AcasaCopiiHrana VieCorpMinteSpiritReteteInvatam impreunaStiati ca..?
Despre noiEvenimente / programePoliticiContact
Dhyana Yoga - cursuri de meditatie si yoga

Turmeric si miere - un antibiotic natural extrem de puternic

Turmericul este un rizom din familia ghimbirului. Aroma si culoarea sa ofera multa consistenta bucatariei asiatice. In combinatie cu mierea, insa, devine o forta de neoprit.

Turmericul este folosit de sute de ani ca remediu medicinal in tratarea multor afectiuni, insa doar recent stiinta a examinat componentele sale si modul in care proprietatile acestora pot fi de folos sanatatii. De cand a inceput sa fie studiat, peste 5000 de studii au confirmat abilitatile de vindecare ale turmericului.

Turmericul poate modula genele si caile fiziologice, sprijina structura celulara, previne deteriorarea ADN-ului si ARN-ului, catalizeaza proteinele si ionii metalici si multe altele. Contributia acestuia in tratarea mai multor tipuri de boli face din turmeric un super condiment.

Beneficiile turmericului

Conform studiilor, turmericul este eficient din urmatoarele motive:

Distruge celulele canceroase – curcumina din turmeric ucide toate celulele canceroase lasandu-le pe cele sanatoase neatinse. Poate fi folosita ca tratament complementar in chimioterapie, marind eficienta acesteia. “Inca nu am descoperit un tip de cancer pe care sa nu-l putem trata in mod eficient in laborator cu curcumina,” a declarat dr. Bharat Aggarwal, profesor de Medicina cancerului la Universitatea din Texas, Centrul Oncologic Anderson.

Are proprietati antifungice – uleiul de turmeric aplicat pe piele are efecte imediate, ciuperca disparand in decurs de o saptamana. Condimentul este mai puternic decat fluconazol, un medicament antifungic popular. In plus, este foarte eficient contra Candidei, o ciuperca parazita.

Are proprietati antioxidante – curcumina este un pigment care da turmericului culoarea galbena si este responsabila de continutul antioxidant al acestuia. Oxidarea celulara deterioreaza ADN-ul, un precursor important in boli precum cancer, arterioscleroza si neuro degenerarea. Turmericul reduce inflamatia si reduce stresul oxidativ.

Poate inlatura metalele grele – din cauza influentelor din mediu, metalele grele au penetrat alimentele, apa si aerul mai mult ca niciodata in istoria omenirii. Iar urmele efectelor lor se reflecta asupra ficatului. Turmericul stimuleaza productia bilei, imbunatateste functia vezicii biliare si contribuie la regenerarea celulelor ficatului.

Contribuie la sanatatea creierului – la originea unei boli neuro degenerative sta inflamatia. Abilitatile puternic antiinflamatorii ale turmericului neutralizeaza reactiile inflamatorii din corp, cauzate de alimente, stres si mediu. Turmeronul aromatic este un fitochimical din turmeric ce stimuleaza dezvoltarea si regenerarea celulelor stem, permitand neuronilor sa comunice. Turmericul este studiat ca remediu in boala Alzheimer si in efectele accidentului vascular. 

Are proprietati antibacteriene – turmericul ucide multe bacterii daunatoare fara efecte secundare nocive. Fiind o planta, corpul o poate metaboliza fara sa fie afectat pe termen lung si fara sa dezvolte rezistenta - spre deosebire de antibioticele sintetice. Curcumina poate penetra membranele celulare si bariera creier-sange pentru a actiona contra unor infectii precum cele cauzate de Staphylococcus aureus, Enterococcus faecalis, E.coli, Pseudomonas aeruginosa, H.pylori si multe altele. Din acest motiv turmericul este excelent si pentru afectiunile gastrointestinale.

Din cauza acestor proprietati, turmericul este aproape un remediu universal. Iar daca il combini cu miere, chiar devine panaceu!

De ce este mierea atat de speciala?

