Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Boli si remedii
  4. Vitamina C, tiamina si hidrocortizonul: un tratament ieftin si eficient pentru septicemie

Vitamina C, tiamina si hidrocortizonul: un tratament ieftin si eficient pentru septicemie

Septicemia este o boala progresiva cauzata de o reactie agresiva, disfunctionala a sistemului imunitar la o infectie in sange. Incepe cu simptomele unei infectii si progreseaza pana la soc septic. Daca nu este tratata – cu cat mai repede cu atat mai

Septicemia este o boala progresiva cauzata de o reactie agresiva, disfunctionala a sistemului imunitar la o infectie in sange. Aceasta incepe cu simptomele unei infectii si progreseaza pana la socul septic.

Daca nu este tratata – cu cat mai repede cu atat mai bine – septicemia poate duce la o scadere extrem de mare a tensiunii, ceea ce va mari rezistenta corpului la substituirea de lichide, va slabi inima si va duce la cedarea mai multor organe.

Septicemia este o infectie care se dezvolta in special in spitale, insa sunt si boli comune precum bronsita, pneumonia, infectia gatului cu streptococ sau infectia renala care pot deveni septice, la fel ca si unele infectii localizare, cauzate de bacterii, ciuperci sau virusi.

Septicemia poate deveni problematica in special daca infectia implica bacteria Staphylococcus aureus rezistenta la meticilina sau la vancomicina.

In fiecare an peste un milion de oameni dezvolta septicemie in occident, iar jumatate dintre ei mor. Tratamentul este problematic, pentru ca tot mai multe infectii dezvolta rezistenta la medicamente.

Vestea buna este ca un medic de urgenta este posibil sa fi descoperit o modalitate prin care poate salva zeci de mii de vieti cu ajutorul a doua vitamine si a unui steroid.

Vitamina C si tiamina — un tratament ieftin pentru septicemie

Vitamina C este binecunoscuta pentru abilitatea sa de a preveni si trata bolile infectioase. Studii anterioare au aratat ca reduce eficient citokinele pro-inflamatorii si proteina C-reactiva. Raceala, encefalita si pojarul au fost toate tratate cu succes cu doze mari de vitamina C.

Studiile au aratat ca vitamina C este citotoxica in mod selectiv fata de celulele canceroase generand peroxid de oxigen cand este administrata intravenos (IV) in doze mari. Aceasta ofera si numeroase beneficii cardiovasculare si pentru inima.

Abilitatea vitaminei C de a combate infectiile a fost demonstrata si de dr. Paul Marik, un medic de urgenta de la Spitalul General Sentara Norfolk din Virginia de Est.

In ianuarie 2016, confruntat cu inca un caz grav, dr. Marik a decis sa incerce o combinatie de vitamina C si hidrocortizon, administrate intravenos, intr-o incercare disperata de a-si salva pacienta de la moarte.  

Medicul citise o lucrare recenta scrise de un coleg de-al sau despre vitamina C si stia ca vitamina C actioneaza ca steroidul hidrocortizon, astfel ca, urmandu-si instinctul, le-a administrat pe ambele impreuna. A functionat. Cand toata lumea se asteapta ca femeia sa moara, aceasta si-a revenit peste noapte. NBC4i News a relatat:

"Personalul nu putea sa creada, au mai incercat o data si inca o data – au avut aceleasi rezultate. Au mai adaugat inca un element, tiamina, la tratamentul intravenos. Pana in ziua de azi au folosit tratamentul pe aproape 150 de pacienti si de fiecare data au avut rezultate similare …

Un cercetator de la Universitatea Old, John Catravas…  a desfasurat un studiu de laborator independent care confirma eficienta tratamentului."

Interesant este ca dr. Marik a folosit o concentratie relativ scazuta de vitamina C — doar 1.5 grame IV(perfuzie). Cei mai multi medici naturopati folosesc 25 de grame sau chiar mai mult, adica de aproape 20 de ori mai mult decat doza folosita in acest caz. Nu putem decat sa ne imaginam cat de eficient ar fi tratamentul in cazul unor doze mai mari.

In cazul primilor doi sau trei pacienti, s-a folosit numai o combinatie de vitamina C si hidrocortizon. Marik a decis ulterior sa includa si tiamina din mai multe motive. Unul dintre acestea este ca tiamina ajuta la metabolizarea unor metaboliti ai vitaminei C.

