Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Cum iti poti vindeca rinichii cu bicarbonat de sodiu

Cum iti poti vindeca rinichii cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu nu numai ca este un agent foarte bun in chimioterapia naturala, contribuind la un nivel mai ridicat de oxigen si de alcalinitate la nivelul celulelor, este si unul dintre cele mai simple medicamente ce pot fi utilizate in tratar

Bicarbonatul de sodiu nu numai ca este un agent foarte bun in chimioterapia naturala, contribuind la un nivel mai ridicat de oxigen si de alcalinitate la nivelul celulelor, este si unul dintre cele mai simple medicamente ce pot fi utilizate in tratarea rinichilor. 

Un studiu recent efectuat de cercetatorii britanici de la Spitalul Regal din Londra arata ca bicarbonatul de sodiu poate incetini in mod dramatic progresul bolii cronice de rinichi.

Nu ne trebuie mii de ani de teste ca sa intelegem apa, de exemplu, si acest lucru este valabil si pentru bicarbonat, care este intotdeauna prezent in cele mai calitative ape de baut.

Bicarbonatul stimuleaza ATP-aza actionand in mod direct asupra ei.

Acest produs casnic simplu, folosit la gatit, curatenie, intepaturi de albine, in tratarea astmului, a cancerului si a indigestiei gastrice, este atat de eficient in tratarea bolilor renale incat ajuta pacientii bolnavi sa nu mai aiba nevoie de dializa. Rezultatele studiului au fost publicate in revista Societatii Americane de Nefrologie. Bicarbonatul este un medicament universal, concentrat si puternic, ce actioneaza eficient in multe afectiuni clinice, contrar asteptarilor. Este un medicament folosit in sala de urgenta si poate salva viata unui om intr-o secunda, dar si un produs casnic pe care-l cumperi de la magazin si care are mii de utilizari, fiind folosit inclusiv pentru iritatia de scutec.

SK Hariachar, medic nefrolog care supervizeaza Sectia de Hipertensiune Renala din Tampa Florida a declarat, dupa ce a vazut studiul despre bicarbonatul de sodiu si rinichi, “Ma bucur sa vad o confirmare a unui lucru pe care-l stiam de multa vreme. Imi tratez pacientii de multa vreme cu bicarbonat in incercarea de a intarzia dializa si acum descopar ca exista si studii stiintifice care confirma legitimitatea acestor tratamente. Nu numai atat, putem chiar adauga ca sunt si pacienti care erau la dializa si care au putut inversa evolutia bolii cu ajutorul bicarbonatului de sodiu”.

John, un tehnician de dializa care lucreaza in acelasi centru cu dr. Hariachar, el insusi pe dializa 2 ani ca urmare a unei insuficiente renale, si-a pus rinichii in functiune pana in punctul in care nu a mai avut nevoie de dializa. Acesta declara ca i s-au administrat doze pe cale orala de bicarbonat de sodiu pe parcursul tratamentului si inca ia bicarbonat pentru a preveni recurenta insuficientei renale.

Dr. Hariachar mentioneaza, insa, ca nu la toata lumea functioneaza bicarbonatul. El spune ca la acei pacienti care au probleme cu excretia acizilor, chiar si cu dializa care foloseste baia de bicarbonat dializat, “bicarbonatul pe cale orala face toata diferenta.”

Rinichii produc bicarbonat

Sectiunea exocrina a pancreasului este in mare masura ignorata in tratarea diabetului desi sunt bine cunoscute efectele negative asupra functionarii acesteia. Pancreasul este principalul responsabil de productia enzimelor si a bicarbonatului necesar pentru o digestie normala a hranei. Bicarbonatul este atat de important pentru protectia rinichilor incat acestia isi produc propriul bicarbonat si acum stim numitorul comun dintre diabet si bolile renale.  

Cand corpul sufera din cauza scaderii productiei de bicarbonat de catre aceste doua organe, se creaza conditii favorabile pentru cresterea aciditatii in corp si intreaga fiziologie a corpului intra in declin. In acelasi mod, cand acumularea de acid depaseste capacitatea normala a acestor organe de a produce bicarbonat, incepe deteriorarea celulara.

