Spune sincer, de câte ori ți s-a întâmplat să folosești o cremă sau vreun alt produs pentru îngrijirea tenului, cu efecte declarate de antirid si lifting și să astepti schimbarea aceea miraculoasă, când fața îți devine ca de porțelan și imperfecțiunile dispar?
Uneori, suma enormă cheltuită pentru un asemenea produs sau poate doar faimosul placebo funcționează și chiar ai senzația că tenul tău începe să dea semne vizibile de întinerire, de parcă ai fi aplicat pe față spot healing brush sau alt tool de retuș din Photoshop, nu un produs cosmetic. De cele mai multe ori însă, experiența se soldează cu un oftat: miracolul nu s-a întâmplat.
Mi-am propus să am așteptări mult mai realiste în operațiunea de testare a pachetului de produse cosmetice bio Dailani Beauty, pachet constând în: o cremă de față anti-age, un ulei demachiant și un ser de noapte regenerant și reparator. Nu mă voi autoiluziona cu apa preschimbată în vin, ci voi fi atentă la aspectele pe care simțurile mele chiar le pot percepe, cercetând, nu doar crezând.
Am să încep cu începutul: Dailani Beauty este un producător de cosmetice 100% naturale pentru îngrijirea tenului, inspirate de „bogăția remediilor oferite de natură”. Mai multe informații găsești pe site-ul www.dailani.ro.
Cele mai multe produse pentru ten mizează pe prezența unui super-erou în lista de ingrediente: fie vitamina C, fie uleiul de măsline, fie vreo plantă exotică despre care nu știm prea multe, dar care are proprietăți benefice demonstrate științific. Ei bine, crema anti-aging de la Dailani conține nu una, ci o pleiadă de vitamine: vitamina A, B, B1, C, D, K. Pe scurt, nici un super-erou nu a rămas neinvitat la acest „party” cu omologii lui Superman, Batman și Spiderman în materie de sintetizare a colagenului, antioxidanți, tratare a iritațiilor și hidratare.
Lista ingredientelor nu se oprește aici. Urmează un pachet generos de uleiuri: ulei de argan, de măsline, de shea, de mușcată, de patchouli. Toate aceste uleiuri au proprietăți antioxidante, antibacteriene, hidratante sau cicatrizante. Dacă ar fi să enumăr și beneficiile prezentate în „fișa produsului”, textul de față ar fi exclusiv despre ceea ce poate să facă această cremă. Voi menționa doar câteva dintre ele, suficient de convingătoare: repară ridurile și hrănește pielea în profunzime, protejează împotriva razelor UVA si UVB, ajută la repararea țesuturilor deteriorate.
În fine, trecem de la descrierea produsului făcută de producători la produsul însuși, descris de mine: scot din cutie un borcănaș de 30ml clasic, dar destul de arătos și fotogenic (te invit să vezi pozele), pe care, la loc de cinste, e scris cuvântul REJUVENATE (o fi îndemn, o fi promisiune). Crema are o culoare verde-măslinie și un miros… cu forță, care sigur nu poate fi ignorat. E puternic, poate prea puternic pentru persoanele cu olfacție mai sensibilă. Nu reușesc nicicum să disting ce anume din componența cremei aduce cea mai pregnantă contribuție asupra mirosului. Ansamblul de miresme e categoric floral, cu iz de grădină, plus ceva de nedeslușit. O fi patchouli, despre care se zice că ar avea un miros foarte controversat? O fi altceva?
Aplic cu spatula (prezentă în ambalaj) o cantitate mică de cremă pe fața umedă, conform instrucțiunilor de utilizare. Da, crema aceasta e fără nicio îndoială, făcută din uleiuri. Textura e uleioasă, îi trebuie un pic de timp să fie absorbită de piele, dar până la urmă, izbutește și simți hidratarea.
Celelalte două produse, uleiul demachiant și serul de noapte regenerant, sunt foarte asemănătoare ca aspect, uleiul fiind fratele mai mare, de 50ml iar serul, mezinul de 30ml.
Niciunul dintre cele două nu sunt timide în ceea ce privește mirosul, dar vin cu note diferite de ale cremei. Dacă îți place lavanda, serul de noapte e numai bun pentru tine, mireasma de levănțică fiind foarte prezentă. În afara uleiului de lavandă, în compoziția serului mai intră și: uleiul de lemn de trandafir, de șofrănel, de luminița de noapte, și de măceșe. Nu am simțit trandafirul, nici măceșele și, să fiu sinceră, nu am idee cum miroase luminița de noapte. Pe lângă lavandă, care bate tot în materie de parfum, se simte și miros de citrice, care, cel mai probabil, vine de la limonen-ul din compoziție.
Uleiul demachiant e, așa cum era de așteptat, uleios. Rimelul meu i-a opus ceva rezistență, dar până la urmă, a fost biruit și îndepărtat. Partea bună e că pielea rămâne moale și hidratată.
Pentru rezultatele Serului de noapte, am așteptat ceva mai mult. De fapt, nu am așteptat, am dormit, după ce am aplicat câțiva stropi pe față și am masat produsul pe piele. Vă spun cu mâna pe inimă că a fost un somn odihnitor și că dimineața, pielea mea nu era mai tânără cu 10 ani, dar era mai relaxată, nu aveam grăsimi nedorite prin păr, pe pernă, sau mai știu eu pe unde, ceea ce zic că e un plus considerabil.
Dacă ar fi să fac un rezumat al primei testări a produselor, aș zice: uleiuri din plin, parfum puternic, piele tonificată și hidratată ca pământul după ploaie. Acum, dacă peste câteva săptămâni, voi observa că sunt mult mai luminoasă și că ridurile se vor estompa unul după altul, nu îmi va rămâne decât să mulțumesc producătorului și Dumnezeului tuturor uleiurilor și vitaminelor.
Text și fotografii: Mirona Pavel, echipa Viața Verde Viu