In afara de gustul delicios, mierea este un superaliment, Bogata in nutrienti si cu un indice glicemic redus, mierea este antifungica si antibacteriana. Cu propriile sale abilitati antiinflamatorii, mierea se combina excelent cu turmeric, completand beneficiile specifice ale acestuia.

  • Mierea a dovedit ca poate induce apoptoza celulara la celulele canceroase si previne deteriorarea produsa de radicalii liberi prin stres oxidativ.
  • Mierea are un efect antibiotic mai bun decat medicamentele. Antibioticele au fost folosite abuziv, ducand la dezvoltarea rezistentei bacteriilor la acestea. Pe de alta parte, enzimele din miere produc peroxid de hidrogen, care inhiba dezvoltarea bacteriilor. Aplicata pe piele, contine o proteina numita defensin-1 (care face parte din sistemul imunitar al albinelor) care s-a dovedit responsabila de combaterea bacteriilor rezistente la antibiotice.
  • Mierea cruda de origine locala este un remediu eficient contra alergiilor sezoniere. Consumul unor cantitati infime din flora locala, prin polenul procesat de albine, dezvolta in corp anticorpii care permit tolerarea alergenilor. Si toate acestea fara efectele secundare cauzate de medicamente, ca ameteli, gura uscata si alte reactii adverse.

Turmericul ca remediu medicinal

Turmericul nu poate fi asimilat de corp in starea sa cruda. Catalizatorii care ii elibereaza puterea vindecatoare sunt grasimea, piperul negru si caldura. Pentru a-i mari bio disponibilitatea, in retete, turmericul se amesteca cu o lingura de ulei de cocos sau masline si se adauga piper negru sau se amesteca cu apa fierbinte si se bea ca pe ceai.

Din cauza compusilor sai fitochimici de mare complexitate, turmericul este contraindicat impreuna cu urmatoarele:

  • Antacide (pot fi inlocuite cu bicarbonat de sodiu)
  • Anticoagulante
  • Medicamente pentru diabet

 Turmeric cu miere

Ingrediente:

  • 100 grame miere cruda, care nu a fost pasteurizata, nefiltrata
  • 1 lingurita pudra de turmeric (ne-iradiat)

Mod de preparare:

  1. Se amesteca ingredientele intr-un bol pana la omogenizare.
  2. Se depoziteaza amestecul la temperatura camerei, intr-un borcan de sticla.

Se consuma zilnic. 

Cand te simti rau, mareste doza:

  1. Prima zi – ½ lingura la fiecare ora
  2. A doua zi – ½ lingura la fiecare 2 ore
  3. A treia zi – ½ lingura de 3 ori pe zi

La administrare, nu inghiti compozitia imediat, ci las-o sa se dizolve usor in gura. Membranele bucale sunt foarte subtiri si vor permite absorbtia mai rapida a amestecului in sange.

Sursa utilizata: https://dailyhealthpost.com/turmeric-honey/

Like Share Share Tweet113721 vizualizari

Postat in categoria Invatam impreuna

Etichete: antibacterian, antibiotic, antiinflamator, miere, turmeric,

Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Comentariu
Abonati-va gratuit

pentru cele mai noi articole
si promotii periodice.

Articole Recente

Abordarea holistică în tratarea rozaceei

Abordarea holistică în tratarea rozaceei

Motive pentru a zâmbi

Motive pentru a zâmbi

Ce este polenul crud şi de ce trebuie să il consumăm zilnic

Ce este polenul crud şi de ce trebuie să il consumăm zilnic

Hepatita B: o abordare naturopata

Hepatita B: o abordare naturopata

Entuziasmul vă poate schimba viaţa

Entuziasmul vă poate schimba viaţa

Show / Evenimente

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii - Plaiul Foii 2017

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Scopul acestui site este de a promova un stil de viata sanatos si sustenabil in armonie cu natura .

SUNTEM PE RETELELE SOCIALE