Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Alimente
  3. Uleiuri
  4. Ulei de Migdale Dulci, 250ml | Solaris

4,9

4,9 din 5

Pe baza opiniei a 843 de persoane

Adaugă la favoriteProducător >>
Ulei de Migdale Dulci, 250ml | Solaris

Ulei de Migdale Dulci, 250ml | Solaris

44.00 Lei

SKU: 5941828009118

Cantitate:

Uleiul de migdale este recomandat pentru uz intern datorită conținutului bogat în vitamina E. El este folosit însă cu precădere în îngrijirea tenului și a părului, datorită proprietăților sale excelente emoliente și hidratante.

Descriere

Ulei de Migdale Dulci, 250ml | Solaris


Uleiul de migdale dulci este obținut prin presarea la rece, cu ajutorul presei Solaris, a migdalelor dulci. Procesul tehnologic de obținere a uleiului presupune apoi, decantarea și filtrarea acestuia printr-un filtru de bumbac natural. Întregul proces asigură o calitate superioară a uleiului obținut din fructele crude ale migdalului, pom fructifer ce aparține familiei Rosaceae.

Migdalele pot fi de două tipuri principale: dulci sau amare. Uleiul este extras îndeosebi din migdalele dulci și este folosit în scop alimentar (în gastronomie), în scop cosmetic și terapeutic.

În ceea ce privește compoziția uleiului de migdale dulci, tabelul valorilor medii nutriționale pentru 100 ml ne indică următoarele valori ale macronutrienților:

Grăsimi – 100g (din care acizi grași saturați – 8,2g; acizi grași mononesaturați – 69,9g; acizi grași polinesaturați – 17.4g)
Glucide – 0g
Proteine – 0g
Valoare energetică – 884 kcal


Uleiul de migdale dulci este o sursă bogată de lipide sănătoase, în special de acizi grași cum sunt:

acidul oleic/omega 9 (aprox. 62%) și linoleic/omega 6 (aprox. 29%).


De asemenea, aduce un aport considerabil de vitamine și minerale:

vitamine – E, A și B
minerale – potasiu, magneziu, fosfor, calciu, fier, cupru, mangan, zinc.


Conține fitosteroli (în special beta-sitosterol) ce au un rol important în menținerea colesterolului la un nivel optim și antioxidanți (tocoferoli, carotenoide).

În ceea ce privește administrarea internă (în special consumul de ulei în alimentație), dar și administrarea externă de ulei de migdale dulci, beneficiile asupra sănătății pot fi următoarele:

conferă sănătate inimii – uleiul de migdale conține un procent de până la 70% de grăsimi mononesaturate, care au un efect benefic, de creștere a „colesterolului bun” (HDL). HDL este o lipoproteină care preia colesterolul din artere și îl transportă la nivelul ficatului, unde este descompus și apoi este eliminat din organism. Cercetările au evidențiat că nivelurile sănătoase de colesterol HDL pot preveni afecțiunile cardiace. De asemenea, atât migdalele, cât și uleiul de migdale contribuie la scăderea „colesterolului rău” (LDL) și a colesterolului total, doi factori de risc pentru apariția afecțiunilor cardiovasculare.

sursă de antioxidanți – uleiul de migdale este o sursă importantă de vitamina E, o vitamină liposolubilă cu proprietăți antioxidante. Antioxidanții protejează celulele de efectul nociv al radicalilor liberi. Prezența într-un număr mare a acestor radicali liberi poate conduce la stresul oxidativ și la deteriorarea celulară, care sunt asociate cu o mulțime de afecțiuni cronice, inclusiv cancer sau afecțiuni cardiace. Unele studii au arătat că un aport mărit de vitamina E poate scădea riscul apariției afecțiunilor cardiace, a degenerescenței maculare asociate cu înaintarea în vârstă, precum și cu declinul cognitiv în cazul vârstnicilor.

