Herpesul este o problemă răspândită, dar nu toată lumea știe exact ce este, cum se manifestă, cum să se protejeze sau care sunt remediile naturale . În acest articol, vei descoperi caracteristicile herpesului în diferitele sale forme și cum poți interveni în mod natural, întotdeauna după consultarea medicului.
Este posibil ca unii dintre noi să fim, fără să știm, purtători de virus herpes, aceasta neînsemnând neapărat că ne și confruntăm cu simptomele specifice acestei afecțiuni.
Tipuri de herpes
Există 3 tipuri de herpes:
- herpes de tip 1, care este cel mai frecvent,
- herpes genital sau herpes de tip 2 și
- herpes zoster sau herpes tip 3
În general, putem vorbi despre herpes ca despre o boală destul de comună care atacă țesuturile cutanate și mucoasele.
Virusul herpes de tip 1 determină apariția de răni, o reacție infecțioasă a pielii care are loc în zona buzelor. Acest virus este transmis prin contactul oral cu persoana infectată, de obicei printr-un sărut. Uneori, transmiterea virusului poate apărea și prin contact indirect, de exemplu prin utilizarea aceluiași prosop sau pahar cu persoana purtătoare.
Herpesul genital este una dintre cele mai frecvente infecții cu transmitere sexuală din lume. Este cauzată de un virus, mai exact, Herpes Simplex Virus (HSV). În general, infecția nu prezintă o amenințare pentru viața pacientului, dar dacă este dobândită de o femeie în ultimul trimestru de sarcină, există o mare probabilitate ca virusul să fie transmis la copil, cu urmări letale.
Herpesul de tip 3, sau zoster, este cauzat în principal de virusul sugarului. Herpesul zoster este o boală acută a pielii care corespunde infecției unui nerv. Pentru că lovește un nerv, această problemă se manifestă deosebit de dureros.
Cel mai evident simptom al herpesului tip 3 este apariția unei erupții cu vezicule care se umplu de sânge și apoi se transformă în cruste. Apariția erupțiilor cutanate, care apare de obicei pe piept, poate fi precedată și însoțită de febră și stare de rău.
Remedii naturiste pentru herpes
Tratamentele naturiste și medicamentele eliberate fără prescripție medicală pot fi utilizate pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor herpesului. În general, este util să menții zonele afectate uscate pentru a grăbi vindecarea. Remediile naturiste pentru herpes includ: propolisul, echinacea, coada-calului sau uleiul esențial de brusture.
Propolisul
Tinctura de propolis este excelentă în cazul în care te confrunți cu herpesul. Aceasta are un puternic efect antiviral ce inhibă creșterea herpesului și încetinește înmulțirea sa. Propolisul are, de asemenea, o acțiune anestezică locală, comparabilă cu cea indusă de novocaină, iar unguentele care îl au la bază stimulează regenerarea țesuturilor și favorizează absorbția vitaminei C.
Echinacea
Utilizarea terapeutică a echinaceei în tratamentul extern al rănilor și arsurilor datează încă din perioada indienilor din America de Nord. Este utilă în toate afecțiunile cauzate de contaminarea sângelui, fiind considerată un excelent antitoxic.
Trebuie sa toci o rădăcină de echinacea în 100 de grame de apă rece sa o lasi pe foc, timp de 15 minute, apoi strecoara decoctul și consuma-l în 24 de ore.
Coada-calului
Coada-calului, datorită prezenței potasiului, calciului, sulfului și manganului, este o soluție excelentă pentru pielea grasă. Proprietățile plantei ajută la refacerea corpul, permițând restabilirea echilibrului ionic al celulelor deteriorate și la restabilirea schimbului celular. Coada-calului acționează asupra organismului din interior, reechilibrând organele și funcțiile lor derivate și grăbind cicatrizarea rănilor.
De asemenea, întărește sistemul imunitar și are un efect benefic asupra echilibrului endocrin. Pulberea de coada-calului se administrează în doze de o linguriță sau o jumătate de linguriță, la o cană cu apă clocotită, dimineața, timp de 45 de zile.
Uleiul esențial de brusture
Printre cele mai eficiente uleiuri esențiale în tratatea herpesului se remarcă uleiul de brusture. În cazul brusturelui, rădăcina este folosită în scopuri medicinale.
Ştiai că brusturele e leacul natural pentru 10 probleme de sănătate?
Uleiul de brusture are proprietăți depurative și antiseptice, stimulând secrețiile biliare.
Acesta se administrează sub forma a 6-25 picături dizolvate într-o cantitate mică de apă de trei ori pe zi.
Iata alte 10 Remedii naturiste pentru Herpes
Articol scris de Dan Păunescu - SurseSanatate.ro