Tofu este o branza vegetala obtinuta din laptele de soia. Procesul de fabricatie prin care laptele de soia devine tofu este identic cu cel prin care laptele de vaca, oaie sau capra devine branza. Practic, tofu este un produs vegetarian obtinut din boabe de soia, apa si un agent de coagulare, iar gustul este deosebit, aromat, aerat.
Tofu este un aliment foarte nutritiv si bogat in proteine, iar versatilitatea culinara si proprietatile sale nutritive au facut ca acesta sa fie tot mai folosit si apreciat.
Sriracha este un sos tailandez iute, preparat din pastă de chili, otet si usturoi.
Daca esti de parere ca tofu nu are nici un gust, aceasta reteta iti va demonstra contrariul. Aceste frigarui sunt perfecte pentru gratar. Le poti frige la picnic sau le poti pregati acasa si le poti lua cu tine, pastrandu-le calde intr-un recipient termoizolant.
Timp de preparare: 1h si 15 min
Timp de gatire: 10 min
Timp total: 1h si 25 min
Numar portii: 6
Ingrediente
- 100g tofu tare, scurs si taiat cuburi mari
- 3 zucchini, taiati rondele mai groase
- 3 ardei rosii, taiati bucati mai mari
- 30 de ciuperci champignon mari
- 4 linguri de sos sriracha (sos de chilli cu usturoi)
- ¾ cana de sos de soia
- 4 linguri de ulei de susan
- 2 cepe medii taiate cubulete
- 3 ardei iuti tocati (doar daca iti plac mancarurile foarte iuti)
- piper negru, dupa gust
- 6 bete pentru frigarui
Mod de preparare
- Taie legumele si tofu, conform specificatiilor din lista de ingrediente, si amesteca-le pe toate intr-un castron mare impreuna cu sosul de chilli, sosul de soia, uleiul de susan, ceapa, ardeii iuti si piperul. Acopera vasul cu un capac sau cu folie de plastic si introdu-l in frigider. Lasa aceasta marinata la rece pentru aproximativ o ora.
- Încinge gratarul la temperatura medie-inalta si unge-l putin cu ulei.
- Înfige bucatile de tofu si de legume in betele de frigarui. Frige-le pe gratar timp de 10-12 minute, intorcandu-le pe fiecare parte. Marinata ramasa o poti folosi ca sos pentru frigarui.
Pofta buna! Scrie-ne in comentarii daca ti-a placut aceasta reteta!