Studiile arata ca multi dintre pacientii cu septicemie sufera de carente de vitamine si ca, atunci cand este administrata tiamina, aceasta reduce mortalitatea. Iar in cazul pacientilor care sufera de soc septic s-a dovedit ca tiamina reduce riscul de insuficienta renala.

Studiul clinic retrospectiv (inainte si dupa) al lui Marik, publicat in revista Chest, a aratat ca administrarea de vitamina C IV(perfuzie), cu hidrocortizon si tiamina (vitamina B1) pacientilor timp de doua zile a redus rata mortalitatii de cinci ori, de la 40% la 8.5%.

Dintre cei 50 de pacienti tratati, doar 4 au murit – si acestia nu au murit de septicemie, ci din cauza bolii de care sufereau.

Interesant este ca teste de laborator ulterioare au descoperit ca, desi nici vitamina C si nici hidrocortizonul, folosite separat, nu pot preveni moartea celulara dupa expunerea acestora la toxinele produse de bacterii, cand sunt folosite impreuna, acestea pot proteja celulele. Se pare, deci, ca doctorul Marik a avut o intuitie foarte buna.

Alte studii au aratat ca tiamina reduce mortalitatea cauzata de septicemie si protejeaza contra insuficientei renale si din acest motiv a ales si dr. Marik sa o includa in combinatie.

Tratamentul a devenit acum o procedura standard de ingrijire a septicemiei la Spitalul General Sentara Norfolk si poate va deveni o procedura standard si in alte parti ale lumii. Asa cum a subliniat dr. Marik, septicemia ucide zilnic peste 1000 de oameni in occident – e ca si cum zilnic s-ar prabusi trei avioane de pasageri.

Septicemia face mai multe victime decat cancerul la san, la colon si SIDA la un loc si avem la indemana un tratament care nu este doar eficient, dar nu are efecte secundare, nu este scump, este accesibil si usor de administrat. Pacientii si medicii nu pierd nimic daca incearca sa il foloseasca.

Posibile contraindicatii

Desi sunt necesare mai multe studii pentru a valida rezultatele, administrarea vitaminei C in combinatie cu tiamina este atat de sigura inca nu sunt motive pentru a fi evitata. Nu are cum sa dauneze - cu exceptia cazului in care suferi de deficit de glucoza-6-fosfat dehidrogenaza (G6PD) (o boala genetica). G6PD este o enzima de care celulele rosii din sange au nevoie pentru a-si mentine integritatea membranei. Vitamina C este pro-oxidanta si administrarea acesteia in doze mari IV unei persoane cu deficit de G6PD poate duce la distrugerea celulelor rosii, ceea ce poate avea consecinte dezastruoase.

Din fericire, deficitul de G6PC este destul de rar intalnit si poate fi testat. Persoanele de descendenta mediteraneana si africana prezinta riscuri mai mari. La nivel mondial se crede ca deficitul de G6PD afecteaza 400 milioane de persoane, in timp ce in SUA 1 din 10 barbati de origine afro-americana sufera de ea.

Experienta practica sugereaza ca lumina infrarosie apropiata poate proteja contra insuficientei renale

In alta ordine de idei, riscul de insuficienta renala – un efect secundar comun al septicemiei – poate fi redus sau prevenit prin directionarea de lumina infrarosie apropiata asupra zonei respective. Chiar daca pare prea frumos pentru a fi adevarat, dr. Michael Hamblin, cercetator in terapia fotodinamica, a demonstrat in practica sa medicala acest lucru.

"Insuficienta renala este a treia principala cauza a mortii. Sunt multi varstnici care mor de insuficienta renala. Nu le poti face transplant, din cauza varstei. Alegi un interval de leduri cu infrarosu apropiat pe rinichi si pare sa functioneze de minune. Insa nu este o metoda studiata aproape deloc," mai spune Hamblin. Si in acest caz, cel mai rau lucru care se poate intampla este sa nu aiba niciun efect, pentru ca lumina infrarosie apropiata (cuprinsa in intervalul 630 - 830 nanometri) prezinta siguranta.

Alte beneficii pentru sanatate ale tiaminei

Tiamina sau vitamina B1, prezenta in special in verdeturi, germenii de grau, mazare verde, linte si nuci, este cunoscuta in special pentru rolul sau in producerea de energie si in normalizarea activitatii neuronale. Are, insa, si alte beneficii pentru sanatate. Studiile confirma ca tiamina poate fi utila pentru o lunga lista de boli si tulburari, printre care:

Studii publicate in 2013 au descoperit ca suplimentele cu tiamina pot imbunatati functia cardiaca in cazul celor ce sufera de insuficienta cardiaca. In general, pacientii cu insuficienta cardiaca au deficit de tiamina, dar si de alti micronutrienti. Deficitul de tiamina a fost asociata si cu delirul, oboseala tiroidiana si tiroida lui Hashimoto (o boala autoimuna a tiroidei). Aceste efecte pentru sanatate, precum si altele pot explica de ce tiamina actioneaza atat de bine (in combinatie cu vitamina C si hidrocortizon) in cazul septicemiei.

