Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Parenting
  4. Cum sa cresti copii echilibrati intr-o lume tehnologizata

Cum sa cresti copii echilibrati intr-o lume tehnologizata

Copiii primesc in ziua de azi telefoane smart de la varste tot mai fragede, fie ca e vorba de scoala sau de jocuri, sau doar pentru a fi mai usor pentru parinti sa tina contactul cu ei. Cand copiii si adolescentii nu-si petrec timpul cu prietenii, st

Copiii primesc in ziua de azi telefoane smart de la varste tot mai fragede, fie ca e vorba de scoala sau de jocuri, sau doar pentru a fi mai usor pentru parinti sa tina contactul cu ei.

In momentele in care nu sunt in compania prietenilor, copiii si adolescentii isi petrec timpul pe telefoane si, mai ales, pe retelele de socializare.

Dar cum influenteaza tehnologia digitala modul in care gandim, ne concentram si interactionam cu lumea din jur?

Mintea copiilor este mult mai maleabila si mai deschisa la sugestii decat a adultilor. De aceea aplicatiile si tehnologia digitala ar trebui abordate cu atentie si moderatie — chiar si la varsta adolescentei.

Iata cateva sugestii despre cum poti creste copii echilibrati intr-o era digitala.

Fii un exemplu

Utilizarea constanta sau aproape constanta a tehnologiei digitale scade semnificativ atentia, atat la adulti, cat si la copii.

La scoala sau la munca, atentia acordata detaliilor ne dezvolta perceptia, memoria, gandirea creativa, rezolvarea problemelor, printre altele.

Nu acelasi lucru se poate spune despre oamenii care stau cu capul in telefon toata ziua; in ziua de azi este ceva obisnuit sa vezi oamenii adanciti in telefon in statii, la magazine sau la cafenele.

Sunt mai multi factori care pot influenta tentatia oamenilor de a se cufunda in tehnologie. Sunt, insa, si situatii in care oamenii au de asteptat — la medic, la cinema, sau la sedintele de la serviciu - si in aceste momente simt ca viata lor sta pe loc. Iar felul in care se pot conecta la lumea din jur este prin intermediul telefoanelor.

Limiteaza-ti timpul petrecut in fata ecranului pentru a da un exemplu copiilor tai. Daca tu, ca parinte, petreci mai putin timp in fata unui ecran, sunt sanse ca si copiii sa-ti copieze comportamentul.

Stabileste un program pentru ecrane

Ecranele au devenit parte din viata zilnica si din cultura noastra actuala, insa poti limita timpul petrecut de copiii tai in fata calculatorului sau a televizorului.

Stabileste un program si asigura-te ca este respectat. Regulile sunt facute pentru a fi respectate, altfel nu-si mai au rostul.

Stabileste cel putin o seara pe saptamana in care sa faceti o activitate impreuna, ca familie, fara sa implice un ecran - fie ca e vorba de un joc de societate, seara de citit sau alte astfel de activitati.

Uneori povestile spuse pot fi mai interesante decat cand sunt vazute la TV.

Desi poate fi dificil de multe ori sa-ti dezlipesti copiii de ecrane, sunt cateva trucuri pe care le poti folosi pentru a le dezvolta obisnuinta de a citi inainte de culcare.

In primul rand, trebuie sa citesti si tu. Gaseste o carte care iti place si citeste-o. Copiii vor deveni si ei brusc curiosi daca vad ca e ceva ce iti face placere.

Stabileste un interval orar pentru citit si lasa-i pe copii sa-si aleaga cartile, Oricine citeste cu placere ceva ce-l intereseaza.

Ofera-le copiilor ceasuri cu sistem analog, pentru a nu fi tentati sa se uite la telefon ori de cate ori vor sa verifice ora.

In cele din urma, povesteste cu copiii despre ce ati citit. Nu numai ca e un mod de a interactiona pozitiv cu copiii, dar ii ajuta sa-si foloseasca mintea si sa-si adanceasca intelegerea asupra textului citit.

Organizeaza iesiri in aer liber

Copiii invata mai multe cand interactioneaza cu lumea din jur.

De aceea este important sa iasa afara cel putin o data pe zi, iar, daca au posibilitatea de a merge intr-o excursie o data pe saptamana, cu atat mai bine.

Studiile arata ca activitatile in aer liber consolideaza increderea de sine a copiilor, le dezvolta imaginatia si creativitatea.

Sunt activati mai multi centri din creier cand copiii se joaca afara decat atunci cand se joaca pe calculator sau pe console video, iar activitatile in aer liber incurajeaza si un stil de viata sanatos.

Sursa utilizata: http://www.collective-evolution.com/2016/06/09/how-to-raise-well-balanced-children-in-tech-world/

#copii educatie #dependenta #parinti #tehnologie #telefoane mobile

Ce au mai parcurs alti cititori...

7 metode amuzante prin care ii poti invata pe copii despre bunatate
Părinţii sunt deseori propriii lor duşmani
Pricipala calitate pe care copiii trebuie să o posede pentru a fi fericiti

Ce spun cititorii despre "Cum sa cresti copii echilibrati intr-o lume tehnologizata"

maria23 July 2016 11:57Raspunde

Incurajati-va copiii sa faca activitati extrascolare pentru a evita sedentarismul, dar si efectele adverse care vin odata cu dezvoltarea tehnologiei. Scola de dans stop-and-dance(http://stop-and-dance.ro/ )poate fi un motiv sa va scoateti copiii din casa si sa-si consume energia intr-un mod constructiv. Fetita mea a renuntat la tableta dupa ce am inscris-o la aceasta scoala, avand timpul destul de incarcat, iar cand este acasa repeta pasii pe care i-a invatat.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101