Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Remedii naturale pentru tratarea pneumoniei

Remedii naturale pentru tratarea pneumoniei

Daca vrei sa te vindeci de pneumonie si sa eviti, in acelasi timp, pe cat posibil, medicamentele obisnuite, cu riscurile asociate, opteaza pentru remediile naturale care pot furniza corpului o gama larga de instrumente care sa-l ajute sa elimine pneumonia o data si pentru totdeauna.

Pneumonia poate fi tratata prin diferite metode, in functie de tipul acesteia, precum si de gravitatea bolii. De regula se prescriu medicamente si se fac vizite regulate la medic pentru urmarirea evolutiei bolii. Unii bolnavi au nevoie de odihna la pat sau de spitalizare, in functie de starea lor de sanatate. In unele cazuri se fac si radiografii pulmonare pentru a verifica daca boala s-a vindecat complet.

Oricum, avand in vedere ca pneumonia poate fi cauzata de o gama larga de factori este foarte important ca medicul sa identifice sursa, pentru a prescrie remediile potrivite care sa duca la vindecarea bolii.

Tipuri de pneumonie

In cazul pneumoniei bacteriene se prescriu de regula antibiotice pentru eliminarea tulpinilor de bacterii care au cauzat boala. Este important sa se respecte intrutotul tratamentul prescris de medic, pentru ca boala poate reveni daca acesta este intrerupt. Antibioticele vor fi prescrise in functie de:

- varsta bolnavului
- anumite afectiuni cronice si/sau alergii
- consumul de alcool si fumat
- alte medicamente pe care bolnavul le foloseste

Antibioticele se pot prescrie intravenos pentru pacientii foarte tineri sau foarte varstnici, cu febra mare sau cu probleme de respiratie. Medicul poate prescrie si siropuri de tuse pentru expectorarea mucusului si/sau medicamente pentru scaderea febrei.

Si in cazul pneumoniei micoplasmice se prescriu antibiotice, insa acestea pot sa difere in functie de grupa de varsta. Copiii pot primi si macrolide pentru a preveni potentialele efecte secundare ale acestora.

Printre antibioticele prescrise pentru pneumonia micoplasmica se numara: Eritromicina, Claritromicina, Roxitromicina, Azitromicina pentru copii si Doxiciclina, Tetraciclina, Chinolone pentru adulti. Sunt si situatii in care se prescriu corticosteroizi sau antiinflamatoare ca Prednison sau Metilprednison.

Terapia imunomodulatorie este recomandata in cazul bolnavilor cu cazuri grave de pneumonie micoplasmica, pe langa antibiotice, corticosteroizi sau imunoglobulina intravenoasa (IIVg).

Antibioticele se prescriu si in cazul pneumoniei de aspiratie, insa variaza foarte mult in functie de gravitatea bolii si de starea de sanatate a persoanei inainte de contractarea bolii. Din acest motiv, unele persoane pot necesita :

- Spitalizare
- Utilizarea unui ventilator sau a unui aparat de respirat
- Testarea functiei de inghitire (pentru ca pot fi necesare si alte metode de hranire) pentru a reduce - riscul de aspiratie

Se poate apela si la bronhoscopie pentru a inlatura obiectul ce a declansat pneumonia, o procedura ce implica introducerea unui tub pe caile respiratorii ale plamanilor. 

Spre deosebire de primele trei tipuri de pneumonie, pneumonia virala nu necesita antibiotice, avand in vedere ca principala cauza a bolii este un virus si nu o tulpina bacteriana. In aceste cazuri se prescriu medicamente antivirale.

De retinut ca medicamentele antivirale nu actioneaza contra oricarui tip de pneumonie, insa daca boala este declansata de un virus gripal sau virusul herpes, atunci medicamentele pot avea efect. Medicul poate recomanda urmatoarele proceduri sau medicamente:

- Aspirina sau ibuprofen pentru a reduce febra
- Medicamentele pentru tuse si/sau analgezice pentru durerile in piept cauzate de tuse
- Terapia prin oxigen
- Un umidificator sau alte tratamente pentru respiratie

Unii bolnavi pot suferi de deshidratare, in special cei foarte varstnici si cu probleme medicale cronice. Din acest motiv pot avea nevoie de internare.

Medicamentele antifungice in forma orala sau intravenoasa sunt prescrise bolnavilor cu pneumonie micotica. Aceste medicamente, care includ triazole si echinocandine de prima, a doua si a treia generatie, vor fi administrate in functie de patogenul care a cauzat pneumonia.

 

Riscurile medicamentelor pentru pneumonie

Unii ar putea fi surprinsi ca se folosesc antibiotice in tratarea pneumoniei, mai ales cand se cunosc riscurile pe care le implica utilizarea acestora in orice afectiune. Antibioticele elimina bacteriile benefice din intestine, declansand un efect de domino: modificari negative in flora intestinala, niveluri mai ridicate de leptina si ghrelina (hormonii care dau senzatia de foame) si un indice de masa corporala ridicat, sau chiar obezitate.

