AcasaCopiiHrana VieCorpMinteSpiritReteteInvatam impreunaStiati ca..?
Despre noiEvenimente / programePoliticiContact
Dhyana Yoga - cursuri de meditatie si yoga

Ierburi aromatice si mirodenii pentru a elimina simptomele de balonare, arsurile gastrice si alte probleme digestive

Plantele aromatice si condimentele sunt de neegalat atunci cand trebuie sa dai aroma si gust felurilor de mancare. In plus, au si numeroase beneficii pentru sanatate. Terapiile traditionale chineze si indiene folosesc ierburile in multe afectiuni fizice si emotionale. Iata 12 ierburi care iti vor gadila placut papilele gustative si iti vor linisti stomacul.

Rozmarinul

Rozmarinul este un arbust peren. Frunzele sale pot fi utilizate in diferite feluri de mancare, dand acestora un gust si o aroma lemnoasa. Rozmarinul este foarte eficient in ameliorarea durerilor. Planta face parte din plantele supranumite nervine, adica acele plante care au un efect benefic asupra sistemului nervos. Poate fi folosita in scop medicinal pentru a reduce simptomele de dezechilibru digestiv, probleme cu stomacul, spasme si dispepsie. Rozmarinul poate fi folosit in tocanite, mancarurile cu carne, cartofi si radacinoase.

Radacina de valeriana

Foarte apreciata ca ajutor pentru un somn odihnitor, radacina de valeriana poate reduce si multe dintre simptomele asociate cu tulburarile digestive, printre care sindromul intestinului iritabil si gastroenterita virala. Valeriana linisteste stomacul si elimina gazele, balonarea, constipatia, crampele si senzatia de greata. Radacina de valeriana poate fi gasita sub forma de capsule, pudra sau frunze, ori ca ceai.

Turmericul

Turmericul a primit multa atentie in ultima perioada datorita abilitatii acestuia de a promova sanatatea creierului. Se foloseste de sute de ani in bucataria indiana si in medicina Ayurvedica, precum si in medicina chinezeasca. Turmericul este antiinflamator si este folosit frecvent in tulburari digestive si pentru imbunatatirea sanatatii hepatice. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, este eficient in tratarea dispepsiei, a acidului gastric si a flatulentei. Calmeaza tractul gastrointestinal si este eficient impotriva colitei ulceroase. Turmericul este un festin pentru ochi si papilele gustative. Este de un galben intens si da o aroma lemnoasa si condimentata mancarurilor de orez, tocanitelor, supelor si sosurilor.

Chimenul

Chimenul se regaseste mai ales in bucataria din America Latina datorita aromei sale intense, care aminteste de mirosul de fum. Imbunatateste functia imunitara si ajuta in multe afectiuni diverse intestinale. Chimenul poate fi folosit pentru tratarea crampelor stomacale, gaze, diaree, colici si balonare. Chimenul este deseori folosit pentru macarurile cu carne, fasole si ardei gras.

Fenicul

Semintele si frunzele de fenicul sunt folosite in Orientul Mijlociu si bucataria mediteraneana, dar si in medicina ayurvedica. Feniculul este eficient contra gazelor, balonarii, constipatiei, arsurilor gastrice si colicilor. Atat semintele cat si frunzele amelioreaza simptomele si previn aparitia problemelor de acest gen. Feniculul favorizeaza eliberarea enzimelor digestive pentru cei care au probleme cu lipsa poftei de mancare. Feniculul are un miros puternic de lemn dulce si o aroma deosebita care imbogateste savoarea mancarurilor.

Mararul

Mararul este o alta planta aromatica si care seamana in mare masura cu chimenul la aroma si are un miros de citrice usor dulce-amarui. Numele sau deriva din cuvant dilla din vechea norvegiana, care inseamna “a linisti” sau “a calma.” Mararul este foarte bun pentru sanatatea intestinala si pentru imunitate, este bogat in vitamina C si este antiinflamator. Poate ameliora colicile, calmeaza durerile de stomac si ajuta digestia. Mararul merge bine in meniurile cu peste, sosurile cremoase, cartofi si creme aperitiv.

Like Share Share Tweet48870 vizualizari

Postat in categoria Invatam impreuna

Etichete: balonare, digestie, dureri stomac, fenicul, ghimbir, marar, papadie, plante, rozmarin, stomac, turmeric,

Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Comentariu
Abonati-va gratuit

pentru cele mai noi articole
si promotii periodice.

Articole Recente

Abordarea holistică în tratarea rozaceei

Abordarea holistică în tratarea rozaceei

Motive pentru a zâmbi

Motive pentru a zâmbi

Ce este polenul crud şi de ce trebuie să il consumăm zilnic

Ce este polenul crud şi de ce trebuie să il consumăm zilnic

Hepatita B: o abordare naturopata

Hepatita B: o abordare naturopata

Entuziasmul vă poate schimba viaţa

Entuziasmul vă poate schimba viaţa

Show / Evenimente

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Scopul acestui site este de a promova un stil de viata sanatos si sustenabil in armonie cu natura .

SUNTEM PE RETELELE SOCIALE