Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Relaţia dintre cancer şi sistemul limfatic

Relaţia dintre cancer şi sistemul limfatic

Intre cancer si sistemul limfatic exista o legatura destul de interesanta. Sistemul limfatic circula in paralel cu sistemul circulator. Spre deosebire de sange, limfa nu beneficiaza de o pompa care sa o ajute sa se miste; circulatia limfei se face cu

Intre cancer si sistemul limfatic exista o legatura destul de interesanta. Sistemul limfatic circula in paralel cu sistemul circulator. Spre deosebire de sange, limfa nu beneficiaza de o pompa care sa o puna in miscare; circulatia limfei se face cu ajutorul contractiei musculare. 

Limfa este un lichid transparent, alb-galbui, produs de maduva, organe si glande, care circula prin corp, transportand nutrienti si eliminand reziduurile care sunt prea mari pentru a circula prin vene. Sistemul limfatic este alcatuit din ganglioni limfatici, vase si tesuturi limfatice. Rezerva de limfa a corpului se afla in intestine, unde 80% dintre celulele imunitare se afla in tesuturile limfatice.

Cancerul si sistemul limfatic

Limfa circula prin corp si este filtrata prin ganglionii limfatici. Limfocitele din ganglioni ucid celulele anormale (canceroase), virusii si bacteriile daunatoare. Lichidul transporta apoi reziduurile la ficat si rinichi pentru detoxifiere si pentru eliminarea lor ulterioara prin sistemul excretor.

Orice element strain pe care sistemul limfatic nu il recunoaste (cum ar fi toxinele si poluantii) este preluat de lichidul limfatic si transportat prin tot corpul, inclusiv prin sange si organe. De aceea analizele care se fac pentru testarea cancerului includ si o biopsie a limfei: daca celulele canceroase sunt prezente in limfa, inseamna ca exista si in organe. Ceea ce sistemul imunitar (din care face parte si limfa) nu poate ucide este transportat prin sistemul limfatic – aceasta este si modalitatea prin carea cancerul se raspandeste.

 

Simptomele unui sistem limfatic lent includ:

Pune limfa in miscare

Este usor de inteles de ce limfa trebuie sa circule pentru a preveni stagnarea toxinelor si a celulelor canceroase, ceea ce poate mari riscul de multiplicare.

Iata cateva mijloace simple prin care limfa se poate pune in miscare.

1. Sport

Miscarea regulata este benefica pentru starea de sanatate a intregului corp. Pur si simplu suntem facuti sa ne miscam. Contractarea, tonifierea si intarirea muschilor au un rol extrem de important pentru circulatia limfei. Studiile arata ca sportul intensifica circulatia limfei de 2-3 ori mai mult decat o face lipsa de miscare.

Sariturile pe trambulina sunt extrem de eficiente pentru a pune in miscare limfa.

Trambulinele folosite in acest scop sunt disponibile in dimensiuni mici, pot fi folosite atat in interior cat si in exterior si necesare decat 2 minute de 3-10 ori pe zi pentru rezultate optime.

relatia cancer sistem limfatic

2. Inversia

Pozitiile in care corpul sau parti ale corpului sunt asezate contrar pozitiei normale - cum este lumanarea - determina gravitatea sa actioneze in directia opusa celei in care o face in mod normal, facand limfa sa circule prin ganglionii limfatici si spre inima.

In scop terapeutic se poate folosi si o masa de inversie.

Exista si unele pozitii de yoga care sunt, de asemenea, extrem de utile in acest scop.

3. Exercitii de respiratie

Fiecare gura de aer asigura oxigenul necesar pentru alimentarea sangelui. Cu toate acestea, presiunea si stimularea musculara generate de exercitiile de respiratie profunda promoveaza circulatia limfei. In corp exista mai multa limfa decat sange, de aceea este important sa o punem in miscare.

Exercitiile de respiratie din pranayama yoga sunt extrem de eficiente si au dovedit ca au numeroase beneficii pentru corp si minte.

4. Periajul uscat

Cu ajutorul unei perii aspre, naturale, se periaza cu blandete bratele si picioarele in directia inimii inainte de a face baie sau dus, pentru a stimula limfa. Canalele limfatice sunt localizate la nivelul pieptului, de aceea este important ca miscarile se fie facute in mod corect.

Periajul uscat al pielii ajuta si la eliminarea toxinelor excretate prin piele. Presiunea externa exercitata de apa calda a dusului va stimula circulatia limfei atat din exterior cat si din interior si va contribui la drenajul acesteia.

5. Hidratarea

Majoritatea oamenilor nu consuma suficienta apa. Limfa este un lichid, iar lipsa apei o face sa devina vascoasa. Apa si ceaiurile de plante ajuta la o circulatie mai eficienta a lichidelor in corp, imbunatatind digestia si circulatia limfei.

6. Masajul

Masajul limfatic s-a dovedit o metoda utila pentru stimularea limfei si drenajul limfatic. Avand in vedere ca stresul cronic incetineste sistemul limfatic, masajul poate avea si rolul de a reduce stresul si contractia musculara.

7. Iodul

Deficienta acestui nutrient important este intalnita destul de frecvent si este un indiciu al limfei lenese si al disfunctiei tiroidei.

Algele dulse, sarea de Himalaya, ciupercile si sfecla sunt surse bune de iod care contribuie la procesul de detoxifiere a corpului.

8. Alimentele de culoare rosie

Pigmentul rosu din rodii, cirese, grepfrut, sfecla, fructe de padure si alte alimente de culoare rosie contine fitonutrienti, ca antioxidantii, care stimuleaza limfa.

9. Atentie la alimentatie in general

Ceea ce mananci are un efect direct asupra celulelor din corp. Procesul de eliminare a produselor procesate, pline de substante chimice sintetice, si a altor toxine, pune o mare presiune asupra sistemului limfatic. Alimentele care contin organisme modificate genetic si pesticide sunt considerate corpuri straine pentru corp si ceea ce limfa nu poate drena ramane in corp, ceea ce poate duce la aparitia unor afectiuni si boli.

Limfa poate deveni vascoasa din cauza toxinelor reziduale, ingreunand capacitatea corpului de a le elimina. Produsele intregi, mai ales fructele si legumele crude si organice furnizeaza nutrientii necesari si vitali corpului, fara alte adaosuri nocive.

Consumul fructelor de sezon este, in special, util pentru sanatatea limfei.

Un sistem limfatic vibrant si sanatos previne dezvoltarea cancerului si a altor boli grave, contribuie la consolidarea sistemului imunitar si furnizeaza nutrienti acolo unde este nevoie.

Sursa utilizata: https://dailyhealthpost.com/cancer-lymphatic-system/2/

#cancer #drenaj limfatic #limfa #sistem limfatic #sport #sariturile la trambulina

Ce au mai parcurs alti cititori...

Metode simple de imbunatatire a circulatiei limfatice 
10 moduri prin care iti maresti alcalinitatea in corp si iti intaresti imunitatea
Imbunatateste-ti sanatatea prin activarea limfei
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101