Oamenii sunt mult mai inclinati spre negativism. Gasim foarte usor motive de a ne plange, de a fi tristi, de a vedea partea goala a paharului.
Jurnalistii, mai ales, pot avea tendinta de a ramane concentrati pe stirile negative, pentru ca sunt multe lucruri care trebuie facute pentru a imbunatati starea lumii in care traim si jurnalistii pot crede ca stirile negative sunt importante pentru ca au rolul de a-i "trezi" pe oameni si a-i motiva sa faca schimbari in mai bine.
Insa, daca vrem sa evoluam in mod colectiv spre o lume mai buna, trebuie sa gasim si o cale mai pozitiva, iar jurnalistii au oportunitatea de a contribui la gasirea acestei cai.
Asa cum o stire te poate intrista, alta te poate bucura. Printre toate stirile negative, o imagine a unui catelus, de exemplu, iti poate incalzi inima si iti aminteste cat de important este sa te inconjori de lucruri pozitive.
Anul 2016 a fost predominat de vesti proaste: razboi, vedete care au murit, scandaluri politice si multe altele. Dar cum ramane cu toate lucrurile bune care au avut loc?
Anul trecut a avut partile lui negative, dar a avut si multe lucruri bune pe care nu ar trebui sa le pierdem din vedere. Iata 11 astfel de stiri care pot da o nota pozitiva vietii si care iti pot aminti ca nu este totul chiar asa de rau. De fapt, sunt destul de multe lucruri bune si frumoase in viata, dar trebuie sa stii sa le cauti.
Un avion a facut inconjurul lumii fara combustibil
André Borschberg si Bertrand Piccard au vrut sa dovedeasca industriei aviatice, care era de parere ca un avion nu poate zbura zi si noapte fara combustibil, ca se insala. Astfel, acestia au devenit primii piloti care au facut inconjurul globului intr-un avion alimentat cu energie solara.
Astfel de stiri ne dau speranta pentru un viitor curat si sustenabil.
Emisiile de dioxid de carbon din SUA au scazut semnificativ
Emisiile de dioxid de carbon din SUA au atins nivelul cel mai scazut pe care l-au avut din 1991, datorita utilizarii tot mai mari a gazului natural si a energiei hidraulice.
Pentru prima data din 1054, liderii bisericilor Romano-Catolice si a celei Ortodoxe din Rusia s-au intalnit
Papa Francis este primul suveran pontif care s-a intalnit cu patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse. Liderii crestini au renuntat la sute de ani de dezbinare si evenimentul istoric a avut loc intr-o incapere in aeroportul din Havana.
Criza plasticului s-ar putea termina intr-un viitor apropiat
Cu cinci trilioane de bucati de plastic existente in ocean, este placut sa auzi ca Proiectul de Curatare a Oceanului isi propune sa curete 40% dintre acestea in urmatorii 10 ani imitand coasta oceanica. Actiunea este alimentata cu energie generata de curentii oceanici.
Ursii panda uriasi nu mai sunt catalogati ca specie amenintata
Stirea a fost data anul trecut, in septembrie, de Uniunea Internationala pentru Conservare. In prezent exista 67 de rezervatii pentru ursii panda in China, raspandite pe 8690 km patrati.
China a eradicat comertul cu fildes
Pana in 2017, China isi propunea sa eradice comertul cu fildes, punand capat acestei afaceri controversate care ucide animale pentru un simplu trofeu. Interzicerea pietei de desfacere in China va salva anual aproximativ 20 000 de elefanti.
Douazeci de tari si-au luat angajamentul de a proteja mediile marine
Parcurile marine protejate au fost implementate in multe tari, inclusiv SUA, care a creat cel mai mare parc marin in jurul coastei Hawai, pe o suprafata de 1.140.000 kilometri patrati.
Lamantinul a fost scos de pe lista speciilor protejate
Desi este considerat inca o specie "amenintata", ceea ce este trist, vestea ca specia a prosperat in ultimii ani merita toate atentia. Numai in Florida s-a inregistrat o crestere de 500% a populatiei de lamantini.
Foametea la nivel mondial a cunoscut o scadere
In 2010, existau 821 milioane de oameni subnutriti in lume. in ziua de azi, insa exista 795 milioane. Desi cifrele sunt inca impresionant de ridicate, o scadere cu 26 de milioane a cifrei ofera speranta si o dovada ca ne indreptam in directia buna.
Dupa 100 de ani, populatia tigrilor incepe sa se refaca
Acum o suta de ani, tigrii erau o specie amenintata, insa acum populatia acestora incepe sa-si revina. Un raport global intocmit de WWF a aratat ca populatia tigrilor a ajuns la 3.890, cunoscand o crestere cu 690 de tigri din 2010. Rata de crestere se datoreaza in mare parte succeselor de conservare din India, Rusia si Nepal.
Costa Rica foloseste un sistem electric alimentat de energie regenerabila
Datorita dimensiunii sale mici si a utilizarii industriilor cu consum redus de energie, Costa Rica a putut functiona pe energie regenerabila 100% timp de 76 de zile consecutive, fiind a doua oara cand a reusit acest lucru. Aceasta stire arata ca utilizarea surselor multiple de energie, atat la nivel local cat si regional pot permite importante reduceri de consum a combustibililor fosili.
De asemenea, in intreaga lume se poate vedea o crestere a constientizarii generale care ne ajuta sa vedem adevarul din jurul nostru si sa facem schimbari durabile si drastice, care sa ne permita sa evoluam pe acest pamant, impreuna.
Este timpul sa fim optimisti si sa ne concentram atentia pe iubire.
Sursa utilizata: http://www.collective-evolution.com/2017/02/02/11-good-news-stories-you-probably-didnt-hear-about/