Rinichii produc zilnic aproximativ 250 de grame de bicarbonat pentru a incerca sa neutralizeaza acidul din corp.

Rinichii monitorizeaza si controleaza aciditatea sau echilibrul “acid-baza” (pH) din sange. Daca sangele devine prea acid, rinichii produc bicarbonat ca sa refaca echilibrul pH-ului din sange. Daca este prea alcalin, atunci rinichii excreta bicarbonat prin urina pentru a echilibra balanta. Echilibrul acid-baza este rezultatul net al celor doua procese, in primul rand prin inlaturarea bicarbonatului care rezulta in urma productiei de ioni de hidrogen, ca rezultat al metabolizarii compusilor din hrana si al doilea rand, prin sinteza “noului” bicarbonat de catre rinichi.

Se considera ca adultii ce au o alimentatie de tip occidental au o acidoza cronica de grad ridicat ce creste odata cu varsta. Acest acid in exces, sau acidoza, este considerata un factor favorizant al multor boli, precum si al procesului de imbatranire. Acidoza apare deseori cand corpul nu poate produce suficienti ioni de bicarbonat (sau alti compusi alcalini) pentru a neutraliza acizii din corp formati in urma metabolismului si a consumului de bauturi cu grad mare de aciditate cum sunt Cola si Pepsi si sunt rapoarte care arata ca si apa minerala imbuteliata este mult prea acida pentru corp.

Neutralizarea aciditatii prin suplimentarea cu baze este unul dintre cele mai importante roluri ale dializei. Concentratia de bicarbonat din dializata (solutia compusa din apa si substante (electroliti) care trece prin rinichiul artificial pentru a inlatura lichidele in exces si reziduurile din sange, si care mai poarta si numele de “baie”) trebuie personalizata pentru a atinge o concentratie de bicarbonat seric medie de pe dializa de 22 mmol/l. 

Utilizarea bicarbonatului de sodiu in dializa s-a aratat in studii ca poate controla mai bine unele aspecte metabolice si imbunatateste atat toleranta tratamentului ca si calitatea vietii pentru pacienti.  Dializa cu bicarbonat, spre deosebire de biofiltrul fara acetate, declanseaza mediatori de inflamatie si apoptoza.

Unul dintre principalele motive pentru care devenim acizi este consumul exagerat de proteine. Consumul produselor din carne si lactate mareste riscul de cancer la prostata, dupa cum arata studiile. Acelasi lucru este valabil si pentru cancerul la san sau alte forme. In extrema cealalta se afla si deficientele de minerale, care sunt un alt motiv, iar atunci cand se combina consumul mare de proteine cu o scadere a mineralelor se creaza conditii favorabile aparitiei bolilor prin inclinarea balantei pH-ului catre un nivel acut de aciditate. Cand proteinele se descompun in corp se desfac in acizi tari.

In lipsa unui tratament care sa inlature toxinele acide din corp si sa creasca nivelul de oxigen, interventiile medicale sunt egale cu zero.

Acesti acizi trebuie excretati de rinichi pentru ca ei contin sulf, fosfor sau nitrogen care nu pot fi descompusi in apa si dioxid de carbon pentru a fi eliminati la fel ca acizii slabi. Cand trec prin rinichi acesti acizi tari trebuie sa ia un mineral bazic cu ei pentru ca astfel sunt convertiti in saruri neutre si nu ard rinichii atunci cand se elimina. Acest lucru s-ar intampla daca ar fi excretati in forma lor obisnuita de acizi.

Inlocuirea solutiei de bicarbonat de sodiu cu o infuzie salina inainte de administrarea materialului de radio contrast pare sa reduca incidenta de nefropatie.[7]- Dr. Thomas P. Kennedy, Asociatia Medicala Americana

Ionii de bicarbonat neutralizeaza conditiile acide necesare pentru reactiile inflamatorii cronice. De aceea bicarbonatul de sodiu este util in tratarea unei game largi de boli autoimune si afectiuni inflamatorii cronice.

