AcasaCopiiHrana VieCorpMinteSpiritReteteInvatam impreunaStiati ca..?
Despre noiEvenimente / programePoliticiContact
Tabra detox toamna 2017 - 12-19octombrie | 9-16 noiembrie

4 substante care combat alergiile.

Cercetarile sugereaza ca urmatoarele substante pot contribui la protejarea impotriva alergiilor:

1) Carotenoidele

Intr-un studiu din 2006 al institutului de Nutritie pentru sanatate publica, din SUA, oamenii de stiinta au descoperit ca alergiile sunt mai putin frecvente in randul persoanelor cu un aport ridicat de carotenoide (o clasa de antioxidanti, care include beta-caroten, luteina si licopenul). Pentru a creste aportul de carotenoide, consuma aceste alimente:

morcovi
verdeturi cu frunze inchise(cum ar fi varza, spanac si varza creata)
rosii
pepene verde
ardei rosu

2) Quercetina

O revizuire a unei cercetari publicate in revista „Medicina Alternativa” in anul 2000 a aratat ca quercetinul poate inhiba eliberarea de histamine (un tip de produse chimice eliberate de sistemul imunitar in timpul expunerii la alergeni, histaminele declanseaza simptome ale alergiei cum ar fi mancarime, stranut, nas infundat si ochi inlacrimati.) Quercetinul se gaseste in urmatoarele alimente:

ceai negrualergii
ceai verde
mere
ceapa rosie
fructe de padure

3) Bromelaina

Intr-o analiza de cercetare din 2006, facuta de  „Chirurgia capului si gatului”, de asemenea, cercetatorii au descoperit ca bromelaina (un amestec de enzime disponibil in unele plante) poate ameliora unele simptome de alergii sezoniere. Bromelaina poate fi gasita in abundenta in ananas si papaya.

4) Acizi grasi Omega-3

Un aport ridicat de acid alfa-linolenic si acid eicosapentaenoic (doua tipuri de omega-3 acizi grasi), poate stimula apararea impotriva alergiilor, potrivit unui studiu din 2005 in Jurnalul European de Nutritie Clinica. Omega-3 lupta cu alergiile, prin reducerea inflamatiei (o componenta cheie a raspunsului alergic).

Acidul alfa-linolenic poate fi gasit in semintele de in si nuci.

Alergiile si a dieta

Mai multe studii, sugereaza ca cei care consuma cat mai multa hrana vie, sunt mult mai protejati de efectele alergiilor, aceasta fiind valabil si la adulti dar in special la copii. Hrana vie inseamna a consuma cat mai multe fructe, legume, cereale integrale, nuci, legume, grasimi sanatoase (cum ar fi cele gasite in uleiul de masline), ierburi si condimente, si a limita consumul de carne rosie , produse lactate, alimentele procesate si dulciuri.

 

Like Share Share Tweet2668 vizualizari

Postat in categoria Sfaturi practice

Etichete: alergii, bromelain, carotenoide, quercetin, tratament,

Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Comentariu
Abonati-va gratuit

pentru cele mai noi articole
si promotii periodice.

Articole Recente

10 remedii naturale pentru tratarea acneei

10 remedii naturale pentru tratarea acneei

10 alimente bogate in colesterol si cum sa mentii un echilibru sanatos

10 alimente bogate in colesterol si cum sa mentii un echilibru sanatos

9 beneficii surprinzatoare ale nucsoarei

9 beneficii surprinzatoare ale nucsoarei

Legatura dintre avort si aparitia cancerului la sân

Legatura dintre avort si aparitia cancerului la sân

Etapele de dezvoltare ale embrionului uman, de la conceptie pana la nastere

Etapele de dezvoltare ale embrionului uman, de la conceptie pana la nastere

Show / Evenimente

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Scopul acestui site este de a promova un stil de viata sanatos si sustenabil in armonie cu natura .

SUNTEM PE RETELELE SOCIALE