate corespunzător.

În afară de afecțiunile renale, insuficiența renală poate apărea și în alte afecțiuni cu ar fi: diabetul zaharat de tip 1 sau 2, hipertensiunea arterială.

Lipsa unui tratament corect sau nereușita acestuia are ca și consecință deteriorarea avansată a funcției renale, persoana suferindă putând avea nevoie de dializă sau chiar transplant.

 

REMEDII NATURALE PENTRU APARATUL RENAL

Nu e deloc agreabil să vorbești despre afecțiunile de care ar putea suferi corpul tău! 

Însă este simplu să le previi, iar atunci când se încăpățânează să dea semne să le acorzi atenția cuvenită. 

Dacă nu ai reușit încă să adopți un stil de viață echilibrat, detaliul care te ține departe de orice boală, ai la îndemână pe Viață Verde Viu suplimente alimentare la care poți apela cu cea mai mare încredere în demersul tău de a da piept cu durerile și disconfortul. 

Nu uita! Înainte de a le achiziționa, consultă un specialist care te va ajuta să alegi corect și conform particularităților tale, ceea ce este potrivit pentru tine.

Să facem cunoștință cu minunile naturii!

Merișorul

Merişorul (Vaccinium vitis idaea) este un arbust sub formă de tufă. 

Consumul zilnic al fructelor de merișor formează un zid de protecţie împotriva bacteriilor patogene, cum ar fi E.coli, Helicobacter pylori (responsabilă pentru ulcerul gastric), Streptococcus mutans (principala responsabilă pentru cariile dentare). Acest beneficiu medical este dat de proantocianidele din merişoare, care acţionează împotriva diferitelor bacterii, evitând fixarea lor la mucoasa anumitor organe.

În compoziţia merișorului vei regăsi acizi (citric, lactic), proteine, vitamina A, B1, B2, B3, C, E, dar şi uleiuri şi săruri minerale.

Administrarea merișorului, împreună cu 2 litri de apă pe zi, contribuie la scăderea semnificativă a incidenței cistitelor și reduce cu aproape 60% riscul apariției litiazelor renale

Veritabile antibiotice naturale și cu un efect antioxidant de 20 de ori mai mare decât cel al vitaminei C, merișoarele sunt un ajutor de nădejde al sistemului imunitar ajutând la refacerea sau fortifierea lui.

Poți consuma merișoarele ca atare, sau sub formă de suplimente.

Pe Viața Verde Viu le găsești în: 

Urzica

O plantă bine cunoscută în bucătăria tradițională românească, urzica este și un leac tămăduitor pentru multe afecțiuni iar bolile de rinichi se numără printre acestea.

Urzica (Urtica dioica) are o concentrație mare de polivitamina A, de vitamine (B2, C, K), de acizi (folic și pantotenic), de flavonoizi, taninuri, uleiuri volatile, dar și fier, magneziu, calciu, siliciu, clorofilă, potasiu și multe alte substanțe în cantități mai mici.

În medicina tradițională se consideră că urzica are valoroase proprietăți diuretice

Extractele de urzică favorizează transferul acidului uric din țesuturi în circulația sanguină și cresc eliminarea acidului uric prin urină. 

Acționează bactericid, limitând multiplicarea bacteriilor.

Studiată la scară largă, urzica demostrează posibilitatea folosirii ei în inflamațiile vezicii urinare și în unele cazuri de litiază renală, în îmbunătățirea tonusului și rezistenței organismului. 

În plin sezon, prezența ei în alimentație, sub diferite forme este, deci, un beneficiu marcant. 

Atunci când acest lucru nu mai este posibil, poți apela la pulberea de urzică pe care o găsești aici! Astfel o poți adăuga oricând în sucuri, salate, supe creme, beneficiind de proprietățile ei curative și echilibrante.

Frasinul

Există multe specii de frasin (65-75 arbori și arbuști) dar cea mai utilă nouă este Fraxinus Excelsior, de un real folos în medicina naturistă. Scoarța, frunzele și mugurii sunt părțile vegetale cele mai folosite. 

Ceaiul din frunze de frasin (Folium Fraxini) este un foarte bun depurativ, diuretic cu eliminare de acid uric, antiinflamator, proprietăți ce îl fac un remediu bun în afecțiunile renale. 

Extractul gemoterapic din muguri de frasin,  obținut prin macerare glicerinică este un foarte bun detoxifiant la nivel renal, ajută la eliminarea acidului uric (care știm prea bine că prezent în cantități mari în urina duce la apariția litiazei renale). Este recomandat de asemenea persoanelor supraponderale cu retenție hidrică avansată. 

Mesteacănul

Arbore foios, mesteacănul, este de un real folos în terapia naturistă a aparatului renal și urinar. Ajuta rinichii să funcționeze corect fără a-i irita. Pentru aceasta, sunt recomandate infuziile din frunze de mesteacăn.  

La rândul său, seva de mesteacăn, care conține în principal zaharuri, este un blând, însă foarte eficient remediu diuretic care previne formarea calculilor renali, dizolvând nisipul și pietrele la rinichi. De asemenea ajută la tratarea infecțiilor localizate la nivelul căilor urinare sau al vezicii urinare (cistita, pielonefrita, dificultăți de micțiune, etc.).

