Pentru aceasta reteta, poti folosi fasole pinto sau orice alt sortiment doresti. Fasolea pinto este usor de gasit acum si in Romania, este un sortiment sarac in grasimi, dar bogat in proteine si fibre si se foloseste foarte des in bucataria mexicana.
Timp preparare: 10-15 min
Numar portii: 6
Ingrediente
- 400-500 grame fasole pinto refried (gata preparata) sau fasole pinto fiarta
- sare, piper, dupa gust
- pudra de chilli
- pudra de cumin
- 6 bucati de tortilla
- 6 frunze de salata
- 3 avocado medii, curatate si taiate felii
- 3 rosii medii, taiate rondele
- 1 cana de masline negre tocate
- rosii uscate tocate (optional)
- ardei iute tocat (optional)
Mod de preparare
Pasta de fasole pinto
Scurge fasolea fiarta si mixeaz-o cu ajutorul robotului de bucatarie sau a presei pentru piure pana obtii o pasta destul de fina. Condimenteaza cu sare, piper, chilli, cumin sau orice alt condiment iti place. Poti adauga putina apa in care a fiert fasolea (sau din conserva), daca vrei sa obtii o consistenta mai moale.
Wrap
Unge tortilla cu piure-ul de fasole, peste care asaza in centru cate o frunza de salata. Asaza apoi feliile de avocado si rosiile taiate rondele. Presara maslinele, rosiile uscate si ardeii iuti tocati. Ruleaza fiecare tortilla.
Vezi si reteta de sandvis cu hummus si avocado!
Pofta buna! Scrie-ne in comentarii daca ti-a placut aceasta reteta!