AcasaCopiiHrana VieCorpMinteSpiritReteteInvatam impreunaStiati ca..?
Despre noiEvenimente / programePoliticiContact
Tabra detox toamna 2017 - 12-19octombrie | 9-16 noiembrie

Consumul regulat de carnuri rosii si procesate amplifica riscul de diabet cu aproape 50%

Diabetul este o boala metabolica ce este caracterizata prin nivel inalt de glucoza in sange, nivel cauzat de o rezistenta la efectele insulinei, de a introduce zaharul in celule si muschi pentru ca acesta sa fie utilizat drept combustibil. Ca atare, se crede in general despre diabet ca este cauzat de consumul excesiv de alimente zaharate si procesate, carbohidrati rapid eliberati ce ridica permanent nivelul glucozei din sange pana cand reactia noastra la insulina eliberata de pancreas devine tot mai ineficienta.

Ultimele cercetari indica faptul ca desi zaharurile din dieta joaca un rol in progresia diabetului, exista inca o sursa de hrana mai putin evidenta care sporeste dramatic riscul de a dezvolta aceasta boala care adesea este un ucigas tacut. O echipa de cercetare de la Universitatea din Singapore isi raporteaza descoperirile in JAMA (Journal of the American Medical Association), descoperiri ce demonstreaza o corelatie puternica intre consumul de carne rosie si procesata si riscul de a dezvolta diabet de tip 2 (T2DM).

Carnurile rosii si procesate favorizeaza tulburarea metabolica ce duce la un risc sporit de diabet

Studii anterioare au aratat o relatie cauzala intre consumul de carne rosie si riscul de dezvoltare a diabetului, dar acest studiu este primul care sa urmareasca schimbarile in consumul de carne rosie si procesata si riscul de a dezvolta diabet prin urmarirea a mai mult de 150 000 de barbati si femei timp de douazeci de ani. Studiul a urmarit dieta si schimbarile acesteia, inclusiv consumul de carne, printr-un chestionar detaliat administrat la fiecare patru ani. Acest chestionar a luat in considerare si factori ai stilului de viata precum nivelul de activitate, fumatul si greutatea corporala.

In timpul perioadei de monitorizare care a acoperit mai mult de 1,9 milioane de persoane/an pe intregul esantion, au fost diagnosticate 7 450 de noi cazuri de diabet.diabet carne rosie Cercetatorii au gasit ca atunci cand au fost comparati cu cei care nu au avut nici o schimbare a cantitatii de carne consumate, participantii al caror consum de carne a crescut cu mai mult de o jumatate de portie pe zi au avut un procent de risc cu 48% mai ridicat de a dezvolta diabet de tip 2 in timpul urmatorilor patru ani. Cei al caror consum de carne a coborat cu mai mult de o jumatate de portie pe zi au avut un risc cu 14% mai scazut de a dezvolta diabet de tip 2 in timpul intregii perioade de monitorizare.

Autorii studiului au concluzionat din observatiile facute ca “rezultatele noastre confirma robustetea asocierii dintre carnea rosie si T2DM si adauga dovezi suplimentare ca limitarea in timp a consumului de carne rosie confera beneficii prevenirii T2DM”. Exista volume de dovezi stiintifice care implica clar carnurile rosii si procesate ca avand risc semnificativ de dezvoltare a multor tipuri de cancere ale tractului digestiv. Riscul de a dezvolta diabet si multiplele complicatii ce ameninta viata pot fi acum adaugate acestei liste, furnizand inca un motiv de a reduce drastic sau chiar a elimina consumul de carne rosie.

Charlote Gerson fiica vestitului doctor Max Gerson, afirma chiar faptul ca de fapt colesterolul din orice produs de origine animala , se fixeaza pe receptorii celulelor blocand astfel insulina care functioneaza ca o cheie pentru acestia, sa "deschida" usa pentru zaharurile din sange. Acest lucru implica faptul ca nu numai carnea rosie este periculoasa ci orice fel de carne sau alt produs care provine de la vreun animal.

Sursele pentru acest articol includ:

http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1697785

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2013-06/tjnj-emr061313.php

http://communities.washingtontimes.com

http://www.medicalnewstoday.com/articles/262059.php

http://www.naturalnews.com/040919_red_meat_diabetes_risk_processed_foods.html - risc de diabet

Like Share Share Tweet9915 vizualizari

Postat in categoria Invatam impreuna

Etichete: carne rosie, colesterol, diabet, fier nonhem, nanolon, pericol, risc, studiu,

Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Comentariu
Abonati-va gratuit

pentru cele mai noi articole
si promotii periodice.

Articole Recente

9 beneficii surprinzatoare ale nucsoarei

9 beneficii surprinzatoare ale nucsoarei

Legatura dintre avort si aparitia cancerului la sân

Legatura dintre avort si aparitia cancerului la sân

Etapele de dezvoltare ale embrionului uman, de la conceptie pana la nastere

Etapele de dezvoltare ale embrionului uman, de la conceptie pana la nastere

Chimenul-comoara din camara: 13 beneficii pentru sanatate

Chimenul-comoara din camara: 13 beneficii pentru sanatate

11 beneficii uimitoare ale cardamomului

11 beneficii uimitoare ale cardamomului

Show / Evenimente

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Scopul acestui site este de a promova un stil de viata sanatos si sustenabil in armonie cu natura .

SUNTEM PE RETELELE SOCIALE