Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Vegetarianismul, un pas catre sanatate si armonie

Vegetarianismul, un pas catre sanatate si armonie

Raposatul Paul Bragg, un mare avocat al vietii sanatoase si naturale, obisnuia sa mearga la piata, inaintea unor conferinte de presa, si sa cumpere o gaina moarta. Era un maestru al dramatizarii si ii placea sa confrunte oamenii cu realitatea consumu

Raposatul Paul Bragg, un mare avocat al vietii sanatoase si naturale, obisnuia sa mearga la piata, inaintea unor conferinte de presa, si sa cumpere o gaina moarta. Era un maestru al dramatizarii si ii placea sa confrunte oamenii cu realitatea consumului de carne.

El aducea gaina cu el la conferinta si tinand-o sus in fata reporterilor descria viata oribila a acestei fiinte, sau vorbea de intreaga gama de toxine, hormoni, arsenic si multe alte substante periculoase cu care fusese indopata, fiind adesea infectata cu salmonela, tuberculosa sau cancer. Apoi le explica reporterilor ca daca oamenii ar fi fost carnivori cu adevarat, atunci nu ar fi ezitat niciodata sa manance astfel de gaini, crude.

Le-ar fi muscat fara probleme de beregata, le-ar fi omorat si le-ar fi mancat. Asa face un adevarat carnivor. Iar in final dupa ce facea toate astea Paul, invartea gainea deasupra capului si o arunca in mijlocul oamenilor. Se amuza mereu de felul in care toti sareau ca arsi din calea a ceea ce ar fi trebuit sa fie hrana lor si ca nimeni nu sarea sa "insface" gaina gratuita, asa cum ar fi facut un mancator de carne.

Adevarul este ca nu suntem nici pe departe carnivori. Adevarul este ca omul daca vede un animal suferind, nu sare sa-l muste de jugulara ci il ia si il duce la veterinar pentru a-l salva, pentru a-l ingriji.

Din pacate multe lucruri sunt facute pentru a ne tine departe de faptul ca participam la uciderea animalelor Mamei Natura, pentru a ne satisface apetitul. Ce facea Bragg, nu era altceva decat o tentativa de a-i trezi pe oameni, de a-i confrunta cu realitaea cruda a ceea ce se intampla cu adevarat cu aceste fiinte care ajung pe rafturile supermarket-urilor sau frumos aranjate pe farfuriile restaurantelor, mascate sub sosuri delicioase.

In ziua de azi ca si atunci , animalele sunt abuzate si folosite intr-un mod barbar, primitiv. Ele sunt tratate ca si "lucruri", materie prima, marfuri, etc ... in loc de fiinte vii care au o sclipire divina in ele. Conditiile de viata si modul in care sunt sacrificate sunt corelate in functie de reducerea costurilor si maximizarea profitului.  

Spre exemplu conditiile de viata ale gainilor sunt atat de inumane incat o mare parte din ele dezvolta cancer microscopic sau neidentificabil inainte sa apuce sa faca un an. In cartea sa "Cucerirea Cancerului", Dr. Virginia Livingstone -Wheeler, o specialista in studierea cancerului, afirma: "Consider ca potentialul de cancer la gaini este de aproape 100%.  Asta inseamna ca majoritatea gainilor pe care le gasim in farfuriile noastre, au forma patologica a microbului PC (Progenitor Cryptocides), despre care cred ca este transmisibil la om."

"Multe dintre gainile procesate pentru consumul uman, deja prezinta tumori vizibile sau mai putin vizibile ochiului omenesc, dar datorita tehnicilor de procesara rapida multe dintre acestea scapa catre consumatori."

Doctorul Rous, castigator al premiului Nobel si cercetator la Institutul de Cercetare in Medicina Rockefeller, afirma ca 95% din gainile care sunt la vanzare in New York sunt cancerigene. Aratandu-se deacord si cu alte cercetari in domeniu, acesta sustine ideea ca acest cancer este transmisibil.  Trebuie mentionat ca desi nu exista inca studii care sa arate clar ca acest cancer este transmisibil, nu exista nici studii care sa arate ca nu este transmisibil.

