Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
Viata Verde Viu
Alimente
Ulei, Unt și Creme vegetale
Ulei de Susan Presat la Rece, 200ml | Solaris

4,8

4,8 din 5

Pe baza opiniei a sute de persoane

Adaugă la favoriteProducător >>
Ulei de Susan Presat la Rece, 200ml | Solaris

Ulei de Susan Presat la Rece, 200ml | Solaris

18.90 Lei

SKU: 5941828008272

Cantitate:

Uleiul de susan este sursa unor fitonutrienți importanți, antioxidanți, vitamine cu proprietăți benefice sănătății. Uleiul de susan reduce presiunea circulației arteriale prin conținutul bogat de magneziu. Ajută la prevenirea osteroporozei prin conținutul bogat de zinc și calciu. Este folosit cu succes la prepararea pastelor, a salatelor crude și a diferitelor preparate cu pește. Uleiul de susan poate fi folosit și drept produs cosmetic, ulei emolient de îngrijire a pielii sau ulei pentru masaj.

Descriere

Ulei de Susan Presat la Rece, 200ml | Solaris

Beneficiile uleiului de susan

Știai că susanul este printre primele semințe cultivate în scopul extracției de ulei? Uleiul de susan este un tip de ulei folosit de mii de ani în scop alimentar, cosmetic și terapeutic deopotrivă. Este unul dintre cele mai apreciate remedii naturale mai ales în medicina tradițională ayurvedică, specifică Indiei. În țările asiatice (Coreea, China, Japonia), uleiul de susan este folosit uzual în gastronomie, similar modului în care uleiul de măsline este specific gastronomiei țărilor mediteraneene.

Uleiul de susan este obținut cu ajutorul presei Solaris, prin presarea la rece a semințelor de susan, urmată de decantarea și filtrarea printr-un filtru de bumbac natural a uleiului obținut, pentru a asigura o calitate superioară a acestuia.

Uleiul de susan presat la rece este bogat în lipide sănătoase, minerale, antioxidanți și alți fitonutrienți specifici, așa cum ne indică și valorile nutriționale pentru 100 ml de ulei de susan:

Grăsimi – 100 g din care: acizi grași mononesaturați (Omega 9) – 39,7g; acizi grași polinesaturați (omega 6) – 41,7g; acizi grași saturați (palmitic, stearic etc) – 14,2g
Glucide – 0
Proteine – 0
Valoare energetică – 884 kcal


Uleiul de susan este bogat în micronutrienți importanți pentru sănătatea organismului:

vitamine – E (în special), vitamine din complexul B (în special B6, B1), K;
minerale – calciu (în special), magneziu, fier, zinc, mangan, cupru.
fitosteroli (în special beta-sisterol) – susanul este una dintre cele mai importante surse de fitosteroli, ce au un efect benefic asupra colesterolului;
antioxidanți – sesamină și sesamol, tocoferoli


În ceea ce privește uleiul de susan, proprietățile terapeutice antibacteriene, antiinflamatorii, antioxidante, hidratante, emoliente, regenerante, conferă o mulțime de beneficii organismul, indiferent de modalitatea de folosirea a acestuia: în alimentație (uz intern) sau în aplicații cosmetice pentru piele, păr (uz extern). Iată care sunt în cazul uleiului de susan, beneficiile consumului și administrării sale:

sursă bogată în antioxidanți – uleiul de susan conține sesamină și sesamol, doi antioxidanți cu efecte benefice importante asupra sănătății. Antioxidanții sunt substanțe care ajută la reducerea deteriorării celulare cauzate de radicalii liberi. Acumularea radicalilor liberi la nivelul celulelor poate conduce la apariția inflamației și la instalarea unor afecțiuni diverse. Aceste efecte sunt obținute și în urma aplicațiilor topice cu ulei de susan. Acțiunea antioxidantă este obținută prin inhibarea unor compuși precum xantin-oxidaza și oxidul nitric, compuși care produc radicali liberi. Sesamolul poate proteja împotriva deteriorării ADN-ului, deteriorare datorată radiațiilor gamma.

menține sănătatea și frumusețea pielii și părului – uleiul de susan conține zinc și vitamina E, micronutrienți esențiali pentru sănătatea și frumusețea pielii tale. Consumul și folosirea uleiului de susan în uz extern mărește elasticitatea pielii, o face să devină mai catifelată. Regenerează, hidratează pielea și previne îmbătrânirea acesteia. Sesamolul și vitamina E sunt benefice, de asemenea, pentru părul tău. Uleiul de susan stimulează circulația sanguină la nivelul scalpului și poate să întărească firele de păr, atunci când este aplicat pe suprafața acestora. Regenerează părul deteriorat, îi conferă strălucire, descurcă părul și îl face mai ușor de îngrijit.

previne osteoporoza – prin conținutul bogat în zinc, calciu, magneziu, cupru. Deficiența acestor minerale în organism poate predispune la o creștere semnificativă a riscului de apariție a fracturilor. Uleiul de susan poate fi folosit și pentru masajul zonelor cu dureri osteo-articulare.

