Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. Consumul regulat de carnuri rosii si procesate amplifica riscul de diabet cu aproape 50%

Consumul regulat de carnuri rosii si procesate amplifica riscul de diabet cu aproape 50%

Diabetul este o boala metabolica ce este caracterizata prin nivel inalt de glucoza in sange, nivel cauzat de o rezistenta la efectele insulinei, de a introduce zaharul in celule si muschi pentru ca acesta sa fie utilizat drept combustibil. Ca atare

Diabetul este o boala metabolica ce este caracterizata prin nivel inalt de glucoza in sange, nivel cauzat de o rezistenta la efectele insulinei, de a introduce zaharul in celule si muschi pentru ca acesta sa fie utilizat drept combustibil. Ca atare, se crede in general despre diabet ca este cauzat de consumul excesiv de alimente zaharate si procesate, carbohidrati rapid eliberati ce ridica permanent nivelul glucozei din sange pana cand reactia noastra la insulina eliberata de pancreas devine tot mai ineficienta.

Ultimele cercetari indica faptul ca desi zaharurile din dieta joaca un rol in progresia diabetului, exista inca o sursa de hrana mai putin evidenta care sporeste dramatic riscul de a dezvolta aceasta boala care adesea este un ucigas tacut. O echipa de cercetare de la Universitatea din Singapore isi raporteaza descoperirile in JAMA (Journal of the American Medical Association), descoperiri ce demonstreaza o corelatie puternica intre consumul de carne rosie si procesata si riscul de a dezvolta diabet de tip 2 (T2DM).

Carnurile rosii si procesate favorizeaza tulburarea metabolica ce duce la un risc sporit de diabet

Studii anterioare au aratat o relatie cauzala intre consumul de carne rosie si riscul de dezvoltare a diabetului, dar acest studiu este primul care sa urmareasca schimbarile in consumul de carne rosie si procesata si riscul de a dezvolta diabet prin urmarirea a mai mult de 150 000 de barbati si femei timp de douazeci de ani. Studiul a urmarit dieta si schimbarile acesteia, inclusiv consumul de carne, printr-un chestionar detaliat administrat la fiecare patru ani. Acest chestionar a luat in considerare si factori ai stilului de viata precum nivelul de activitate, fumatul si greutatea corporala.

In timpul perioadei de monitorizare care a acoperit mai mult de 1,9 milioane de persoane/an pe intregul esantion, au fost diagnosticate 7 450 de noi cazuri de diabet.diabet carne rosie Cercetatorii au gasit ca atunci cand au fost comparati cu cei care nu au avut nici o schimbare a cantitatii de carne consumate, participantii al caror consum de carne a crescut cu mai mult de o jumatate de portie pe zi au avut un procent de risc cu 48% mai ridicat de a dezvolta diabet de tip 2 in timpul urmatorilor patru ani. Cei al caror consum de carne a coborat cu mai mult de o jumatate de portie pe zi au avut un risc cu 14% mai scazut de a dezvolta diabet de tip 2 in timpul intregii perioade de monitorizare.

Autorii studiului au concluzionat din observatiile facute ca “rezultatele noastre confirma robustetea asocierii dintre carnea rosie si T2DM si adauga dovezi suplimentare ca limitarea in timp a consumului de carne rosie confera beneficii prevenirii T2DM”. Exista volume de dovezi stiintifice care implica clar carnurile rosii si procesate ca avand risc semnificativ de dezvoltare a multor tipuri de cancere ale tractului digestiv. Riscul de a dezvolta diabet si multiplele complicatii ce ameninta viata pot fi acum adaugate acestei liste, furnizand inca un motiv de a reduce drastic sau chiar a elimina consumul de carne rosie.

Charlote Gerson fiica vestitului doctor Max Gerson, afirma chiar faptul ca de fapt colesterolul din orice produs de origine animala , se fixeaza pe receptorii celulelor blocand astfel insulina care functioneaza ca o cheie pentru acestia, sa "deschida" usa pentru zaharurile din sange. Acest lucru implica faptul ca nu numai carnea rosie este periculoasa ci orice fel de carne sau alt produs care provine de la vreun animal.

Sursele pentru acest articol includ:

http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1697785

http://www.eurekalert.org/pub_releases/2013-06/tjnj-emr061313.php

http://communities.washingtontimes.com

http://www.medicalnewstoday.com/articles/262059.php

http://www.naturalnews.com/040919_red_meat_diabetes_risk_processed_foods.html - risc de diabet

#carne rosie #colesterol #diabet #fier nonhem #nanolon #pericol #risc #studiu

Ce au mai parcurs alti cititori...

Consumul de bauturi cu aspartam legat de aparitia cancerului in cel mai complex studiu facut pana acum
Studiu: combinatia alimentara rodie-polifenoli reduce cresterea ASP (Antigen Specific Prostatei)
Compusi esentiali pentru stabilizarea zaharului in sange
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101