Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
Viata Verde Viu
Casă
Aromaterapie
Uleiuri esenţiale
Ulei Esential de Menta Pur, 10ml | Niavis

4,8

4,8 din 5

Pe baza opiniei a sute de persoane

Adaugă la favoriteProducător >>
Ulei Esential de Menta Pur, 10ml | Niavis

Ulei Esential de Menta Pur, 10ml | Niavis

11.90 Lei

SKU: 6426284001474

Cantitate:

Menta, originara din India, este o planta aromatica raspandita in Europa, America de Nord si Asia. Planta creste pe sol, cu frunze moi, de un verde-inchis, folosita in principal pentru proprietatile sale revitalizante.

Uleiul Esential de Menta confera o atmosfera plina de prospetime, datorita parfumului puternic cu note ierboase, racoroase.

Pentru uz extern

 

10ml

Descriere

Ulei Esential de Mentă Pur, 10ml | Niavis

 

Cunoscute pentru proprietatile terapeutice, uleiurile esentiale sunt utilizate frecvent in aromaterapie si nu numai. Folosirea uleiurilor esentiale dateaza inca din anii 3000 – 2500 î.Hr., existand dovezi care atesta intrebuințarea acestora in diverse culturi. Timp de secole, plantele aromatice, uleiurile și esențele au fost folosite în scop medicinal, ca baza pentru remedii, pentru ingrijirea personala, in cadrul ceremoniilor religioase sau pentru pregatirea si conservarea alimentelor.

Astazi, uleiurile esentiale sunt din nou utilizate ca remedii naturale datorita numeroaselor beneficii asupra organismului.

Menta, originara din India, este o planta aromatica raspandita in Europa, America de Nord si Asia. Planta creste pe sol, cu frunze moi, de un verde-inchis, folosita in principal pentru proprietatile sale revitalizante.

Uleiul Esential de Menta confera o atmosfera plina de prospetime, datorita parfumului puternic cu note ierboase, racoroase.

Pentru uz extern

 

Ingrediente (INCI): ulei esential din frunze de menta (Mentha Arvensis Leaf)

Compozitie: limonene

 

Metoda de obtinere: produs prin distilare cu abur a frunzelor de menta

  • Produs vegan
  • Nemodificat chimic
  • Fara parabeni

50%-60% continut de mentol

Caracter aromatic: fresh, mentolat

Culoare: incolor – galben pal

 

Proprietati terapeutice:

  • antalgic
  • revigorant si energizant
  • tonic si stimulator general
  • decongestionant

 

Beneficii si utilizari:

Aromaterapie:

  • se utilizeaza un suport cu lumanare sau difuzor cu apa, se adauga 3-6 picaturi de ulei esential sau dupa preferinta.

☼ poate fi combinat cu ulei esential de lavanda, ulei esential de lamaie

 

Utilizari terapeutice:

  • tonic al sistemului nervos, amelioreaza durerile de cap, durerile muculare prin masarea zonei afectate cu un ulei de masaj in care adaugati cateva picaturi de ulei esential de menta;
  • elibereaza caile respiratorii, prin inhalatii, adaugati 3-6 picături de ulei esential intr-un vas cu apa fierbinte. Inhalati vaporii timp de cateva minute;
  • ajuta in indepartarea starilor de greata, prin inhalatii sau folosirea difuzorului de aromaterapie
  • adjuvant in tratarea racelii – adaugați 5 – 6 picaturi de ulei esential diluat in 10 ml de ulei tip baza (ulei vegetal, ulei de cocos - pentru a putea fi aplicat pe piele) Se amestecă bine și se aplica liber pe piele masand usor.

☼ poate fi combinat cu ulei esential de busuioc, ulei esential de lamaie, ulei esential de tea tree

 

Uz cosmetic:

  • corp - este un bun regenerant al pielii, ajuta la calmarea si tratarea ranilor, taieturilor, arsurilor, urticariei, eczemelor  se aplica diluat intr-un ulei vegetal, poate fi adaugat ca si ingredient al unguentelor

- masaj aromaterapie, relaxare, calmare- se poate utiliza impreuna cu lotiuni, uleiuri de baza pentru masaj, poate fi adaugat in apa din cada pentru bai calde.

☼ poate fi combinat cu ulei esential de lavanda, ulei esential de ylang ylang

  • ten – curata, reimprospateaza si revigoreaza pielea, benefic pentru ten cu tendinta acneica si ten gras, ajuta la calmarea iritatiilor, arsurilor- se aplica diluat intr-un ulei vegetal, crema, lotiune sau apa florala-toner, evitand zona ochilor.

☼ poate fi combinat cu ulei esential de lavanda, ulei esentiat de tea tree

  • par – ajuta in tratarea dermatitei seboreice, iritatii ale scalpului, intarirea firului de par, combaterea matretii si adjuvant in eliminarea paduchilor si oualele acestora – se aplica cateva picaturi in samponul de uz zilnic sau ca masca de par diluat intr-un ulei de baza precum ulei de cocos sau ulei vegetal.

☼ poate fi combinat cu ulei esential de arbore de ceai, ulei de cocos

  • uz casnic: improspatarea aerului cu ajutorul unui difuzor de aromaterapie

☼ poate fi combinat cu ulei esential de lamaie, ulei esential de eucalipt, ulei esential de pin

 

Precautii: A nu se lasa la indemana copiilor. A se evita contactul cu ochii. Inainte de utilizare este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel putin 24 de ore înainte de aplicare.

A se pastra la loc uscat si racoros, ferit de caldura si lumina soarelui.

 

Tara de origine: India

Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimer
Copyright 2021 Viata Verde Viu | Produse naturiste, sfaturi sănătoase și rețete gustoase. Toate drepturile rezervate.