Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. Aspirina: conexiuni mai putin cunoscute cu probleme medicale serioase

Aspirina: conexiuni mai putin cunoscute cu probleme medicale serioase

O serie de studii stiintifice recente au descoperit un serios numar de efecte secundare care sugereaza ca orice beneficii ale aspirinei, ca si in cazul statinelor, ar putea fi grav umbrite de riscurile ei, in special atunci cand exista masuri alterna

O serie de studii stiintifice recente au descoperit un serios numar de efecte secundare care sugereaza ca orice beneficii ale aspirinei, ca si in cazul statinelor, ar putea fi grav
umbrite de riscurile ei, in special atunci cand exista masuri alternative sigure si eficiente.

Asa dupa cum este adevarat in cazul aproape tuturor medicamentelor, cu cat ne uitam mai mult dupa efecte secundare, cu atat mai multe descoperim – chiar si pentru medicamente precum aspirina, care exista de mai mult de 100 de ani.

Eficacitatea aspirinei a fost supraevaluata

Acum aproape zece ani, dr. John G. F. Cleland, un cardiolog de la University of Hull din Regatul Unit al Marii Britanii a scris un excellent articol publicat in  British Journal of Medicinei aruncand indoiala asupra eficacitatii terapiei cu aspirina in scopul prevenirii infarcturilor.

Bazandu-se pe o serie de meta-analize de la  Antithrombotic Trialists' Collaborationii[Colaborarea Testerilor Antitrombotici], care este un enorm volum de cercetari urmarind mai mult de 100 000 de pacienti cu inalt risc de evenimente cardiace, dr. Cleland a concluzionat ca terapia cu aspirina NU se dovedea ca salvand vieti.

El a remarcat urmatoarele puncte principale:aspirina

El a scris ca studiile pretinzand ca aspirina este benefica sunt grav eronate, si interpretarile acestor studii sunt partinitoare. In anii scursi de la cercetarea initiala a lui Cleland au fost numeroase studii aratand beneficiul indoielnic al aspirinei, ca si riscurile ei apreciabile.

Stiinta dezvaluie tot mai mult tristul esec al aspirinei

In 2004, dr. Cleland a publicat rezultatele unui nou studiu (Warfarin/Aspirin Study in Heart Failure, sau WASH – Studiul warfarinei/aspirinei in crizele cardiace) din American Heart Journal (Jurnalul America al Bolilor de Inima) in care a investigat strategiile antitrombotice ale 279 de pacienti cu probleme cardiace. El a descoperit ca pacientii care au primit tratament cu aspirina de fapt au aratat cele mai rele rezultate cardiace, in special inrautatirea crizelor cardiace. Dr. Cleland a concluzionat ca “nu exista nici o dovada ca aspirina este eficienta sau sigura la pacientii cu boli de inima”.

Apoi in 2010, un alt studiuiii a cautat sa lamureasca daca pacientii care au luat aspirina inaintea unui sindrom coronarian acut (SCA) aveau un risc mai inalt de recidiva sau mortalitate. SCA este un termen utilizat pentru orice problema de sanatate cauzata de un flux sanguin redus brusc la inima, precum infarctul sau angina instabila. Studiul a gasit ca pacientii care luau aspirina au aratat un inalt risc de recidiva a infarctului si ale problemelor asociate cu bolile de inima.

#aspirina #efecte secundare #probleme medicale #sanatate

Ce au mai parcurs alti cititori...

Stiinta confirma ca turmericul este la fel de eficient ca 14 medicamente
Echilibrul microflorei intestinale este cheia sanatatii
Beneficiile de sanatate ale scortisoarei si ghimbirului
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101