Orice comandă de peste 200 lei intră automat în Tombola lunii Decembrie! 30 premii cu valoare totală de peste 4500 lei!

(4,9)Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Vrei sa invingi boala de inima? Fa fata problemelor tale emotionale

Vrei sa invingi boala de inima? Fa fata problemelor tale emotionale

Principala sarcina a cardiologilor este sa consulte oamenii cu boli de inima si sa le prescrie un tratament.  Ceea ce multi oameni nu realizeaza totusi este ca exista o intima conexiune intre sanatatea emotionala si boala de inima. Majoritatea pacien

Principala sarcina a cardiologilor este sa consulte oamenii cu boli de inima si sa le prescrie un tratament.  Ceea ce multi oameni nu realizeaza totusi este ca exista o intima conexiune intre sanatatea emotionala si boala de inima. Majoritatea pacientilor cu boli cardiovasculare au chestiuni psihosociale profunde care nu au fost niciodata abordate.

In ciuda acestor date, desi aproape orice cardiolog intelege importanta schimbarilor stilului de viata (exercitii fizice, lasatul de fumat si adoptarea unei diete sanatoase pentru inima), foarte putini dintre noi abordeaza o componenta esentiala pentru sanatatea inimii, ceea ce implica vindecarea inimii emotionale.
Inima fizica se afla in vecinatatea chakrei inimii (numita si anahata, ceea ce inseamna “sunet nelovit”, adica sunet fara cauza) o zona importanta asupra careia se lucreaza in yoga si in majoritatea traditiilor spirituale. Chakrele sunt centri de energie care se spune ca se aseamana rotilor; exista nenumarabile chakre in corp, dintre care sapte sunt cele mai bine cunoscute.

Fiecare dintre aceste chakre corespunde pe larg unei retele nervoase care deserveste organe
 vitale. Chakra inimii, corespunzand retelei cardiace, este considerata a fi sediul emotiilor. Acumularea de vina, rusine, resentiment, ura, furie, ostilitate, anxietate si calitati similare are ca rezultat “inchiderea” anahatei, o constrictie a fluxului de energie si mai are ca rezultat si durere de inima – atat emotional cat si sub forma bolii de inima.anahata inima

Un exemplu extrem al acestei conexiuni intime inima-anahata este “sindromul inimii frante”, cauzat de stres brusc si extrem sub forma de soc, amaraciune sau tristete care are ca rezultat o inima bolnava. Acesti pacienti prezinta simptomele si semnele unui atac cardiac tipic, dar nu au nici o cauza “fizica” (artere coronariene blocate) pentru a le explica.

Nu doar ca aceste calitati negative distorsioneaza perceperea de catre noi a evenimentelor vietii, dar ne mai si fac incapabili de a trai pe deplin in momentul prezent. Desi majoritatea dintre noi ar fi de acord ca atasarea de tipare emotionale ce nu servesc la ceva este de nedorit, nu am invatat niciodata cum sa scapam eficient de ele, ceea ce ar trebui sa se petreaca la nivelul inimii si nu al mintii. Nu este de ajuns sa rationezi alungarea acestor tipare, intrucat ele sunt stabilite la nivele energetice mai profunde.
Cat despre toate celelalte schimbari ale stilului de viata, acest proces are nevoie de vointa, angajare, efort consistent si practica, si implica pe larg urmatoarele:

1. Cultivarea tacerii.

Pentru a observa tiparele noastre comportamentale si emotionale, este esential sa “pasim inafara” mintii. Tacerea launtrica furnizeaza acest mult prea necesar spatiu si distanta, si este cultivat printr-o practica regulata de meditatie.

2. Devino curios.

Cercetarea in natura psihicului nostru arunca o mult prea necesara lumina asupra problemelor noastre profund inradacinate. Putem incepe procesul de cercetare prin a intreba: Unde anume in corpul meu este acest sentiment? In raspuns, putem incepe sa observam ca exista trei parti:

Sentimentul efectiv
Povestea mentala despre acesta (de exemplu “Cum a putut ea sa imi faca mie una ca asta?” sau “Mi-as fi dorit sa nu il fi intalnit niciodata!”)
Eticheta sentimentului ca furie, tristete, amaraciune, etc.
Odata ce aceasta abilitate de a observa este dezvoltata prin practica, putem atunci sa ignoram povestile si etichetele si sa ne focalizam in intregime asupra sentimentului perceput.

3. Renuntarea.
Acest pas atotimportant este dezvoltat simultan cu cercetarea. Fara cultivarea unor moduri eficiente de renuntare, cautarea poate ramane incompleta, rezultand in mai multa confuzie si durere. Cu o cultivare mai intensa a tacerii launtrice, putem sa patrundem cu usurinta in faza urmatoare de cercetare prin a ne intreba: Unde anume in timp este acest eveniment ce cauzeaza asta?

In raspuns, vom fi transportati inapoi in timpul evenimentului initial. Urmatorul pas este crucial, si implica intrebarea: Unde este asta acum?
In raspuns devine clar ca trecutul nu exista nici “unde”
Intrebam apoi: Cum exista asta acum? In acest raspuns, vedem ca exista dor ca un gand/amintire.

Cand se poate vedea clar prin asta, problema impreuna cu senzatia fizica, povestea si eticheta se dizolva toate. Odata ce nu mai suntem prinsi in minte precum gandul, gandul isi pierde puterea lui de inrobire asupra noastra.
Pe masura ce tiparele emotionale inutile dispar pe rand, anahata incepe in sfarsit sa se “deschida”.

Grabindu-se sa inlocuiasca negativitatea pe cale de dizolvare sunt calitatile de dragoste, pace, armonie si echilibru sufletesc. Trecutul este iertat si devenim cu bucurie ancorati in prezent, fara nici o neliniste despre viitor. Vindecarea inimii incepe in mod serios – dinlauntru spre exterior.

Surse utilizate: http://www.mindbodygreen.com/0-12817/want-to-beat-heart-disease-deal-with-your-emotional-issues.html - inima

#cardiace #cauzele emotionale #inima

Ce au mai parcurs alti cititori...

8 moduri de prevenire si chiar de vindecare a bolilor de inima prin alimentatie
Sase sunete care vindeca: al patrulea sunet pentru vindecarea inimii
Alimentatia vegana mai buna decat operatia de inima

Ce spun cititorii despre "Vrei sa invingi boala de inima? Fa fata problemelor tale emotionale"

Rodica Axente20 June 2014 03:23Raspunde

Multumesc pentru articol dar nu am prea inteles punctul doi si trei. M'as bucura de câteva lamuriri în plus. Cu multumiri, Rodica Axente

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101