O alimentatie vegana demonstreaza abilitatea de a preveni si trata insuficienta cardiaca, conform unui studiu de caz si a unei scurte recenzii a literaturii de specialitate, publicata in revista de Cardiologie Geriatrica.
In cadrul unei editii speciale a revistei, intitulate “O alimentatie bazata pe plante si boala cardiovasculara”, cercetatorii descriu un studiu de caz in care un barbat de 79 de ani bolnav de inima a refuzat bypass-ul si substituirea de valva recomandate in mod normal in astfel de situatii si a optat, in schimb, pentru o alimentatie bazata pe alimente intregi si plante.
Dupa doua luni simptomele de insuficienta cardiaca s-au ameliorat; colesterolul total, LDL, si trigliceridele au scazut de la 201 la 137 mg/dL, de la 105 la 67 mg/dL, si, respectiv, de la 112 la 96 mg/dL.
Autorii studiului continua sa studieze dovezile care arata ca astfel de diete pot ajuta pacientii cardiaci.
(Studiul la care se face referinta: Choi EY, Allen K, McDonnough M, Massera D, Ostfeld. O alimentatie pe baza de plante si insuficienta cardiaca: raport de caz si recenzie a literaturii de specialitate. J Geriatr Cardiol. 2017;14:375-378.)
Sursa utilizata: http://www.pcrm.org/health/medNews/vegan-diets-benefit-heart-health