Ne place sa mancam. Asta este purul adevar. Traim vremuri in care mancarea este disponibila, accesibila si gustoasa astfel ca ne sta gandul numai la mancare. Problema este ca de multe ori mancarea nu este si sanatoasa sau nu este consumata corect ori este consumata in abundenta.
Aceste lucruri duc deseori la probleme digestive, care iau forma indigestiei, a gazelor si a balonarii.
Iata 9 metode simple pentru a ajuta digestia:
1. Evita sa bei prea multe lichide in timp ce mananci. Lichidele dilueaza enzimele digestive ale corpului, care trebuie sa lucreze la capacitate maxima pentru a face fata mancarurilor grele din aceasta perioada a anului.
Ia gustari mici si dese in loc sa mananci portii mari. Corpul digera mai usor mancarea in cantitati mai mici.
2. Mananca incet. Mesteca bine mancarea si savureaza gusturile mancand incet. Cand mesteci combini mancarea cu enzimele digestive din saliva care incep rapid sa imbunatateasca digestia.
3. Mananca mai mult in tipul zilei si mai putin inainte de culcare. Corpul tau are nevoie de timp pentru o digestie buna. Daca te culci prea repede dupa o masa iti maresti sansele de a avea indigestie si arsuri gastrice.
4. Mananca o salata mica cu otet din cidru de mere inainte de mesele bogate. Enzimele din verdeturi ajuta la digestie in timp ce otetul din cidru de mere stimuleaza productia naturala a corpului de acid clorhidric pentru a ajuta la digerarea proteinelor. Evita otetul din cidru de mere daca ai ulcer la stomac.
5. Nu manca atunci cand te simti stresat. Daca esti deseori stresat incearca sa fii mai destins atunci cand mananci.
6. Consuma mai multe alimente fermentate cum ar fi varza acra, chefirul sau kombucha (un ceai fermentat). Bacteriile obtinute in mod natural ajuta la digestie si completeaza bacteriile naturale ale corpului din intestine.
7. Ia suplimente cu probiotice pe stomacul gol dimineata. Alege un produs care contine o gama de probiotice din flora intestinala, cum ar fi lactobacillus acidophilus si bifidobacterium bifidus. Echilibrand flora intestinala, iti reglezi si scaunele si iti imbunatatesti digestia.
8. Ia suplimente cu un produs ce contine enzime complete. Ar trebui sa contina o gama larga de enzime, pentru ca fiecare are rolul sau. Lipaza ajuta la digestia grasimilor, proteaza ajuta la digestia proteinelor, amilaza contribuie la digestia carbohidratilor, lactaza ajuta la digestia zaharului din lactate, iar celulaza si hemicelulaza ajuta la descompunerea fibrelor din plante.
9. Bea ceaiuri de menta si ghimbir. Ambele au fost confirmate prin studii ca ajuta la digestie. Cel mai bine este sa fie consumate intre mese.
Tu ce faci pentru a ajuta digestia? Scrie-ne pararea ta in comentariile de mai jos. Aici invatam impreuna!
PS: Poti sa alegi sa consumi si Gut Restore de la Your Super, un mix de superalimente care conține enzimă digestivă bromelaină benefică pentru o digestie mai ușoară.
La mine e așa:dimineața ulei de măsline extra virgin împreună cu biter suedez pe stomacul gol,după o jumate ora un pahar apa și după alta jumate ora catina la blender cu propolis,polen și miere ,pe care le țin la frigider pasta, o beau cu o cana calda ceai mix plante medicinale.
O gramada de sfaturi pretioase, iar o parte le practic deja si functioneaza. Ce mai fac eu in plus: consum seminte de in cu o cana de apa pe stomacul gol, fac exercitii fizice (cardio si pilates), iar la o ora dupa consum o sursa de proteina, mananc dimineata la 5.30 migdale si caju hidratate peste noapte, apoi beau o cana cu apa si putina sare de mare, apoi beau un ceai verde cu lamaie, dupa 15 min mananc 2 kiwi sau pere. Cateodata la o ora dupa o masa cu proteine mananc ciocolata neagra cu 70% cacao, iar dupa 15-20 min mananc o grefa (functioneaza de fiecare data)
Si eu multumesc pentru articolele scrise. Multa sanata!
De studiat, e un pic mai controversata treaba cu unele probiotice.
Buna In primul rând vreau sa va multumesc pentru toate articolele pe care le scrie?i. Sunte?i extraordinari! Pentru a stimula digestia eu fac un compot din prune uscate cu miere, pe care i-l las sa se r?ceasc? înainte de a-l consuma. Se poate bea cu regularitate dimineata înainte de micul dejun si consum multe salate de legume
Foarte interesant. Multumim si noi de sustinere!