Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Diete
  4. Principalele alimente alcaline si cum să reduci acidoza

Principalele alimente alcaline si cum să reduci acidoza

Te-ai intrebat vreodata de ce cerealele rafinate si zaharurile procesate te molesesc dupa ce le mananci? Raspunsul consta in pozitia lor ocupata pe scara pH-ului.

Aceste produse sunt considerate acide, spre deosebire deverdeturi, fructe si legume, care sunt considerate in principal alcaline. Cu cat consumi mai multe alimente acide, cu atat esti mai predispus la probleme grave de sanatate.

Sangele si pH-ul

Pe scara pH-ului, 7 se considera o valoare neutra, 14 este cea mai alcalina valoare in timp ce 0 este valoarea cea mai acida. Acidul gastric are de regula o aciditate de 2.4 iar sangele este usor alcalin, cu un pH intre 7.35-7.45. Acesta este intervalul optim pentru aportul de oxigen si transportarea nutrientilor in corp.

Cand sangele devine prea acid, rinichii produc bicarbonat de sodiu care actioneaza ca un agent de neutralizare. Cand rinichii sunt suprasolicitati, corpul incepe sa extraga minerale alcaline - respectiv calciu, sodiu, magneziu si potasiu - din oase, muschi si din organele principale.

Acidoza

Acidoza este un termen medical pentru conditia in care sangele este acid. Aceasta conditie poate fi cauzata de probleme respiratorii si probleme ale tractului digestiv, dar poate fi favorizata si de unele tulburari neurologice.

Cand se formeaza acidoza respiratorie, sangele devine prea acid datorita unui nivel ridicat de monoxid de carbon. Astmul, plamanii bolnavi, obezitatea si poluantii din mediu sunt deseori motivele principale.

Acidoza metabolica, pe de alta parte, poate avea multe alte cauze: o alimentatia bogata in grasimi si saraca in carbohidrati, insuficienta renala, obezitatea, deshidratarea, otravirea cu aspirina sau metanol si diabetul. Consumul alimentelor acide poate, de asemenea, contribui la acidoza.

Corpului nu-i trebuie mult pentru a se destabiliza, este suficient un pH sub 7.35 pentru a declansa urmatoarele simptome:

Din cauza pierderii de minerale, o aciditate prea mare poate mari riscul de osteoporoza, cancer, probleme hepatice si boli cardiace.

Care sunt persoanele predispuse la acidoza?

Acidoza poate afecta pe oricine, insa factorii de risc sunt inactivitatea, fumatul si o alimentatie deficitara. Persoanele care sufera de alcoolism, insuficienta hepatica sau convulsii sunt cei mai vulnerabili si ar trebui sa adopte o alimentatie care sa evite acidoza.

Diabeticii, pe de alta parte, pot suferi de ceto acidoza diabetica, o afectiune care poate ameninta si viata cand corpul nu are suficienta insulina pentru a folosi zaharul pentru a genera energie si incepe sa foloseasca in locul acestuia grasime. Acest proces duce la eliberarea de cetone, substante care devin toxice in doze mari. Aceasta acumulare nociva poate cauza edem cerebral, insuficienta hepatica si stop cardiac.

Cum eviti acidoza?

Produsele care trebuie evitate cel mai mult sunt lactatele, carnea rosie si pestele, zaharul rafinat si cerealele rafinate. Alimentele procesate si modificate genetic pot, de asemenea, contribui la aceasta conditie.

Citeste si: Dieta alcalina - secretul longevitatii si aliatul de baza contra bolilor cronice

Alimentatia ideala este alcatuita din produse proaspete, dense nutritiv, intr-o proportie de 80% legume si 20% fructe.

alimente alcaline

Daca nu stii de unde sa incepi, iata o lista cu cele mai alcaline alimente:

  1. Telina
  2. Sparanghel
  3. Lamai
  4. Kale
  5. Spanac
  6. Tulpini de napi
  7. Sfecla
  8. Rutabaga
  9. Hrean
  10. Napi
  11. Morcovi
  12. Rucola
  13. Avocado
  14. Broccoli
  15. Patrunjel
  16. Varza
  17. Rosii
  18. Dovlecei
  19. Macris
  20. Cartofi dulci

Te-ar putea interesa si: Alimente alcaline / Alimente acide

Daca suferi de aciditate de multe vreme, suplimenteaza aportul de calciu, vitamina D si magneziu pentru a reface rezervele corpului.

Este important si sa te odihnesti suficient, sa respiri adanc si sa eviti stresul.

 

Sursa utilizata: http://dailyhealthpost.com/20-alkaline-foods-to-eat-everyday/

#acid #alcalin #alimente sanatoase #cetoacidoza #echilibru ph #hrana vie #ph #sange #acidoza

Ce au mai parcurs alti cititori...

Dieta alcalina - secretul longevitatii si aliatul de baza impotriva bolilor cronice
Apa alcalina: benefica sau supraapreciata?
Cum stii ca ai corpul prea ACID si cum il poti alcaliniza RAPID

Ce spun cititorii despre "Principalele alimente alcaline si cum să reduci acidoza"

tanase cristiana29 November 2016 11:22Raspunde

sugerez apa alcalina obtinuta cu ajutorul celui mai performant filtru,AQUARION.mai multe informatii: 0720 075 044.

luca man05 May 2016 07:49Raspunde

Excelente articolul si sursa utilizata ( http://dailyhealthpost.com/20-alkaline-foods-to-eat-everyday/ ). ASTEPTAM ACTUALIZAREA LOR, in urma summit-ului " Food Revolution " aflat in desfasurare (ziua a 6-a). RUGAM transmiteti-ne NOUTATILE acestui summit, in OPINIA Dvs.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101