REDUCERI ÎN COȘ LA FINALIZAREA COMENZII | 29-31 MARTIE

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Afectiuni si constientizare
  4. 9 semne care te ajuta sa recunosti un alcoolic bine adaptat la viata sociala

9 semne care te ajuta sa recunosti un alcoolic bine adaptat la viata sociala

Desi alcoolismul este o boala devastatoare ce poate distruge vieti, exista o anumita categorie de alcoolici care, desi se lupta cu acest viciu, isi pot pastra in acelasi timp un loc de munca stresant si alte responsabilitati importante. Din exterior

Desi alcoolismul este o boala devastatoare ce poate distruge vieti, exista o anumita categorie de alcoolici care, desi se lupta cu acest viciu, isi pot pastra in acelasi timp un loc de munca stresant si alte responsabilitati importante. Din exterior, acesti asa numiti alcoolici bine adaptati la viata sociala par sa le aiba pe toate. Au masini scumpe, traiesc in cartiere bune si au venituri mari.

Cu toate acestea, doar pentru ca se adapteaza la viata sociala nu inseamna ca sunt imuni la efectele alcoolului. Acestia prezinta in continuare o amenintare pentru ei insisi si pentru cei din jur. De exemplu, un pilot care incearca sa repare o mahmureala cu mai mult alcool, un chirurg caruia ii tremura mainile, sau un bancher care se ocupa de sume mari de bani reprezinta oricand un pericol de dezastre teribile daca isi mentin modul de viata disfunctional.

Citeste si articolul despre: Efectele abuzului de alcool

Iata cateva semne care te pot ajuta sa recunosti aceste bombe cu ceas:

  1. Prefera sa bea in loc sa manance.

Alcoolicii deseori inlocuiesc mesele cu bautura, isi pierd interesul complet pentru mancare sau se folosesc de ora mesei drept scuza pentru a mai bea.

  1. Chiar si cand exagereaza cu bautura, se trezesc fara sa fie mahmuri.

Consumul de alcool in mod regulat pe perioade lungi de timp dezvolta o dependenta a corpului de alcool. Alcoolicii adaptati social pot consuma cantitati mari de alcool fara efectul de mahmureala pe care l-ar avea un bautor ocazional.

  1. Daca nu beau se simt iritati, nervosi sau nu se simt in largul lor.

Daca un alcoolic este fortat sa se abtina de la bautura, corpul va reactiona negativ, fiind dependent de efectele sedative ale alcoolului. Intreruperea brusca poate cauza anxietate, stari de nervozitate, transpiratie, accelerarea ritmului cardiac si chiar crize.

  1. Comportamentul lor se schimba radical cand sunt sub influenta bauturii.

Alcoolicii se pot schimba dramatic atunci cand beau. De exemplu, o persoana care de obicei este politicoasa poate deveni agresiva sau poate lua decizii impulsive.

  1. Nu se pot opri la doua pahare.

Un alcoolic nu se poate opri si poate termina chiar si bauturile celorlalti. Nu va ramane niciodata bautura pe masa si va exista intotdeauna un motiv bun pentru “inca un rand.”

alcool

  1. Au frecvent pierderi de memorie sau "pierderi de cunostinta”.

Multi alcoolici participa la evenimente despre care, a doua zi, nu-si mai amintesc nimic. Pot sa nu para in stare avansata de ebrietate la momentul respectiv, insa nu-si vor mai aminti nimic din ceea ce s-a intamplat.

  1. Incercarile de a discuta despre problema lor cu bautura vor fi intampinate cu o atitudine agresiva si de negare.

Cand sunt confruntati cu problema lor cu alcoolul, bautorii inraiti de regula prefera sa adopte o atitudine de negare sau devin agresivi, facand dificila incercarea de a discuta cu ei pe acest subiect.

  1. Au intotdeauna un motiv bun pentru care beau.

Cei care nu folosesc negarea sau agresivitatea ca mod de evitare a problemei lor, vor avea intotdeauna o explicatie pentru faptul ca beau. Stresul de la locul de munca, problemele familiale, sau participarea la multe evenimente sociale sunt cele mai des folosite motive pentru a explica comportamentul deviant.

  1. Isi ascund bautura.

Multi alcoolici beau singuri sau isi ascund sticlele de bautura in birou sau in masina. Acest obicei de a-si ascunde sticlele este un semnal de alarma si nu exista alta explicatie pentru el decat alcoolismul.

Haideti sa ne pastram societatea productiva, sigura si treaza, fiind atenti la problemele de comportament ale colegilor, rudelor sau prietenilor, pentru a incerca sa le acordam ajutorul de care au nevoie.

Daca stii pe cineva care are o problema cu bautura, incearca sa gasesti o organizatie/asociatie de ajutor gratuit online sau consulta un medic de incredere. Poti ajuta, nu trebuie decat sa dai un telefon sau un click pe tastatura.

Vezi si: Efectele consumului si renuntarii la alcool reflectat in fotografii

Sursa utilizata:

http://www.mindbodygreen.com/0-18440/9-signs-of-a-high-functioning-alcoholic.html - beau alcool

#bicicleta #forma corpului #kiwi #masina de spalat #spurlock

Ce au mai parcurs alti cititori...

10 semne care-ti spun ca ai MULT prea mult cortizol in corp
9 semne ca suferi de sindromul intestinului permeabil
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101