Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Sfaturi practice
  4. Sase moduri rapide si usoare pentru imbunatatirea imunitatii

Sase moduri rapide si usoare pentru imbunatatirea imunitatii

Sistemul imunitar lucreaza din greu in fiecare zi pentru a ne mentine sanatosi. Iata sase metode simple pentru a da un impuls eficient sistemului tau imunitar. Plimbari in natura Un moment de destindere si relaxare dupa o zi lunga, obositoare si stre

Sistemul imunitar lucreaza din greu in fiecare zi pentru a ne mentine sanatosi. Iata sase metode simple pentru a da un impuls eficient sistemului tau imunitar.

Plimbari in natura

Un moment de destindere si relaxare dupa o zi lunga, obositoare si stresanta este mai mult decat binevenit pentru sanatatea fizica si mentala. O plimbare este perfecta in acest scop, iar daca este si in natura, cu atat mai bine.

"Cand ne plimbam intr-o padure sau in parc, ne creste nivelul de leucocite, scade pulsul, presiunea arteriala si nivelul de cortizol, hormonul stresului, " declara Dr. Aaron Michelfelder, medic de familie la Universitatea Loyola din Chicago Scoala de Medicina Stritch.

Studii din Japonia au demonstrat ca plimbarile facute in apropierea unui spatiu verde combat cancerul. Plantele emit substante chimice denumite fitoncide care le protejeaza de insecte si de descompunere. Cand aceste substante sunt inspirate, creste cantitatea de celule “ucigase” din corp. Aceste celule raspund de rezistenta imunitatii la cancer.

"Sanatatea noastra devine mai buna atunci cand suntem in natura. Nivelul hormonilor de stres creste intreaga zi si faptul ca ne facem timp cateva momente pentru a ne reconecta la sinele nostru interior si a ne lua pulsul va duce la scaderea acestor hormoni periculosi ai stresului. Plimbarile cu familia sau prietenii sunt o alta modalitate de a reduce presiunea arteriala si a ne face mai fericiti, " a adaugat Michelfelder.

Renunta la zaharurile rafinate

Studiile arata ca doar la 30 de minute de la consumul de zahar, functionarea sistemului imunitar poate scadea cu pana la 50%.

Consumul de zahar in exces are legatura si cu bolile de inima, afectiuni ale aparatului urinar, ulcer, colite, mancatul in exces, obezitate, stari de dispozitie schimbatoare si dependente, precum alcoolismul.

In 1922, consumul de zahar a fost de cca 2 Kg pe persoana pe an, iar in 1990 cantitatea a depasit 61 kg.

Zaharul rafinat este prezent sub forme diferite, precum sucroza (zahar din trestie de zahar), lactoza (zahar din lapte), maltoza (zahar din cereale), fructoza si siropul de porumb. Cele mai multe alimente congelate, tratate, conservate si procesate contin cel mai probabil cantitati mari de zahar. Alimentele procesate ce contin zahar de multe ori nu contin nutrientii esentiali necesari pentru metabolizarea adecvata a zaharurilor. Acestea de cele mai multe ori au continut redus de fibre, un alt factor cauzator de boli.

Emotii pozitive

Studiile au aratat ca persoanele deprimate au functia imuna mai slaba, in timp ce persoanele fericite si optimiste au imunitatea mai buna, au o stare generala de sanatate fizica mai buna si capacitati intelectuale mai mari. Pe scurt, starile pozitive emotionale stimuleaza functiile imunitare. De exemplu, joaca, dragostea, credinta, speranta si acceptarea de sine contribuie la stimularea si echilibrarea sistemului imunitar.

Multe studii au indicat faptul ca emotiile negative reprima functia imunitara. Tristetea, deplangerea unei pierderi, depresia, teama si panica sunt legate de o imunitate scazuta, in timp ce stresul si anxietatea duc la eliberarea de corticosteroizi de adrenalina, care streseaza functia imunitara. Louise Hay, in cartea sa Vindeca-ti corpul, a descris furia, critica, vina si resentimentele drept "modele de gandire ce declanseaza cele mai multe boli." Una peste alta, pesimistii au o stare de sanatate mai proasta pe termen lung, in comparatie cu persoanele optimiste.

Asadar, ai tot interesul sa privesti viata pozitiv, sa te relaxezi , sa te detasezi de negativism si sa ceri ajutor pentru a face fata situatiilor emotionale negative.

Trebuie sa razi

Pentru a continua ideea precedenta, trebuie sa razi mai mult. Studiile au aratat ca rasul stimuleaza functia imunitara si reduce inflamatiile. Uita-te la comedii, citeste glume si distreaza-te.

Petrece timp cu oameni pozitivi

Studiile au aratat ca relatiile sociale pozitive imbunatatesc sanatatea, stimuland imunitatea. Pe de alta parte, izolarea si singuratatea reprima functia imunitara. Chiar si imbratisarile intaresc imunitatea. Petrece timp cu familia, prietenii si grupurile de suport.

Meditatia/Rugaciunea

Si in cele din urma, mediteaza/roaga-te. Meditatia si rugaciunea s-au dovedit a avea efecte benefice atât asupra mintii, cat si a sistemului imunitar.

Tu ce faci pentru a avea un sistem imunitar puternic?

Sursa:

http://www.naturalnews.com/045392_Immune_system_Health_Stress.html - sistemul imunitar

#imunitate #pozitiv #sistemul imunitar #zahar

Ce au mai parcurs alti cititori...

Cercetarile au aratat ca acest produs poate sa ne deterioreze imunitatea cu pana la 50%
Intareste-ti sistemul imunitar cu aceste remedii naturale
Cum iti poti intari sistemul imunitar

Ce spun cititorii despre "Sase moduri rapide si usoare pentru imbunatatirea imunitatii"

Andreea13 November 2014 18:58Raspunde

Imi intaresc sistemul imunitar cu ajutorul exercitiilor fizice,propolisului,apei cu lamaie,fructelor,ceaiurilor (verde,echinaceea,ginkgo biloba,urzica,etc.),usturoilui,diverse legume si cel putin pana acum totul merge perfect :) . Incercati !

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101