Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Diete
  4. Ce analize medicale trebuie să faci înainte de a începe o dietă?

Ce analize medicale trebuie să faci înainte de a începe o dietă?

Atunci când vrei să slăbești, un set complet de analize este important pentru depistarea unor posibile dezechilibre. Iată o listă completă a analizelor obligatorii.

Bună,

Eu sunt Teodora ( tehnician nutriţionist, consilier hormonal şi fitoterapeut) şi te invit pe un drum la capătul căruia vei redobândi iubirea de sine, te vei reîmprieteni cu oglinda, iar trupul îţi va deveni o unealtă îndrăgită care te ajută să-ţi trăieşti viaţa conform propriilor aspiraţii.

Eu mi-am recăpătat starea de bine studiind cu pasiune despre corpul uman şi despre legătura dintre mâncare şi sănătate, iar astăzi îmi folosesc această pasiune pentru a ajuta oamenii care îmi trec pragul.

Eşti gata să faci unele schimbări pozitive în dieta și stilul de viață, dar nu ești sigur de unde să începi? Eşti în căutarea unei stări bune de sănătate, vrei să te simţi mai puternic şi mai sănătos, cu mai multă energie, să îţi îmbunătăţeşti digestia sau să îţi tratezi afecţiunea pe care o ai de ceva vreme? Sunt aici să te ajut! 

Dieta restrictivă şi stilul de viaţă haotic pot avea un impact semnificativ asupra sănătății tale. Toate acestea pot provoca afecțiuni precum obezitatea, sindrom metabolic şi inclusiv boli cardiovasculare, dezechilibre hormonale, diabet și osteoporoză. Stilul nostru de viaţă s-a schimbat în ultimele decenii, iar sedentarismul, mâncarea procesată, alimentele bogate în zahăr şi lipsa timpului au crescut numărul de persoane supraponderale și obeze.

În munca mea, îmi place să-mi întâlnesc pacienții prin informareeducare şi motivare, să-i ajut să-şi îndeplinească obiectivele. Startul unei diete personalizate alături de un specialist în nutriţie, este, în primul rând, realizarea unui set de analize, cu care să te prezinți la medicul endocrinolog sau la specialistul în boli de nutriție, fiindcă, de mai multe ori, există afecţiuni ascunse pe care le putem depista prin analizele de sânge şi în urma cărora putem lucra la personalizarea meniului pe profilul pacientului.

Weekend Inedit cu Transport Gratuit - Comandă minimă 50 lei! - blogPână la 50% la ingrediente BIO pentru prăjituri delicios de sănătoase! - blogSare celtică blogComandă acum Plasma Marină BIOCEAN - Energie, Hidratare și Nutriție Celulară! blog
 

Ce trebuie să cuprindă un set complet de analize?

Un set complet de analize solicitate de nutriționist trebuie să cuprindă neapărat:

Hemograma completă

Această analiză ne oferă informații despre numărul de celule roșii și albe, dar și asupra unor posibile afecțiuni.  Cere la analizele medicale formula leucocitară (FL), precum și indicii eritrocitari, aceştia dau informații asupra unor infecții prezente în corp.

Colesterolul total

Colesterol bun (HDL) și rău (LDL) din sânge. Influențează metabolismul grăsimilor, așa că este foarte important rezultatul.

Trigliceridele

Sunt principala formă de depozitare a acizilor grași din organism. Nivelurile crescute de trigliceride pot contribui la întărirea arterelor și pot crește riscul de boli cardiace sau accident vascular cerebral.

VSH

Reprezintă viteza de sedimentare a hematiilor. Un VSH crescut poate indica prezența unor afecțiuni precum: infecții, boli inflamatorii, neoplazice, intoxicații acute cu metale grele, hipotiroidism, anemie acută sau alte boli cronice.

Glicemia din sânge

Aceasta este generată de carbohidrați și, pentru a utiliza acest combustibil în producerea de energie, are nevoie de insulină. În diabetul de tip 2, celulele fie ignoră insulina, fie corpul nu produce suficient. 