benefic pentru controlul glicemiei – includerea uleiului de migdale în alimentație te poate ajuta să menții nivelul glicemiei la parametrii buni. Datorită conținutului bogat în grăsimi mono și polinesaturate, uleiul de migdale este benefic în caz de diabet. În plus, a fost evidențiat faptul că înlocuirea carbohidraților cu grăsimi nesaturate are ca efect o scădere a nivelului de zahăr din sânge și o îmbunătățire a rezistenței la insulină, precum și a nivelului hemoglobinei glicozilate (HbA1c), un marker important pentru controlul glicemiei pe termen lung. Conform unui studiu, participanții care au consumat la micul dejun ulei de migdale au avut un nivel mai scăzut al glicemiei, atât după masă, cât și pe tot parcursul zilei, comparat cu participanții care nu au consumat ulei de migdale.

te poate ajuta să pierzi kilogramele în plus nedorite – o dietă bogată în grăsimi sănătoase (mono și polinesaturate), combinată cu o dietă scăzută în calorii și carbohidrați, te poate ajuta să slăbești. Includerea migdalelor, cât și a uleiului de migdale în alimentație te poate ajuta să elimini grăsimea excesivă din corp. Pe acest efect se bazează și dieta ketogenică care își propune să recalibreze metabolismul, învățând-l să ardă toate grăsimile ingerate și să folosească drept combustibil principal și să transforme în energie lipidele, și nu glucidele.

hidratează și îngrijește pielea și părul – uleiul de migdale este un ingredient popular în ritualurile cosmetice naturale. Este un tip de ulei blând, hidratant, care se absoarbe ușor, benefic atât pentru piele, cât și pentru păr. Datorită proprietăților sale emoliente, uleiul de migdale previne deshidratarea de la nivelul pielii, părului și scalpului. Datorită principiilor emoliente, uleiul de migdale este indicat îndeosebi persoanelor cu pielea uscată sau sensibilă. Studiile au evidențiat faptul că această acțiune hidratantă se datorează în special acidului gras Omega 6 care contribuie la reducerea pierderii de apă de la nivelul epidermului și la retenția umidității. De asemenea, datorită conținutului bogat în vitamina E, uleiul de migdale poate proteja pielea de arsuri solare și poate preveni îmbătrânirea prematură. Contribuie la eliminarea și stoparea extinderii vergeturilor, precum și a senzațiilor de mâncărime sau roșeață. Uleiul de migdale poate fi folosit și pentru îndepărtarea naturală a machiajului, cât și ca ulei pentru masaj.

benefic pentru sănătatea creierului și a sistemului nervos – în special prin conținutul de acizii grași și de vitamina E care mențin buna funcționare a sistemului nervos și pot îmbunătăți chiar unele funcții cognitive și capacități intelectuale.


Cum se poate consuma uleiul de migdale


Uleiul de migdale dulci este un ulei asemănător ca și proprietăți, cu uleiul de măsline, pe care îl poți integra ușor într-o alimentație sănătoasă. Îl poți folosi în diverse preparate culinare cărora le conferă o aromă subtilă, delicată, de migdale.

Deși are un punct de ardere mediu spre ridicat (216°C), nu este indicat să îl folosiți la temperaturi mari (de exemplu, pentru prăjit), ci este mai potrivit pentru a fi adăugat la diverse dressing-uri, marinade, sosuri, pentru sotat sau în produsele ce necesită coacere (de exemplu, în compoziția unor produse de patiserie).

Poți adăuga ulei de migdale ca atare în salate, la diverse mâncăruri sau peste legumele coapte. Recomandăm în special adăugarea uleiului la final, după ce ai oprit focul. În acest mod, folosirea uleiului de migdale îmbunătățește gustul mâncărurilor, iar uleiul își păstrează toți nutrienții, fără a suferi alterări.



