Conopida, dintre toate cruciferele, are capacitatea de a putea fi digerată foarte ușor în starea ei crudă. Potențialul ei devine maxim atunci când este consumată în această formă. Este o legumă bogată în vitamina C, vitamină care este un excelent stimulator al unei stări de bună dispoziție. Datorita acidului folic, consumată seara, înainte de culcare, ne poate asigura o profundă stare de calm și un somn odihnitor.
Patrunjelul este o sursă excelentă de l-glutamină, care crește puterea de concentrare mentală, atenția, vigilența și reduce în același timp stresul si anxietatea.
Morcovii, consumați în mod regulat, au virtuți regeneratoare, contribuie la menținerea bunăstării noastre generale și ne asigură un tonus psihic nealterat.
Avocado combate stările de oboseală fizică și face să dispară stările depresive, iritabilitatea, anxietatea sau stările de agitație mentală. Astfel, ne ajută să ne păstram echilibrul psihic.
Timp de preparare: 20 minute
Ingrediente necesare
- ½ conopidă
- 2 morcovi
- 2 avocado
- măsline
- pătrunjel verde
- ½ lămâie
- sare,piper
- 1 cățel mic de usturoi (opțional)
Mod de preparare
Conopida și morcovii îi vei da pe răzătoare. Apoi fă o pastă din avocado, usturoi și sucul de lămâie și se amestecă cu legumele rase. Adaugă apoi pătrunjelul tocat mărunt, sare și piper după gust și, la final, măslinele.
Descoperă și alte Rețete cu alimente sattvice - 3. Legume crude și gătite
Articol scris de Bianca - echipa Viața Verde Viu