Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Studiu: Riscul de infarct este de 5 ori mai inalt dupa un acces de furie

Studiu: Riscul de infarct este de 5 ori mai inalt dupa un acces de furie

Data viitoare cand ai un imbold de furie, gandeste-te la ce se intampla in corpul tau in astfel de momente. Un nou studiu arata ca riscul de infarct sporeste de cinci ori in doua ore dupa un acces de furie. Cercetatori de la Beth Israel Deaconess Me

Data viitoare cand ai un imbold de furie, gandeste-te la ce se intampla in corpul tau in astfel de momente. Un nou studiu arata ca riscul de infarct sporeste de cinci ori in doua ore dupa un acces de furie.

Cercetatori de la Beth Israel Deaconess Medical Center au trecut in revista noua studii publicate intre 1966 si 2013 pentru a analiza riscul cardiovascular asociat cu furia.

Ei au gasit ca riscul de sindrom coronarian acut (unde o artera blocata duce la simptom de dureri in piept si dificultati de respiratie) si infarct era de 4,7 ori mai inalt in cele doua ore dupa ce o persoana s-a manifestat printr-un atac de furie, comparat cu alte momente.

Este important de notat ca pentru oamenii care nu au riscuri mari de boli cardiovasculare (datorita fumatului sau hipertensiunii), riscul general de infarct si alte afectiuni cardiace asociate cu accesele de furie “este relativ mic”, a spus intr-o declaratie dr. Murray Mittleman, licentiat in medicina si doctor in medicina publica, medic la Institutul Cardiovascular de la Beth Israel Deaconess Medical Center si lector la Scoala Medicala Harvard. “Totusi ar trebui sa fim preocupati cu aparitia acceselor de furie in cazul pacientilor nostri cu risc inalt si a celor care au frecvent accese de furie”.

In studiul, publicat in the European Heart Journal/Jurnalul European pentru Inima, cercetatorii au mai descoperit ca exista un risc de 3,6 ori mai inalt de a avea un atac vascular cerebral cauzat in creier de o artera blocata, la momentul de dupa un acces de furie comparat cu alte momente.

Potrivit unuia dintre studiile examinate, in prima ora de dupa un acces de furie, exista un risc de 6,3 ori mai inalt de anevrism cerebral furia

Oamenii cu defibrilatoare cardiace implantate aveau sanse aproape duble de a experimenta un ritm cardiac anormal – care ar impune un soc provenit de la dispozitivul lor – in cele 15 minute de dupa un acces de furie, au gasit cercetatorii.

Dar de ce furia pare sa fie asa de rea pentru inima? WebMD a indicat anterior ca emotiile negative puternice pot de fapt afecta in mod biologic inima. Acest lucru se intampla fie prin activarea “raspunsului lupta-sau-fugi” sau prin declansarea “axei stresului”, a spus WebMD Laura Kubzansky, licentiata in stiinte si medicina publica, lector la Scoala Medicala Harvard de Medicina Publica.

Ruta axei stresului este “un raspuns usor mai incetinit, dar activeaza o cascada de substante neurochimice care sunt cu toate angrenate in a te ajuta pe termen scurt daca te confrunti cu o criza”, a spus Kubzansky.

Nu doar furia poate ridica riscul de infarct – un studiu anterior efectuat de cercetatori de la Institutul de Cercetare a Mintii si Creierului al Universitatii din Sidney a aratat ca stresul extrem (precum cel de la un dezastru natural), poate ridica riscul de infarct.

Surse:

http://www.huffingtonpost.com/2014/03/04/heart-attack-angry-outburst_n_4897236.html - furia

#inima #legatura #risc #studiu

Ce au mai parcurs alti cititori...

De ce acest cardiolog recomanda probioticele pentru sanatatea inimii
Inima are propriul sau creier numit inima inteligenta
Oxidul nitric, probabil cel mai important element pentru mentinerea sanatatii inimii
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101