Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Interviuri
  4. Un model de viață sănătoasă și conștientă - Suplimente naturale obținute din agricultură bio regenerativă

Un model de viață sănătoasă și conștientă - Suplimente naturale obținute din agricultură bio regenerativă

În acest interviu am dorit să împărtășim cu voi povestea unor suplimente naturale ayurvedice care nouă ne plac foarte tare. Acestea sunt obținute din agricultură bio regenerativă prin grija pentru sănătate și pentru mediul înconjurător a companiei producătoare și a agricultorilor parteneri. Este o poveste despre noi începuturi, despre o viață sănătoasă și conștientă ca mod de existență, ci nu doar ca deziderat.

Cunoaștem și folosim produsele Organic India de mult timp și, tocmai de aceea, au fost printre primele produse pe care am ales să le adăugăm în magazinul nostru verde viu. Ne plac mult ceaiurile și suplimentele lor, sunt foarte calitative și benefice pentru un stil de viață sănătos. Însă, ceea ce am descoperit după ce am încercat pentru prima dată aceste produse, ne-a făcut să respectăm și să apreciem și mai mult acest brand. Este vorba de modelul lor de business și felul în care au ales să aibă grijă atât de sănătatea și bunăstarea oamenilor, cât și de cea a mediului înconjurător.

Am dorit să împărtășim cu voi povestea brandului Organic India și modelul de afacere care stă în spatele acestor produse minunate. Așa că am stat de vorbă cu Andreea Stoica, director comunicare Innovoris Labs (partener exclusiv în România al companiei ORGANIC INDIA).

De ce ați ales să promovați și să distribuiți produsele ORGANIC INDIA? 

INNOVORIS LABS este partener exclusiv în România al companiei ORGANIC INDIA din anul 2017. Am ales ORGANIC INDIA pentru că am simțit că este nevoie să contribuim mai mult la rezolvarea problemelor cu care ne confruntăm din perspectiva mediului înconjurător, a sănătății oamenilor din țara noastră și, în general, a lipsei conștientizării asupra faptului că nu putem să ne simțim cu adevărat bine, dacă nu există o armonie între noi și tot ceea ce ne înconjoară.  Așadar, am considerat că aducem cu adevărat un plus de stare de bine în viața oamenilor. 

Știu că în spatele produselor ORGANIC INDIA se află o întreagă poveste. Ne poți spune câte ceva despre începuturile companiei și provocările prin care au trecut fondatorii ei?

fondator Organic India

Cunoscând beneficiile remarcabile pentru sănătate ale Tulsiului, sau „Busuioc sfânt” (lat. Occimum sanctum), cea mai venerată și renumită plantă medicinală din India, și observând degradarea pe scară largă a mediului înconjurător, care a fost rezultatul deceniilor de agricultură industrializată, fondatorii companiei, Bharat Mitra și Bhavani Lev, și-au propus să creeze un model de afacere durabilă, care susține sănătatea și respectul atât pentru oameni, cât și pentru natură. Așa au început să încheie parteneriate cu cu micii fermieri indieni, au conceput metode de aplicare a vechilor practici agricole bio-regenerative pentru a obține certificarea organică pentru fermele lor și pentru a aduce Tulsi publicului larg sub formă de infuzii din plante. Acest efort a contribuit și la scoaterea multor comunități rurale indiene din sărăcie, permițându-le să își recupereze autosuficiența și demnitatea. 

Înainte de eforturile lor, ideea de ecologic, organic, nu era cunoscută în India. Acum ORGANIC INDIA este cel mai mare producător de remedii naturiste organice ayurvedice din India și prima companie care a introdus metode de cultivare agricole organice și bio-regenerative.

Care este viziunea care i-a condus pe fondatorii ORGANIC INDIA spre succes?