benefic pentru sănătatea inimii – uleiul de susan prezintă un raport echilibrat de acizi grași omega 6, 9 și 3. Uleiul de susan conține un procent de aproximativ 82% de lipide nesaturate, în special de acizi polinesaturați Omega 6 care au un rol important în prevenția afecțiunilor cardiace. Conform unor studii, uleiul de susan poate preveni dezvoltarea plăcilor de aterom în artere (cauza apariției aterosclerozei). De asemenea, uleiul de susan poate reduce nivelul colesterolului „rău” (LDL) atunci când este folosit pentru a înlocui uleiurile bogate în grăsimi saturate. Un studiu realizat timp de o lună asupra unui număr de 48 de subiecți adulți a evidențiat faptul că persoanele care au consumat 4 linguri (59 ml) de ulei de susan zilnic au înregistrat reduceri mai mari ale colesterolului LDL și trigliceridelor, comparativ cu cele care au consumat ulei de măsline. De asemenea, poate reduce tensiunea arterială, datorită conținutului bogat în magneziu al uleiului de susan.

te ajută să ții sub control nivelul de zahăr din sânge

contribuie la tratarea artritei – osteoartrita afectează aproximativ 15% din populație și este o cauză comună a durerilor artriculare. Conform unor studii, uleiul de susan a fost asociat cu anumite îmbunătățiri ale simptomelor artritei. Uleiul de susan conține cupru, cunoscut pentru proprietățile antiinflamatoare, care ajută la reducerea durerilor cauzate de artrită, de umflarea artriculațiilor.

conferă protecție împotriva razelor UV – unele studii au evidențiat faptul că uleiul de susan poate proteja împotriva efectelor nocive ale razelor UV, datorită conținutului bogat în antioxidanți. Această acțiune are loc prin inhibarea speciilor de oxigen reactiv induse de radiațiile ultraviolete de tip UVB, împiedicând deteriorarea fibroplastelor din țesuturile pielii umane. Folosirea uleiului de susan contribuie, de asemenea, la combaterea efectelor nocive ale expunerii îndelungate sau improprii la soare.

ameliorează simptomele stresului și depresiei – uleiul de susan conține tirozină, aminoacid care stimulează secreția de serotonină, un neurotransmițător care îmbunătățește starea de spirit și te poate ajuta să ții la distanță depresia și stresul.


Întrebuințările uleiului de susan


Uleiul de susan presat la rece Solaris poate fi folosit în uz intern și extern.

Includerea într-o alimentație sănătoasă a uleiului de susan îți poate aduce doar beneficii, prin aportul de lipide sănătoase, nesaturate. Poți adăuga ulei de susan la prepararea pastelor, a rețetelor asiatice de tăiței (noodles), la salatele crude sau salate calde (de exemplu: cu cartofi, quinoa) sau la diverse dressing-uri pentru salate, sosuri, diferite preparate pe bază de pește sau legume coapte ori călite în tigaie.

În gastronomie, uleiul de susan este unul dintre uleiurile cele mai rezistente la oxidare și este stabil la temperatura camerei. Punctul de ardere pentru uleiul de susan presat la rece este de 177°C.

Uleiul de susan poate fi folosit și în uz extern, ca produs cosmetic. Îl poți folosi ca un ulei emolient pentru îngrijirea pielii, pentru corp sau ten. Este un ulei indicat mai ales pentru pielea uscată, descuamată și pentru tenul matur, ridat ori sensibil. Poate fi folosit și ca ulei pentru masaj.

Poți aplica uleiul de susan ca atare, direct pe piele sau în combinație cu uleiuri esențiale, cu diverse alte ingrediente (pentru prepararea de creme, loțiuni, balsamuri pentru ten și corp), în compoziția unei creme naturale pentru ungerea pielii înainte de expunerea la soare. Poți folosi uleiul de susan și în compoziția unor unguente pentru masajul local al zonelor cu dureri articulare, dar și ca balsam natural pentru îngrijirea părului, îndeosebi a părului uscat și a firelor despicate.

Nu ezita în a achiziționa uleiul de susan presat la rece din magazinul online Solaris, la un preț accesibil, care variază în funcție de dozajul ales.



Contraindicații și precauții


Consumul în alimentație și aplicațiile externe cu ulei de susan sunt binefăcătoare pentru cele mai multe persoane și nu prezintă niciun fel de reacții adverse.

În ceea ce privește uleiul de susan, contraindicațiile se adresează persoanelor cu alergie la susan. Susanul (similar altor nuci și semințe) este al nouălea cel mai frecvent întâlnit aliment cu potențial alergen. În cazul persoanelor cu alergie la susan, expunerea la uleiul de susan se poate manifesta sub forma dermatitei de contact, mergând până la șoc anafilactic în cazurile grave.

De asemenea, se recomandă respectarea unor precauții și consultarea medicului în cazul în care urmezi tratamente anticoagulante sau tratamente pentru hipertensiune arterială întrucât uleiul de susan acționează de asemenea, în sensul fluidizării sângelui și al diminuării tensiunii arteriale.

Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimer
Copyright 2021 Viata Verde Viu | Produse naturiste, sfaturi sănătoase și rețete gustoase. Toate drepturile rezervate.