În reţeta noastră vom înlocui bulgurul cu conopidă mărunţită. Astfel, vom obţine o salată fără gluten, cu 100% legume, bogată în antioxidanţi şi vitamine.
Timp de preparare: 15-20 minute
Număr de porţii: 4
Ingrediente necesare:
- 1 conopidă mică
- 2-3 legături de pătrunjel
- 2 roşii
- 3 fire de ceapă verde
- 1 ceaşcă măsline negre tăiate (opţional)
- o mână de frunze de mentă
- 2 linguri cu ulei de măsline
- sucul de jumătate de lămâie
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Tăie conopida în bucăţi mici şi mărunţeşte-le cu ajutorul unui tocător electric(chopper). Mixează cantităţi mici, în mai multe reprize, pentru ca bucăţile de conopidă să nu fie transformate într-o pastă. Pune conopida mărunţită într-un castron.
Spală şi taie mărunt roşiile, pătrunjelul, ceapa verde şi frunzele de mentă. Adaugă-le pe toate (inclusiv măslinele tocate) în castron.
Pune uleiul şi sucul de lămâie, condimentează cu sare şi piper şi amestecă.
Vezi şi reţeta de Conopidă la cuptor cu smântână şi mozzarella
Poftă bună! Scrie-ne în comentarii dacă ţi-a plăcut această reţetă!