Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Vitamina soarelui regenereaza si detoxifica hormonii

Vitamina soarelui regenereaza si detoxifica hormonii

Denumita si "vitamina soarelui" pentru ca se gaseste in cantitati mari in citrice, vitamina C are un rol unic in regenerarea sanatatii hormonale si prevenirea cancerului, rol trecut cu vederea peste douazeci de ani!

O cercetare cu adevarat inovatoare asupra potentialului de regenerare a terapiei pe baza de vitamina C pentru sanatatea hormonala precum si pentru profilaxia cancerului dateaza inca de acum douazeci de ani si, cu toate acestea, nici pana azi nu a primit prea multa atentie.  

Publicata in 1993 in revista Radiatii chimice si fizice, intitulata "Regenerare foto-indusa a hormonilor prin procesele de transfer de electroni: Potentiale consecinte medicale si biologice," a fost intreprinsa de un numar de cercetatori austrieci, care au analizat rolul vitaminei C in prevenirea degradarii steroizilor in metaboliti toxici potential carcinogeni, denumiti "hormoni tranzitorii." Scopul lor declarat era de "a investiga daca hormonii tranzitorii rezultati, de exemplu, in urma emisiei de electroni, pot fi regenerati."

Structura moleculara a progesteronului, estronul (o forma a estrogenului) si testosteronul este de asa natura incat atunci cand este expusa la anumiti factori de mediu si/sau biologice, precum lumina UV, pH, temperatura, isi pierd din electroni, devenind metaboliti toxici si deseori carcinogeni, si pun la grea incercare abilitatea corpului de a-i elimina.

Vitamina C este un binecunoscut donator de electroni, adica o substanta care doneaza electroni unui alt compus (adica un "agent reductant"). Abilitatea vitaminei C de a dona electroni poate avea un efect antioxidant prin neutralizarea radicalilor liberi, sau, cum e cazul metabolitilor hormonilor tranzitorii, unul de regenerare structurala.

Schema generala si rezultatele studiului sunt rezumate in felul urmator:

"Investigatiile au fost efectuate folosind progesteron (PRG), testosteron (TES) si estron (E1) ca hormoni reprezentativi. Prin iradierea cu lumina monocroma UV (λ=254 nm) intr-o solutie de 40% apa si 60% etanol, atat degradarea cat si regenerarea hormonilor au fost studiate cu fiecare hormon in parte si in amestec cu Vitamina C ca functie a dozei UV absorbite, cu ajutorul HPLC. Conform calculelor obtinute in baza rezultatelor initiale, regenerarea PRG a ajuns pana la 52.7%, a TES pana la 58.6% iar a E1 pana la 90.9%."

vitamina c detox

In mod remarcabil, vitamina C a fost capabila sa regenereze aproape complet estronul si a regenerat semnificativ atat progesteronul (52.7%) cat si testosteronul (58.6%). 

Aceste rezultate experimentale au implicatii profunde daca sunt aplicate in fiziologia umana. De exemplu, vitamina C poate oferi o alternativa (sau poate fi cel putin un adaos si/sau efect de ameliorare a efectelor adverse ale medicamentelor) la terapia de inlocuire hormonala, care sufera de problema "deficientei de hranire", adica reactiile negative ce apar in sistemul endocrin poate determina dereglarea in sensul reducerii productiei de steroizi endogeni cand sunt furnizate forme exogene. 

Cercetatorii au mentionat ca a fost pentru prima oara (la acel moment) cand s-a dovedit stiintific ca:

"Tranzitiile hormonale generate de procesul de emisii de electroni pot fi regenerate cu succes prin transferul de electroni de la un donator potential de electroni, asa cum este vitamina C."

Desi a fost un studiu preliminar, cercetatorii au identificat doua posibile aplicatii a acestor studii in domeniul medicinei umane:

Vitamina C este, desigur, foarte sigura in doze mari si are sute de beneficii confirmate stiintific pentru sanatate, in timp ce agentii chimici folositi in mod normal in preventia cancerului, cum ar fi Tamoxifenul, precum si terapia inlocuirii de hormoni care foloseste hormoni de origine animala si/sau hormoni analogi sintetici, determina aparitia unor efecte adverse multiple pentru sanatate si de multe ori chiar si o rata crescuta a mortalitatii.  

Sursa utilizata:

http://www.greenmedinfo.com/blog/sunshine-vitamin-regenerates-and-detoxifies-your-hormones

#cancer #hormoni #terapie #vitamina C

Ce au mai parcurs alti cititori...

Principalele efecte ale substantelor chimice asupra hormonilor
Top 5 vitamine care protejeaza impotriva cancerului
Cum previi un cancer agresiv cu o singura categorie de alimente
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101