Daca antibioticele sunt extrem de necesare, luati in acelasi timp si un supliment cu probiotice de calitate superioara, cu cateva ore inainte sau dupa antibiotic. Probioticele fac mai mult decat sa refaca bacteriile bune din intestine:

- Imbunatatesc sanatatea mentala si psihologica
- Consolideaza sistemul imunitar
- Ajuta la digestia alimentelor, mai ales a celor mai greu de digerat
- Stimuleaza sinteza vitaminei B si absorbtia de calciu
- Stimuleaza o sanatate vaginala mai buna la femei

Maxima atentie trebuie exercitata cu anumite medicamente care se elibereaza fara reteta, cum ar fi Acetaminofen (cunoscut si sub numele de Tylenol) sau cu antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS), ca Ibuprofen sau Aspirina. Acetaminofenul este asociat cu multe spitalizari, internari de urgenta si chiar insuficiente hepatice. In plus, supradozele de Acetaminofen devin tot mai frecvente, chiar si atunci cand se depaseste foarte putin cantitatea prescrisa.

Ibuprofenul, Aspirina si alte variante de AINS nu sunt recomandate in tratarea pneumoniei din cauza unor efecte secundare potentiale, printre care:

- Probleme cardiace
- Sangerari gastrointestinale
- Ulcer
- Probleme renale
- Tensiune ridicata

In plus, femeile insarcinate care folosesc aceste medicamente pot risca pierderea sarcinii, o nastere prelungita si prea putin lichid amniotic. Medicamentele din categoria AINS pot afecta si inima copilului.

Daca vrei sa te vindeci de pneumonie si sa eviti, in acelasi timp, pe cat posibil, medicamentele obisnuite, cu riscurile asociate, opteaza pentru remediile naturale care pot furniza corpului o gama larga de instrumente care sa-l ajute sa elimine pneumonia o data si pentru totdeauna.

 

Remedii naturale pentru pneumonie

Cea mai buna cale de a trata orice tip de boala (nu numai pneumonia) este sa folosim ceea ce Mama Natura ne-a pus la dispozitie. Exista o mare varietate de plante si ierburi care te pot ajuta in acest sens. Iata cateva dintre cele mai recomandate pentru pneumonie:

Busuiocul Sfant: cunoscut si sub numele de tulsi, Busuiocul Sfant este foarte bun contra bacteriilor. Studiile publicate in Revista Indiana de Biologie Experimentala au observat ca Busuiocul Sfant are o activitate antibacteriana exceptionala contra trei tipuri de tulpini bacteriene.

Pentru a profita de beneficiile Busuiocului Sfant se pot mesteca frunze uscate sau se folosesc in ceai.

Usturoi: aceasta leguma obisnuita contine allicina, un compus care ofera protectie contra infectiilor cauzate de bacterii, virusi si alti paraziti, previne imbolnavirea, mareste sistemul imunitar si combate stresul oxidativ si inflamator. Usturoiul se poate consuma crud, la gatit sau sub forma de capsule.

Ghimbir: o radacina care poate combate pneumonia, eliminand toxinele si promovand vindecarea. Se poate consuma crud sau uscat in smoothie, feluri de mancare la tigaie, sau sub forma de ceai.

 

Ceai de fenicul: cu putina lamaie, acest ceai ajuta la eliminarea lichidului din plamani si la vindecarea tusei.

Uleiuri de arbore de ceai si eucalipt: aceste doua uleiuri esentiale au proprietati antibacteriene care pot inlatura agentii infectiosi. Uleiul de arbore de ceai este, mai ales, util in cazul pneumoniei micotice.

Ulei de oregano: acest ulei esential are proprietati antivirale, antibacteriene si antifungice, fiind ideal pentru bolnavii de pneumonie. Uleiul de oregano se poate amesteca cu apa si se bea.

Astragalus: aceasta planta stimuleaza productia de anticorpi si sistemul imunitar si mareste rezistenta corpului la virusi si bacterii. Se gaseste sub forma de capsule, radacina macinata si uleiuri esentiale, insa se poate face si ceai din radacina uscata si infuzata in apa fierbinte.

Echinaceea: aceasta planta este utila pentru bolnavii de pneumonie datorita capacitatii sale antivirale si antibacteriene. Echinaceea creste numarul celulelor imunitare si le permite sa fie mai eficiente in combaterea bacteriilor, a virusilor si a celulelor anormale. Se gaseste sub forma de capsule si tincturi.

Goldenseal: bolnavii de pneumonie pot beneficia de pe urma proprietatilor antibiotice, antiinflamatorii si astringente ale acestei plante. In plus, un alcaloid prezent din goldenseal, numit berberina, este excelent in combaterea mai multor bacterii, a protozoarelor si a ciupercilor si faciliteaza eliminarea bacteriilor.

 

SURSE

http://articles.mercola.com/pneumonia/treatment-remedies.aspx

#antibiotice #antiinflamatorii #astragalus #busuiocul sfant tulsi #echinaceea #pneumonia #tratament natural #uleiuri esentiale

Ce au mai parcurs alti cititori...

5 antibiotice naturale extrem de puternice
Pe lângă tratarea răcelii, echinaceea mai poate reduce ridurile şi proteja împotriva efectelor radiaţiilor
Ce ar trebui să conţină o trusă medicală cu remedii naturale pe care sa o ai mereu in casa
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101