Diferenta dintre alimentatia vegetariana si cea nevegetariana

Plantele au doua "guri" prin care aduc energie si nutrienti pentru a le imparti cu noi. In frunzele lor acestea inmagazineaza si ne daruiesc energia soarelui, printr-un transfer direct care stimuleaza lumina din interiorul nostru si aduc electroni activati de soare in tot sistemul nostru. Un copac este un bun exemplu pentru ca ramurile se misca in sus pentru a aduna lumina. Copacul sau alta planta sta intre pamant si soare , in vreme ce aduna lumina. Fara acest copac pamantul nu ar putea sa traga aceasta energie din soare.

Cu cea dea doua "gura" a sa, planta reuseste prin radacina sa imprumute de la pamant, nutrientii necesari de care avem nevoie. Radacinile cresc si cresc in adancuri pentru a aduna nutrientii necesari. Lucerna spre exemplu care are un continut mineral de exceptie, isi trimite radacinile foarte adanc in campul misterios al pamantului la aproximativ 20 de metri adancime.

Hrana provenita din regnul vegetal este impregnata cu sinteza pamantului, energia soarelui, apa de ploaie si forte cosmice stelare si planetare. Este cu totul altceva decat ceea ce obtinem de la hrana provenita din regnul animal. Toate aceste energii stimuleaza armonia dintre noi si univers si accelereaza dezvoltarea noastra spirituala.

Pe de alta parte o dieta vegetariana, evita dizarmonia legata de tratamentul inuman la care sunt supuse animalele. In momentul in care sunt ucise, din cauza fricii si a durerii, acestea secreta adrenalina in tot sistemul lor. Aceasta adrenalina, este apoi absorbita de cel care manaca carnea animalului respectiv. Deoarece animalele sunt victime, cand le mancam devenim parte din constiinta lor.  Cand le mancam carnea, introducem in noi si toata durerea, si frica de moarte care este impregnata in fiecare celula a lor.

O relatie speciala

Relatia noastra speciala cu plantele este pusa in lumina de asemenea si de schimbul reciproc de gaze. Astfel regnul animal, din care facem parte si noi, inspira oxigen de la plante si expira dioxid de carbon ca si produs reziduu.

Prietenele noastre plantele metabolizeaza dioxidul de carbon si cu ajutorul luminii soarelui il transforma in carbohidrati complecsi si scot afara oxigen. Plantele de asemenea sunt pline de nutrienti alcalini care ne ajuta sa ne echilibram metabolismul. Si ca un schimb reciproc, cand corpurile noastre acide se intorc in pamant ele hranesc plantele.

In final, alegerea apartine fiecaruia dintre noi. Cu totii ne dorim sanatate. Iar sanatatea este in natura.

Sursa:

Gabriel Cousens - Conscious eating - p.307-311

#armonie #sanatate #vegetarianism

Ce au mai parcurs alti cititori...

Culoarea, textura si forma unghiilor iti ofera indicii importante despre sanatate
Cele trei parti ale procesului catre o sanatate stralucita si o viata lunga
Radiatiile Wireless de la laptop-uri pot cauza infertilitatea la barbati

Ce spun cititorii despre "Vegetarianismul, un pas catre sanatate si armonie"

delia11 May 2015 23:45Raspunde

treaba cu B12 este o minciuna !!! B12 ti-o poti asigura nu doar din regnul animal sau suplimente ci din banane, de ex. Intra pe site-ul natural news si te poti convinge. Simptomele asociate lipsei de vit b12 cica pot fi de fapt o intoleranta la gluten. Dupa zeci de ani de consumat faina alba, pe peretii intestinului subtire si a celui gros se depune un strat de mucus ce nu lasa organismul sa asimileze mai nimic valoros din ce mancam !!!

11 May 2015 15:17Raspunde

Sant deacort dar cu lipsa de vit B 12 ce poate fi fstal....... .am patit o!

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101