Mega Reduceri De Primăvară - 14-20 martie

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Ierburi aromatice si mirodenii pentru a elimina simptomele de balonare, arsurile gastrice si alte probleme digestive

Ierburi aromatice si mirodenii pentru a elimina simptomele de balonare, arsurile gastrice si alte probleme digestive

Plantele aromatice si condimentele sunt de neegalat atunci cand trebuie sa dai aroma si gust felurilor de mancare. In plus, au si numeroase beneficii pentru sanatate. Terapiile traditionale chineze si indiene folosesc ierburile in multe afectiuni fizice si emotionale. Iata 12 ierburi care iti vor gadila placut papilele gustative si iti vor linisti stomacul.

Rozmarinul

Rozmarinul este un arbust peren. Frunzele sale pot fi utilizate in diferite feluri de mancare, dand acestora un gust si o aroma lemnoasa. Rozmarinul este foarte eficient in ameliorarea durerilor. Planta face parte din plantele supranumite nervine, adica acele plante care au un efect benefic asupra sistemului nervos. Poate fi folosita in scop medicinal pentru a reduce simptomele de dezechilibru digestiv, probleme cu stomacul, spasme si dispepsie. Rozmarinul poate fi folosit in tocanite, mancarurile cu carne, cartofi si radacinoase.

Primăvară Verde Vie blog

Radacina de valeriana

Foarte apreciata ca ajutor pentru un somn odihnitor, radacina de valeriana poate reduce si multe dintre simptomele asociate cu tulburarile digestive, printre care sindromul intestinului iritabil si gastroenterita virala. Valeriana linisteste stomacul si elimina gazele, balonarea, constipatia, crampele si senzatia de greata. Radacina de valeriana poate fi gasita sub forma de capsule, pudra sau frunze, ori ca ceai.

Turmericul

Turmericul a primit multa atentie in ultima perioada datorita abilitatii acestuia de a promova sanatatea creierului. Se foloseste de sute de ani in bucataria indiana si in medicina Ayurvedica, precum si in medicina chinezeasca. Turmericul este antiinflamator si este folosit frecvent in tulburari digestive si pentru imbunatatirea sanatatii hepatice. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, este eficient in tratarea dispepsiei, a acidului gastric si a flatulentei. Calmeaza tractul gastrointestinal si este eficient impotriva colitei ulceroase. Turmericul este un festin pentru ochi si papilele gustative. Este de un galben intens si da o aroma lemnoasa si condimentata mancarurilor de orez, tocanitelor, supelor si sosurilor.

 

Chimenul

Chimenul se regaseste mai ales in bucataria din America Latina datorita aromei sale intense, care aminteste de mirosul de fum. Imbunatateste functia imunitara si ajuta in multe afectiuni diverse intestinale. Chimenul poate fi folosit pentru tratarea crampelor stomacale, gaze, diaree, colici si balonare. Chimenul este deseori folosit pentru macarurile cu carne, fasole si ardei gras.

Fenicul

Semintele si frunzele de fenicul sunt folosite in Orientul Mijlociu si bucataria mediteraneana, dar si in medicina ayurvedica. Feniculul este eficient contra gazelor, balonarii, constipatiei, arsurilor gastrice si colicilor. Atat semintele cat si frunzele amelioreaza simptomele si previn aparitia problemelor de acest gen. Feniculul favorizeaza eliberarea enzimelor digestive pentru cei care au probleme cu lipsa poftei de mancare. Feniculul are un miros puternic de lemn dulce si o aroma deosebita care imbogateste savoarea mancarurilor.

Mararul

Mararul este o alta planta aromatica si care seamana in mare masura cu chimenul la aroma si are un miros de citrice usor dulce-amarui. Numele sau deriva din cuvant dilla din vechea norvegiana, care inseamna “a linisti” sau “a calma.” Mararul este foarte bun pentru sanatatea intestinala si pentru imunitate, este bogat in vitamina C si este antiinflamator. Poate ameliora colicile, calmeaza durerile de stomac si ajuta digestia. Mararul merge bine in meniurile cu peste, sosurile cremoase, cartofi si creme aperitiv.