Pentru o sanatate generala buna, barbatii si femeile au nevoie de 1.2 si, respectiv 1.1 miligrame de tiamina pe zi. Trebuie tinut cont si de faptul ca tiamina este convertita cu mai mult succes in prezenta unei cantitati suficiente de sulf in corp. Sursele alimentare de sulf sunt cruciferele, leguminoasele, ceapa, usturoiul, sparanghelul, varza kale si germenii de grau.

De asemenea, toate vitaminele B, inclusiv tiamina, sunt produse in intestine, in conditiile unei flore intestinale sanatoase. De aceea hrana proaspata si naturala, preferabil organica, precum si alimentele fermentate vor furniza florei intestinale fibrele necesare si bacteriile benefice care pot optimiza productia interna de vitamina B.

Descoperă Vitaminele şi Mineralele Bioroots! Sistem imunitar rezistent, oase puternice, echilibru nervos!

Pentru a evita septicemia, trebuie inteleasa cauza acesteia

Cu o statistica ingrijoratoare si un numar alarmant de cazuri de septicemie an de an, ce putem face pentru a nu ne imbolnavi?  In primul rand, e bine sa fim constienti de faptul ca ORICE tip de infectie poate duce la septicemie. Desi de regula aceasta apare in spitale, aproape jumatate din cazurile de septicemie apar in urma unor infectii dezvoltate in afara spitalului.

Unul dintre motivele pentru care este atat de periculoasa este ca oamenii nu ii acorda atentie si, cu cat asteapta mai mult, cu atat poate deveni mai grava. Asa cum s-a mentionat intr-un raport special cu privire la septicemie:

"Ori de cate ori in corp apare o infectie, sistemul imunitar reactioneaza, producand substante care sa combata infectie. Insa uneori – fie din cauza ca bacteria respectiva este mult prea puternica, fie din cauza ca sistemul imunitar este deja slabit de alte probleme de sanatate – aceste substante ajung in sange si, de acolo, peste tot in corp.

In loc sa combata infectia local, aceste substante eliberate de sistemul imunitar raspandesc inflamatia si ataca tesuturile ficatului, rinichilor, inimii si ale altor organe. In decurs de cateva ore, sangele se coaguleaza, deteriorand vasele de sange si determinand scaderea presiunii arteriale, ceea ce duce la incetinirea procesului de furnizare a nutrientilor vitali catre organele deja afectate. In stadiile finale, inima slabeste si organele incep sa cedeze."

Persoanele care prezinta un risc marit de septicemie sunt cele care:

Masuri simple pentru reducerea riscului de septicemie

Desi personalul medical are raspunderea de a preveni infectiile care pot deveni septice si de a-si educa pacientii cu privire la semnalele de avertizare ale septicemiei, iata ce putem face la nivel individual pentru a reduce riscurile:

Tratamentul standard include administrarea de antibiotice, insa studiile arata ca 90% dintre infectiile naturale au fost tratate cu succes cu D-Manoza, un zahar natural foarte apropiat de glucoza.

Daca trebuie sa-ti faci o colonoscopie sau o alta interventie care foloseste un aparat medical flexibil de endoscopie, nu uita sa verifici in avans felul cum se curata instrumentele si intreaba ce solutie se foloseste in acest sens. Daca raspunsul este glutaraldehida, atunci cauta un alt spital – unul care foloseste acidul peracetic. Aceste eforturi iti vor minimaliza riscurile de infectie din cauza unui endoscop contaminat.

Mai jos, un interviu cu Dr. Paul Marik:

Sursa utilizata: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2017/04/05/vitamin-c-b1-hydrocortisone-reduce-sepsis-mortality.aspx

#vitamina B1 #vitamina C #septicemia #hidrocortizonul #Paul Marik

Ce au mai parcurs alti cititori...

Sfaturi utile pentru combaterea racelii si gripei
Transfuzia cu vitamina C, un tratament important in tratarea cancerului
Vitamina care ataca si ucide selectiv celulele de cancer
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101