Proprietățile terapeutice ale mugurilor de frasin, ale sevei și frunzelor de mesteacăn sunt reunite cu pricepere într-un produs marca Plantextrakt, Polygemma 12.

Cordyceps

Specie de ciupercă medicinală originară din Asia, Cordyceps (Cordyceps militaris) crește în regiunile muntoase la peste 3500 m altitudine. Este supranumită și ”leacul bun la toate” sau „aurul medicamentelor„ datorită conținutului său bogat în fermenți (peste 80), aminoacizi, beta-caroten, Vitamina C și E, polizaharide, antibiotic natural (ophiocordin), Ca și Mg. 

Dintre beneficiile Cordyceps amintim:

Acțiunea terapeutică este una cu spectru larg, sistemul cardiovascular, respirator, imunitar, reproducător bucurându-se de susținere din partea acestui supliment alimentar. 

La nivelul rinichilor și al căilor urinare, Cordyceps este un factor protector împotriva infecțiilor și a acțiunii substanțelor chimice (vezi efectele secundare ale medicamentelor alopate). Extractul este folosit cu succes în cistite, nefrite, ca adjuvant în chisturile renale dar și la prevenirea formării calculilor renali

Pe Viața Verde Viu găsești Cordyceps în mai multe variante: 

Polygemma 7 - căi urinare

Polygemma 7 este o combinaţie de extracte gemoterapice din mlădiţe de Afin, Merişor şi Iarbă neagră cu extract din frunze de Mesteacăn argintiu.

Știai că trei dintre plantele din combinația de mai sus fac parte din aceeași familie - Ericaceae? Ca urmare a acestui fapt, toate trei au în comun arbutina, component activ cu acțiune antiseptică, antibacteriană și antiinflamatoare asupra căilor urinare.

Afinul (Vaccinium myrtillus) este un drenor renal, cu acțiune antiseptică și uricozurică (crește eliminarea acidului uric prin urina).

Merișorul (Vaccinium vitis idaea) este antiinfecțios și cicatrizant al căilor urinare, reglează flora bacteriană enterală.

Iarba neagră (Calluna vulgaris) are acțiune antiseptică, antiinflamatoare, astringentă, cicatrizantă pe căile urinare. Are efect diuretic și antilitiazic.

Extractul din frunze de Mesteacăn (Betula verrucosa) are acțiune diuretică, fiind etalonul de produs vegetal diuretic, precum și acțiune antiseptică și antibacteriană, favorizând dezinfectarea căilor urinare în caz de infecții.

Găsești Polygemma 7 aici!

Tribulus Terestris

Deşi este în principal cunoscută pentru efectele sale afrodisiace, Tribulus Terrestris este o plantă care oferă, conform studiilor, multiple beneficii pentru sănătate. De aceea în descriere sunt prezente și indicații de administrare ca:  

- antiinflamator şi detoxifiant al rinichilor şi al tractului urinar

- antiviral şi antibacterian

- are efect antifungic, mai ales pentru Candida albicans.

 

Este o plantă folosită în medicina tradițională chineză și cea indiană . Forma neobisnuita a fructelor i-a atras denumirea populară de “Colții babei”. În compoziție sa găsești o serie de elemente active și substanțe ce nu se găsesc în nici o altă plantă sau aliment.

Mai multe despre Tribulus Terrestris aici!

Fructul de Acai

Pulberea de Acai (Euterpe oleracea), provenită din fructele palmierilor de Acai este considerată un superaliment. Bogată în antioxidanți, vitamine și minerale, aminoacizi și acizi grași esențiali are numeroase beneficii pentru sănătatea ta. 

Fie că e vorba de prevenție sau de tratament îți recomand să faci cunoștință cu acest produs vegetal, dacă nu ai făcut-o deja. 

Pe lângă acțiunile benefice asupra metabolismului lipidic, sistemului digestiv și al aparatului cardiovascular, principiile active din fructele de Acai susțin și întăresc sistemul imunitar, acționând ca antiviral și antibacterian.

Adaugă efectul puternic antioxidant (datorită antocianinei) și antiinflamator (datorită polifenolilor)!

Și dacă tragi linie, rezultatul îl face un aliat de încredere în tratarea și prevenirea afecțiunilor aparatului renal și urinar. 

Pe Viața Verde Viu găsești beneficiile miraculoase ale fructelor de acai în:

Deși sunt mult mai multe variante și asocieri de suplimente decât ți-am prezentat eu în acest articol, mă opresc aici. Te las pe tine să le descoperi pe Viața Verde Viu.

Mă bucur de fiecare dată când sunt mijlocitorul unei călătorii în lumea soluțiilor naturale care te pot ajuta să îți faci viața mai ușoară. 

Nu uita să te hrănești sănătos, să te hidratezi și să te odihnești corespunzător!!!

Articol scris de Diana Mădălina Georgescu - comunitatea VVV

Terapeut și consilier pe probleme de nutriție și stil de viață, Specialist în comunicare
Pasiuni: orice activitate legată de echilibrul și sănătatea noastră fizică și emoțională.

O poți găsi pe Diana pe pagina ei de Facebook

 

#afectiuni renale #durerea de rinichi #suplimente afectiuni renale #suplimente pentru aparatul urinar

Ce au mai parcurs alti cititori...

Semne ca rinichii tai au nevoie de mai multa atentie
Cum ne curatam rinichii prin alimentatie
Remedii naturale pentru bolile de rinichi
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101