Uleiul de migdale dulci în cosmetică


Uleiul de migdale este folosit de secole atât în scop medical, cât și cosmetic, fiind un ulei ușor, bogat în vitamine liposolubile și acizi grași, tocoferoli, zinc și acid folic. Este un ulei potrivit pentru toate tipurile de ten (în special pentru tenul mai sensibil), dar și pentru părul uscat.

Îți recomandăm în continuare câteva modalități prin care poți folosi uleiul de migdale în ritualul tău de înfrumusețare:

ulei de migdale dulci pentru ten – uleiul de migdale are o formulă apropiată de cea a sebumului produs în mod natural de piele. Din acest motiv, poți folosi ulei de migdale pentru a hidrata și revigora tenul, pentru a menține elasticitatea zonelor uscate și pentru a atenua ridurile. Poți folosi uleiul de migdale ca o cremă pentru față, îl poți adăuga în compoziția măștilor faciale sau poți apela cu încredere la acesta în cazul în care îți dorești un demachiant 100% natural. Uleiul de migdale este recomandat în special pentru tenul uscat, tenul sensibil, pentru ameliorarea erupțiilor cutanate, a iritațiilor sau a inflamațiilor.

ulei de migdale pentru îngrijirea buzelor – utilizat ca atare sau în compoziția unor balsamuri pentru îngrijirea buzelor.

ulei de migdale dulci pentru corp – poți folosi uleiul de migdale ca loțiune pentru corp, pe care îl poți aplica după baie sau duș, pe pielea umedă, pentru hidratarea pielii. O altă variantă presupune să amesteci uleiul cu puțină cremă sau loțiune și să-l aplici pe piele. De asemenea, poți recurge la uleiul de migdale ca ulei de masaj, în care poți adăuga puține picături de ulei esențial și pe care îl poți masa pe piele pentru hidratarea acesteia și pentru detensionarea musculară.

ulei de migdale dulci pentru păr – uleiul de migdale poate fi tratamentul ideal pentru scalpul uscat și firele de păr uscate. Masează cu ulei de migdale scalpul și firele de păr (pe întreaga lungime sau doar pe vârfuri) înainte de spălarea părului. De asemenea, poți adăuga ulei de migdale în măștile de păr, în cazul în care îți dorești o mască eficientă pentru păr uscat.

ulei de migdale dulci pentru burtica gravidelor – poți obține cu ajutorul uleiului de migdale un unguent natural cu care îți poți unge burtica zilnic, după duş, pentru a preveni vergeturile care apar în timpul sarcinii.


În sinteză, uleiul de migdale dulci folosit în administrare externă, ca aplicație cosmetică, îți poate aduce următoarele beneficii pentru păr și piele:

asigură lipidele necesare bunei funcționări a stratului hidrolipidic al pielii – hidratează, hrănește, regenerează pielea.

hidratează pielea din jurul ochilor și atenuează cearcănele

previne îmbătrânirea pielii, menține elasticitatea pielii

emolient și catifelant – conferă finețe și un aspect catifelat pielii. Elimină crăpăturile, uscăciunea pielii. Poate fi folosit inclusiv pe mâini, coate, genunchi sau călcâie.

calmant – reduce și atenuează iritațiile, mâncărimile, inflamațiile. În unele practici chinezești antice, cât și în cele ayurvedice, uleiul de migdale a fost folosit pentru a trata unele afecțiuni ale pielii, precum eczemele și psoriazisul.

protejează pielea de efectele nocive ale razelor UV și o calmează după expunerea la soare

previne și diminuează ridurile și vergeturile

hidratează buzele

întărește firele de păr și conferă strălucire – uleiul de migdale dulci poate în același timp să confere rezistență părului tău (datorită conținutului bogat în vitamina B7), dar și să îl hidrateze, datorită proprietății sale emoliente, oferindu-i în final un aspect mătăsos.

hrănește scalpul – datorită proprietăților antibacteriene și fungicide, poate contribui la eliminarea mătreții. Fiind ușor absorbit în piele, uleiul de migdale dulci hidratează scalpul și curăță foliculii de păr.

Review-uri
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101