Mega Reduceri De Primăvară - 14-20 martie

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Diete
  4. 10 semne ca ai o relatie nesanatoasa cu mancarea

10 semne ca ai o relatie nesanatoasa cu mancarea

Ideea de relatie cu mancarea poate parea ciudata, insa este una legitima daca te gandesti toata ziua la obiceiuri alimentare si mancare. Majoritatea persoanelor, mai ales cei care incearca sa piarda in greutate, au o relatie nesanatoasa cu mancarea

Ideea de relatie cu mancarea poate parea un concept ciudat, insa este unul foarte real si actual pentru cei care se gandesc toata ziua la mancare. Multe persoane, mai ales cei care incearca sa piarda in greutate, au o relatie nesanatoasa cu mancarea.

Aceasta relatie obsesiva te poate impiedica sa te bucuri de mancare sau sa pierzi in greutate. Din pacate, cei mai multi nici nu realizeaza ca obiceiurile lor alimentare nu sunt normale. Iata 10 semne ale unei relatii nesanatoase cu mancarea si metode prin care o poti remedia.

1. Eviti sa mananci la evenimente sociale.

Te temi sa mergi la evenimentele sociale la care se serveste mancare? Sau nu te simti in largul tau sa mananci de fata cu alti oameni, desi mananci excesiv de indata ce ramai singur?

Solutia: Mananca acasa inainte de a merge la un eveniment social, pentru a evita consumul de mancare in exces.

2. Imparti alimentele in "bune" si "rele".

Daca ai o lista cu alimente pe care trebuie si nu trebuie sa le mananci, e un semn clar ca ai o relatie nesanatoasa cu mancarea. Si acest lucru inseamna ca te vei simti vinovat(a) sau jenat(a) cand vei manca alimentele "rele".

Solutia: Cateva alimente "rele" din cand in cand nu te vor face sa te ingrasi. Dar e bine sa le eviti pe cele care iti declanseaza o pofta de mancare necontrolata.

3. Te gandesti mai tot timpul la mancare.

Daca te gandesti mereu la alimente de tip junk, la ce vei manca la urmatoarea masa sau la cate calorii va avea urmatoarea masa, nu faci decat sa inrautatesti si mai mult relatia ta cu mancarea. Gandul la mancare iti poate reduce chiar si productivitatea la locul de munca.

Solutia: Vorbeste cu un specialist daca te gandesti tot timpul la mancare. Intre timp, incearca sa-ti redirectionezi gandurile cand te surprinzi gandindu-te obsesiv la mancare.

4. Fluctuatiile cantarului iti afecteaza dispozitia si stima de sine.

Ce iti arata cantarul te intristeaza sau te face chiar sa plangi? Din pacate, aceste sentimente nu fac decat sa accentueze dorinta de a manca.

Solutia: Nu te lasa influentat(a) de ceea ce-ti arata cantarul - uneori poti avea mai multe kilograme din cauza retentiei de apa. Monitorizeaza-ti mai bine procentul de grasime pentru a-ti mentine motivatia, chiar si atunci cand cantarul nu-ti este prieten.

5. Te autopedepsesti dupa ce mananci in exces.

Persoanele care fac abuzuri alimentare obisnuiesc dupa aceea sa faca prea mult sport sau sa se infometeze. 

Solutia: Cel mai bun lucru pe care il poti face dupa ce ai consumat abuziv mancare este sa incerci sa revii la o dieta normala si la exercitiile fizice obisnuite. Nu incerca sa compensezi cu exercitii in plus sau prin infometare.

6. Esti obsedat de calorii.

Unii oameni mananca doar dupa ce au numarat cu mare atentie caloriile. Din acest motiv nu reusesc sa savureze mancarea

Solutia: Renunta sa mai numeri caloriile si consuma alimente dense nutritiv si bogate in fibre. O dieta pe baza de plante te scuteste de grija caloriilor.

7. Mananci pe fond emotional. 

Mananci cand te simti singur, trist, fericit sau deprimat? Ei bine, nu ajuta sa folosesti mancarea pentru a substitui anumite emotii.

Solutia: Identifica metode care sa nu implice mancare pentru a-ti rezolva problemele emotionale. De exemplu, te poti plimba cand te simti trist.

8. Te "dezlantui" in weekenduri.

Persoanele care au o relatie nesanatoasa cu mancarea se abtin in timpul saptamanii, insa isi dau frau liber poftei de mancare in weekenduri.

Solutia: Pastreaza acelasi ritm de mancare din timpul saptamanii si la sfarsitul saptamanii.

9. Consumi pe ascuns mancare de tip junk.

Iti minti familia si prietenii in legatura cu ceea ce mananci? Unele persoane isi ascund chiar si ambalajele alimentelor consumate, sau mananca pe intuneric.

Solutia: Este mai usor sa fii ajutat daca esti deschis in legatura cu relatia ta nesanatoasa cu mancarea. Vorbeste despre provocarile intampinate cu prietenii tai si cere ajutor profesional daca este cazul - te va surprinde placut dorinta celor din jur de a te ajuta.

10. Nu te poti opri din mancat.

Lipsa de control asupra cantitatii de mancare pe care o consumi este un semn ca ai o relatie nesanatoasa cu mancarea.

Solutia: Fii prezent cand mananci - mananca incet, nu manca la televizor, stai drept si bea un pahar cu apa inainte si dupa masa.

Sursa utilizata: http://www.care2.com/greenliving/10-signs-you-have-an-unhealthy-relationship-with-food.html

#dependenta de mancare #mancare #mancat emotional #moderatie #obiceiuri alimentare #sport

Ce au mai parcurs alti cititori...

31 sfaturi generale in alimentatie sau ce cred eu despre mancare
7 reguli despre mancare despre care nu am invatat cand eram copii
Cum iti influenteaza obiceiurile alimentare modul in care dormi
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101