Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. 5 remedii pe baza de plante pentru durerile articulare

5 remedii pe baza de plante pentru durerile articulare

Inafara de binele cunoscute remedii precum cartofii cruzi sau foile de varza, iata si alte cateva remedii naturale pe baza de plante care ajuta la alinarea durerilor articulare.

Fiecare dintre noi e posibil sa se confrunte cu dureri articulare de-a lungul vietii, fie ca urmare a unei accidentari (intindere musculara, de exemplu) sau a unei afectiuni medicale (precum artrita).

In cadrul unui sondaj, o treime dintre adultii participanti au raportat dureri articulare in ultimele 30 de zile, durerile de genunchi fiind pe primul loc, urmate de durerile de umar si la sold. Acest lucru arata ca frecventa durerilor articulare este mult mai mare decat am crede.

Desi fiecare caz in parte este diferit si este nevoie de un consult medical pentru a determina masurile necesare, medicamentele si fizioterapia sunt doar doua dintre optiunile existente. Inafara de binele cunoscute remedii precum cartofii cruzi sau foile de varza, iata si alte cateva remedii naturale pe baza de plante care ajuta la alinarea durerilor articulare:

Piperul cayenne

Piperul cayenne este un condiment rosiatic folosit de regula pentru a intensifica aroma in felurile noastre de mancare preferate - insa poate fi folosit si ca remediu. Acesta se gaseste in creme/unguente sau se poate folosi ca pasta de piper cayenne facuta in casa, amestecand o cana de faina cu un gram de piper cayenne si putin ulei purtator la alegere.

“Cayenne este un rubefiant, adica mareste circulatia in zona in care se aplica si elimina durerea din articulatie,” explica medicul Courtney Holmberg. “Mareste, de asemenea, productia de substanta P, care reduce transmiterea durerii. “

Inainte de aplicarea cutanata a pastei de piper cayenne, se recomanda ungerea pielii cu un ulei, pentru a evita iritarea acesteia, sau se poate alege un unguent deja preparat. ”In cazul durerilor cauzate de o accidentare recenta, e bine sa fie evitata utilizarea piperului cayenne, pentru ca acesta va spori temperatura locala si inflamatia,” mai spune dr. Holmberg. “Piperul cayenne trebuie folosit numai pentru durerile cronice.”

Lemnul dulce

Cei mai multi cunosc lemnul dulce ca aroma folosita in anumite mancaruri sau bauturi, insa radacina acestei plante contine substante ce pot fi folosite ca remediu medicinal. Iar pentru cei care sufera de dureri articulare, consumul de lemn dulce, ca supliment sau ceai, reduce inflamatia interna si externa.

“Lemnul dulce sprijina productia corpului de cortizol, care suprima sistemul imunitar si amelioreaza durerea asociata cu inflamatia,” spune dr. Holmberg. “Componentul sau activ, glicirizina, s-a dovedit ca mareste moderat presiunea arteriala, de aceea ar trebui evitat de persoanele cu hipertensiune, sau cu sistemul imunitar compromis.”

Urzica

Urzica este o planta inalta, perena, originara din Europa si Asia, cu un lung istoric de utilizari medicinale atat a radacinii, cat si a restului de parti aeriene ale plantei. Ca si piperul cayenne, urzica se folosea in mod traditional direct pe piele, pentru ca actioneaza ca un rubefiant, insa in ziua de azi se foloseste ca ceai, tinctura sau sub forma de capsule.

“Consumata sub aceste forme pe cale orala, reprezinta o sursa de compusi antiinflamatori, care ajuta la ameliorarea durerilor,” spune dr. Jenna McNamee. “Amelioreaza inflamatia suprimand anumite citokine inflamatorii (ca TNF-alpha si IL-1B), despre care se stie ca pot cauza umflaturi dureroase.”

Turmeric

Turmericul este un condiment popular, folosit pentru potentarea unor arome si binecunoscut pentru utilizarea sa in curry. La fel ca urzica, turmericul blocheaza citokine si enzime inflamatorii atenuand durerile si inflamarea articulatiilor.

“Compusul activ al turmericului, curcumina, este, de fapt, un binecunoscut inhibitor de COX-2, ceea ce inseamna ca blocheaza enzima numita ciclooxigenaza-2 (COX-2),” spune Dr. McNamee. “COX-2 are rol in reglarea celulelor inflamatorii.”

In ceea ce priveste modul de utilizare, este suficient sa il aveti pe raftul de condimente. “E bine sa fie folosit sub forma de extract, pentru ca radacina intreaga contine un procent redus de curcumina — componentul activ antiinflamator,” spune dr. McNamee. ”E bine sa folosesti un produs ce contine un anumit nivel de curcumina, pentru a profita de o cantitate suficienta a acestui component activ.”

Descoperă FORTEFLEX 360 - Supliment natural complex pentru sănătatea şi mobilitatea articulaţiilor!

Ghimbir

Ghimbirul este una dintre cele mai vechi plante de uz medicinal, folosit in tratarea unei mari varietati de afectiuni de sanatate. Efectul antiinflamator este dat de o serie de compusi numiti gingeroli si, datorita acestuia, este ideal ca potential tratament pentru dureri articulare.

“Gingerolii suprima compusii pro-inflamatori care pot fi produsi de celulele care formeaza cartilagiul incheieturii si invelisul sau lubrifiant,” spune dr. McNamee. ”Acestia reduc si productia de radicali liberi, care pot, de asemenea, contribui la durerile articulare.”

Ghimbirul este extrem de versatil si poate fi consumat in forme diferite, pentru a beneficia de avantajele antiinflamatorii. Radacina proaspata de ghimbir se poate folosi la gatit sau sub forma de ceai, dar ghimbirul se gaseste si ca tinctura sau in capsule.

Durerile articulare, la genunchi, umeri, solduri sau alte incheieturi, pot afecta calitatea vietii de zi cu zi si pot chiar impiedica desfasurarea unor activitati. Daca ai dureri persistente, care iti afecteaza activitatea zilnica, e bine sa consulti medicul cu privire la remediile naturale de mai sus.

 

SURSE

http://www.care2.com/greenliving/5-plant-based-remedies-to-soothe-aching-joints.html

#cayenne #dureri articulare #ghimbir #lemn dulce #remedii naturale #turmeric #urzica

Ce au mai parcurs alti cititori...

10 remedii naturale pentru a taia instantaneu greata
Ierburi aromatice si mirodenii pentru a elimina simptomele de balonare, arsurile gastrice si alte probleme digestive
Remedii naturale si cu actiune rapida impotriva migrenelor
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101