Organic India și-a propus să fie un vehicul al conștiinței pe piața globală prin crearea unei modalități de afaceri durabile holistice, care inspiră, promovează și susține bunăstarea și respectul pentru toate ființele și pentru Mama Natură. Fondatorii consideră că întreprinderile ar putea fi mult mai mult decât mașini bazate pe profit - că acestea ar putea deveni „vehicule ale conștiinței”, aducând altruismul și bunătatea la fiecare pas al lanțului de aprovizionare și producție și funcționând ca o prezență benefică, contribuind la bunăstarea furnizorilor, angajaților și consumatorilor. Conceptul de „viață sănătoasă și conștientă” poate fi aplicat nu numai consumatorilor, ci și mediului, lanțurilor de aprovizionare și sistemelor sociale și economice.

agricultori parteneri Organic India

Ce diferențiază ORGANIC INDIA de alte companii producătoare de suplimente alimentare din plante? 

Viziunea și misiunea ORGANIC INDIA au inspirat inovația la fiecare nivel - de la un lanț de aprovizionare altruist până la prima unitate de producție a alimentelor certificate LEED Platinum din India (cel mai înalt standard de producție ecologică care presupune cel mai scăzut nivel de emisii, deșeuri și impact asupra mediului), până la evoluția unui model de afaceri care aduce valoare la fiecare pas al ciclului de viață al produsului. În ceea ce privește practicile agricole, ORGANIC INDIA a depășit „agricultura durabilă” cu un model de agricultură regenerativă care are ca rezultat regenerarea mediului înconjurător. Pe plan social, acest model a condus la schimbări sociale, economice și culturale pozitive pentru micii fermieri. Dovedind profitabilitatea unui model de afaceri bazat pe dragoste și conștiință - acest lucru singur diferențiază ORGANIC INDIA. 

Faptul că se gestionează toate aspectele legate de cultivare, prelucrare, ambalare etc., îi asigură pe clienți că nu există „necunoscute” - nici intermediari, nici mistere. Materia primă provine în cea mai mare parte de la agricultorii parteneri. Această atenție plină de iubire acordată fiecărui detaliu al vieții produsului diferențiază ORGANIC INDIA de alte afaceri cu produse alimentare naturale. În plus, colaborarea cu cei mai de seamă specialiști și cercetători în materie de plante medicinale indiene i-au ajutat să dezvolte produse pure, eficiente și sigure. 

Cum contribuie ORGANIC INDIA la îmbunătățirea vieții și sănătății oamenilor?


Fondatorii companiei și-au propus să se asocieze cu mici agricultori indieni pentru a crește Tulsi și alte plante medicinale ayurvedice benefice pe un fundal de devastare ecologică și economică catastrofală  pentru India: încercarea greșită de a industrializa agricultura.

Mediul înconjurător, până la aprovizionarea cu apă, au fost distruse, iar agricultorii au ajuns în sărăcie din cauza eșecului hibrizilor de semințe non-native. A fost un proces dificil pentru că agricultorii își pierduseră încrederea în companii și producători. Dar, în cele din urmă, primul agricultor a semnat, apoi, în sezonul următor, altul. Când a fost întrebat de ce a încheiat un parteneriat cu ORGANIC INDIA, al doilea agricultor a spus: „Pentru că am văzut întoarcerea păsărilor pe care nu le-am văzut de când eram copil”. Acum există peste 3.000 de agricultori parteneri în comunitățile rurale, care au câștigat o nouă independență economică. ORGANIC INDIA a oferit, de asemenea, educație și asistență medicală acestor comunități.

Ce face ORGANIC INDIA pentru consumatori din România? 

Multe dintre produsele noastre sunt iubite de consumatorii care conștientizează nevoia unui stil de viață sănătos dar și nevoia de schimbare autentică la nivelul afacerilor pentru un viitor mai bun pentru ei și copiii lor.  Clienții noștri spun că produsele noastre îi fac să se simtă mai bine, în fiecare zi. Deoarece operăm dintr-o perspectivă fundamentală a „serviciului”, ne-am angajat să adăugăm valoare la fiecare pas în beneficiul final al comunității noastre de clienți dedicați vieții sănătoase și conștiente.

Descoperă produsele Organic India din magazinul nostru verde viu!

 #interviu #interviu Organic India

Ce au mai parcurs alti cititori...

ORGANIC INDIA -  suplimente din plante medicinale ayurvedice integrale, 100% certificate organic
Busuiocul sfânt, tulsi, echilibreaza cortizolul si hormonii
Ritualul ayurvedic de frumusete pe care orice femeie ar trebui sa-l incerce
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101