Poţi folosi şi conopidă congelată. Vei avea nevoie de o formă termorezistentă sau o tavă neaderentă. În cazul în care nu deţii nici una dintre acestea două, poţi tapeta o crăticioară cu folie de copt.
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gătire: 30 minute
Timp total: 45 minute
Număr porţii 4
Ingrediente necesare:
- o conopida mică - cca. 600 g
- sare, piper
- 200 ml smântană fermentată
- 50 g unt
- 100 g mozzarella
- 2 linguri de pesmet
Mod de preparare:
1. Desfă buchetelele de conopidă şi spală-le bine cu apă rece. Pune-le la scurs într-o sită.
Pune la fiert 2L de apă cu puţină sare. Când apa a dat în clocot, adaugă conopida şi las-o să fiarbă timp de 3 minute. Scoate bucheţelele de conopidă din oală şi pune-le în apă rece pentru a opri procesul de gătire. Această tehnică se numeşte blanşare. Lasă-le la scurs în sită.
2. Porneşte cuptorul şi stabileşte temperatura la 180 C (treapta medie la cele cu gaz). Unge tava cu unt şi tapeteaz-o cu pesmet. Pesmetul are rolul de a absorbi din umezeala conopidei şi de a da o crustă frumoasă pe fundul tăvii. Aşează bucheţelele de conopidă în tavă, condimentează cu sare şi piper, toarnă apoi smântâna şi acoperă totul cu un strat consistent de mozzarella.
3. Introdu tava în cuptorul preîncins şi las-o la copt timp de 20-30 de minute. Preparatul e gata când mozzarella s-a topit complet şi a format o crustă frumoasă arămie, ca în poză.
Se porţionează şi se serveşte caldă.
Vezi şi reţeta de Supa crema de cartofi dulci cu conopida
Poftă bună! Scrie-ne în comentarii dacă ţi-a plăcut această reţetă!