Bicarbonatul de sodiu este bine documentat si folosit ca medicament cu rezultate binecunoscute. Este eficient in tratarea cazurilor de otravire sau supradoze de diverse substante chimice si medicamente pentru ca anuleaza efectele cardiotoxice si neuro toxice ale acestora. Este principalul motiv pentru care se foloseste de oncologia ortodoxa – pentru a ameliora efectele toxice ale chimioterapiei.

bicarbonatul de sodiu
Sursa foto : http://goo.gl/kK6IWD

Bicarbonatul de sodiu are proprietatea de a absorbi metalele grele, dioxinele si furanii. 

O comparatie facuta intre un tesutul bolnav de cancer si unul sanatos al aceleiasi persoane a aratat ca tesutul bolnav de cancer contine o concentratie mai mare de substante chimice, pesticide etc.

Bicarbonatul de sodiu injectabil este indicat in tratarea acidozei metabolice, care poate sa apara in boli renale grave, diabet necontrolat si insuficiente circulatorii datorita socului sau a deshidratarii intense, a circulatiei sanguine extracorporale, a stopului cardiac si a acidozei lactice primare severe.

Echilibrul acid/alcalin este unul dintre cele mai neglijate aspecte din practica medicala. In general, populatia occidentala este foarte acida, mai putin vegetarienii, desi si acestia trebuie sa suporte nivele ridicate de expunere toxica, lucru ce poate inclina balanta pH-ului catre latura acida.

Surse utilizate: http://drsircus.com/medicine/sodium-bicarbonate-baking-soda/healing-the-kidneys-with-sodium-bicarbonate

Origin of the Bicarbonate Stimulation of Torpedo Electric Organ Synaptic Vesicle ATPase. Joan E. Rothlein  1 Stanley M. Parsons. Department of Chemistry and the Marine Science Institute, University of California, Santa Barbara, Santa Barbara, California, U.S.A.

Levine DZ, Jacobson HR: The regulation of renal acid secretion: New observations from studies of distal nephron segments. Kidney Int 29:1099–1109, 1986

#acid #alcalin #bicarbonatul de sodiu #rinichi

Ce au mai parcurs alti cititori...

10 moduri prin care iti maresti alcalinitatea in corp si iti intaresti imunitatea
Bicarbonatul de sodiu si sucul de lamaie, o combinatie cu efecte nebanuite in favoarea sanatatii
Cum poti folosi bicarbonatul de sodiu pentru a scapa de negi?

Ce spun cititorii despre "Cum iti poti vindeca rinichii cu bicarbonat de sodiu"

DAMIAN23 November 2016 22:03Raspunde

O lingurita de bicarbonat de sodiu dizolvata in 200 ml apa in fiecare dimineata. Beti o cana de apa dupa ce va-ti trezit pe stomacul gol SI REPORNITI FUNCTIILE FICATULUI SI MAI MULT PROTEJATI INIMA DE UN EVENTUAL SOC ELECTRIC.

Stoica Mihaela30 April 2016 17:36Raspunde

Buna ziua.Care este cantitatea de bicarbonat luată zilnic so sub ce formă ? Va multesc.

Felicia24 February 2016 23:18Raspunde

Multumesc mult pentru toate articolele pe care le publicati, sint foarte folositoare. O intrebare, este adevarat ca bicarbonatul fara aluminium este cel pe care ar trebui sa il folosim? Multumesc mult pentru un raspuns. Felicia

Lucia24 February 2016 10:36Raspunde

Exceptional acest articol!! Oare de ce doctorii nu ne vorbesc despre PH , despre importanta alcalinitatii organismului. Acest lucru ar trebui inceput inca din copilarie, parintii trebuie sa stie ce trebuie si ce nu ar trebui sa manance un copil, corelat cu ph-ul alimentului. De cand ne stim, religia ne spune sa " tinem post" miercurea si vinerea . De fapt ni se spune ce importanta are alcalinitatea aspra organismului. Poate daca si doctorii ar atentiona mai mult asupra acestor aspecte, am vedea mai putine cazuri de cancer in aceasta lume.

constantin chis24 February 2016 08:53Raspunde

care este cantitatea de bicarconat pe care trebuie luata ? zilnic ? si sub ce forma ?

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101