 

Papadia

Papadia este una dintre cele mai neglijate dintre plantele bogate nutritiv si adesea este privita ca o buruiana nedorita. Papadia are multe vitamine si minerale care ajuta digestia. Poate stimula pofta de mancare, amelioreaza senzatia de balonare, calmeaza durerile de stomac, mareste productia de bila, imbunatateste sanatatea hepatica si elimina apa din corp. Tulpinile si florile de papadie pot fi folosite in ceaiuri, tocanite, salate, sau se pot consuma ca atare.

Cardamomul

Cardamomul este des intalnit in mancarurile indiene dar este intalnit si in ceaiurile de plante. Cardamomul este in special folosit pentru imbunatatirea digestiei. Are efect antiinflamator si antispastic. Amelioreaza acidul gastric, senzatia de greata, balonare, gaze, constipatie, arsuri si lipsa poftei de mancare.

plante aromatice cardamom

Menta

Menta este o planta folosita pentru imbunatatirea sanatatii digestive. Frunzele de menta ajuta digestia, stimuleaza productia de bila, reduc gazele, calmeaza durerile de stomac si trateaza colicile. Frunzele de menta pot fi folosite atat in feluri de mancare dulci cat si sarate, insa de obicei in cele dulci sau in deserturi racoritoare. Menta se combina bine cu fructe, cacao, lime, castravete si iaurt. Menta poate fi consumata si sub forma de ceai sau frunzele proaspete pot fi mestecate dupa masa.

Radacina de nalba

O alta planta care poate fi folosit cu succes la deserturi este radacina de nalba. Se poate folosi in ceaiuri si deserturi. Radacina de nalba poate fi folosita pentru a mentine tractul digestiv hidratat si pentru a imbunatati productia bilei. Este un substitut natural pentru laxative, fara efecte secundare sau contraindicatii. Este eficienta si contra diareei si constipatiei, inflamatia stomacului, ulcere stomacale si infectii ale tractului urinar.

Chimionul

Chimionul este o alta planta ce poate fi utilizata atat in felurile de mancare dulci cat si in cele sarate. Se foloseste in bucataria mediteraneana si europeana. Doza zilnica de fibre poate fi acoperita cu doar 100 gr de seminte de chimion! Aceasta mirodenie este ideala atat pentru prevenirea constipatiei cat si pentru reducerea timpului de tranzit in tractul gastrointestinal. S-a dovedit ca protejeaza colonul contra cancerului, are efecte de calmare in cazul tulburarilor digestive, mareste pofta de mancare si amelioreaza colicile sugarilor.

Ghimbirul

Radacina de ghimbir este eficienta contra inflamatiei si este deseori folosita de persoanele care sufera de dureri de artrita si reumatice tocmai din acest motiv. Poate combate si inflamatia stomacului, imbunatateste sistemul imunitar prin protejarea intestinelor. Ghimbirul calmeaza tractul gastrointestinal, reduce starile de greata, mareste evacuarea gastrica, ajuta la digestie, protejeaza de formarea ulcerelor, opreste varsaturile si intareste stomacul si intestinele. Radacina de ghimbir poate fi achizitionata intreaga, sub forma de pudra, ca ceai ori sub forma de suplimente.

O digestie buna nu inseamna numai ca ai scaun regulat. Ori de cate ori ai gaze, ai dureri de burta, arsuri gastrice sau chiar si un sistem imunitar slabit, inseamna ca ai probleme digestive. Aceste 12 ierburi si mirodenii te ajuta sa combati cu succes aceste probleme si sa-ti mentii intestinele sanatoase si tractul gastrointestinal in cea mai buna forma.

 

Tu ce plante folosesti pentru sanatatea intestinala? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos.

SURSE

http://www.thealternativedaily.com/herbs-that-banish-gas-bloating-heartburn

#balonare #digestie #dureri stomac #fenicul #ghimbir #marar #papadie #plante #rozmarin #stomac #turmeric

Ce au mai parcurs alti cititori...

10 tratamente naturale pentru durerile de stomac
5 remedii pe baza de plante pentru durerile articulare
10 Ierburi aromatice si condimente pentru o sanatate optima
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101