Creatinina

Aceasta arată starea masei musculare. Se studiază prezența ei atât în sânge, cât și în urină. 

S-ar putea să te interese și articolul Slăbitul sănătos și rapid. Este posibil sau este doar un mit?

Transaminazele TGO și TGP

Aceste analize au rolul de a observa starea de sănătate a ficatului.

Ureea și acidul uric

În special la bărbaţi, un nivel crescut arată prezența unor afecțiuni renale, poate fi vorba despre gută, boli infecțioase, insuficiență renală.

Proteinele totale

Proteinele sunt blocuri importante ale tuturor celulelor și țesuturilor - sunt importante pentru creșterea și sănătatea organismului.

Minerale ( Calciu, Magneziu, Seleniu, Zinc )

Mineralele sunt substanțe care se găsesc în alimentele de care organismul tău are nevoie pentru creștere și sănătate. 

Vitamina D (25-OH)

Este de fapt un hormon steroid care este activat de soare pe piele. Este esențial pentru rezistența oaselor, deoarece ajută intestinele să absoarbă calciu. 

Sumarul de urină

Acesta oferă detalii referitoare la retenții de apă, precum și la prezența unor boli, cum sunt diabetul, reumatismul, insuficiența renală.

TSH, T3, T4

Sunt analize care au rolul de a identifica dacă glanda tiroidă funcționează cum trebuie sau nu.

Fibrinogenul

Această analiză oferă informații despre buna funcționare a ficatului. 

O altă solutie pentru analiza medicală, pe care o recomand şi o folosesc în cabinet este  analiza cu biorezonanţă magnetică. 

Citește și articolul Dieta mediteraneană - ghid complet pentru vegetarieni (include meniu săptămânal)

 

Ce este analiza cu biorezonanţă magnetică?

Folosesc biorezonanţa magnetică, deoarece este o metodă modernă de diagnostic şi tratament, dezvoltată pe baza cercetărilor efectuate de Institutele de Psihofizică din Rusia.
Aparatul de biorezonanţă este un sistem computerizat care poate detecta din timp deficienţele sau modificările patologice la nivelul structurilor date de unde energetice, ce sunt generate la nivelul ţesuturilor, organelor sau celulelor organismului. Acest dispozitiv poate detecta cu o acurateţe între 80-90% în faze incipiente, modificările survenite în starea de sănătate. Pentru comparaţie, RMN-ul depistează afecţiuni de gastroenterologie cu o precizie de 30-34%.

Cel mai mare avantaj în această analiză medicală, constă în faptul că aparatul depistează din timp anumite boli, cum ar fi cancerul, tumorile, etc., înainte ca acestea să se manifeste în corpul fizic, având în vedere  că înainte dezechilibrul apare în sfera bioenergetică a organismului, şi de-abia apoi în corpul fizic. Această testare permite depistarea din timp a acestor boli când ele încă nu pot fi detectate prin alte metode de diagnostic, ceea ce permite o excelentă profilaxie a lor.

O alimentaţie dezechilibrată duce la scăderea capacităţii de concentrare, la obezitate, boli hepatice,  dezechilibru hormonal, chiar şi diabet. Mai mult decât atât, dacă ți-ai propus țeluri nerealiste, analizele medicale şi testele medicale de specialitate îți vor atrage atenția asupra acestui lucru și te vor îndruma către ceva realizabil, către vindecarea corpului fizic.

Nu uita că un stil de viată sănătos se cultivă în timp ! Călătoria celor o mie de paşi începe cu un singur pas !

Articol scris de Teodora Necula - Comunitatea VVV

Tehnician nutritionist, specialist în terapie naturistă, consilier echilibru hormonal

Website | Facebook | Instagram

#diete #slabit sanatos #dieta slabit #analize medicale #analize nutritionist

Ce au mai parcurs alti cititori...

Slăbitul sănătos și rapid. Este posibil sau este doar un mit?
Alimentele cu calorii negative. Vezi lista completa!
Efectul YO-YO - De-a șoarecele și pisica pe sănătatea noastră
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101