Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Postura capului inainte, o conditie moderna ce poate deteriora sanatatea intregului corp

Postura capului inainte, o conditie moderna ce poate deteriora sanatatea intregului corp

Daca va uitati in jurul vostru veti observa ca toate fiintele vii prezinta forme curbate. Corpul uman nu este o exceptie. Privit dintr-o parte, corpul uman prezinta trei mari zone curbate: zona cervicala, spatele si zona lombara. Aceste curburi ajuta

Daca va uitati in jurul vostru veti observa ca toate fiintele vii prezinta forme curbate. Corpul uman nu este o exceptie. Privit dintr-o parte, corpul uman prezinta trei mari zone curbate: zona cervicala, spatele si zona lombara. Aceste curburi ajuta la deplasare si mentinerea echilibrului. Curbura din zona cervicala este considerata a fi cea mai importanta si este supra-numita "arcul - vietii" pentru ca aceste oase protejeaza trunchiul cerebral si reprezinta drumul principal de acces pentru nervii spinali care afecteaza fiecare organ si functie in corp

Cand oricare dintre curburile firesti ale coloanei isi modifica postura normala, presiunea rezultata afecteaza discurile vertebrale, tesuturile si nervii.

Una dintre problemele cele mai frecvente si cu cel mai mare impact apare la nivelul curburii cervicale, o curbura normala a coloanei la nivelul vertebrelor gatului. Cand coloana cervicala si lombara isi deformeaza pozitia normala, se pierde pana la 50% din rezistenta coloanei.

Postura capului inainte

Cu fiecare 2.4 cm cu care capul sta tinut in fata (si nu in echilibru firesc deasupra corpului) acesta preia aproape 2 kg din greutate. Muschii spatelui si ai gatului trebuie sa faca eforturi mai mari pentru a tine barbia ridicata iar muschii barbiei stau permanent incordati, punand presiune pe nervi si ducand la aparitia durerilor de cap localizate la ceafa sau a celor similare durerilor de sinuzita.

Aceasta “postura a capului inainte,” declara directorul sectiei de medicina fizica si recuperare a Universitatii din California, Rene Cailliet, “poate ajunge sa suporte o greutate mult prea mare, de pana la 12 kg …” care duce la “deformarea intregii coloane” si “poate avea ca rezultat o pierdere de 30% din capacitatea vitala a plamanilor.”

Subluxatia este termenul folosit pentru compresia si iritarea nervilor ca urmare a pozitionarii gresite a coloanei. Cand curbura cervicala este gresit pozitionata, sira spinarii se intinde si isi ingusteaza circumferinta nervii pierzandu-si astfel conductivitatea.

Postura capului inainte este cel mai des cauzata de:

Ce poti face pentru a sta corect la calculator!

Articol postat de Viata in verde viu

Traumele care duc la postura capului inainte pot aparea in urma unor accidente de masina, cazaturi sau alunecari, sau pot fi provocate la nastere prin utilizarea forcepsului sau a aspiratorului.

Un studiu din 1999 publicat in editia de Noiembrie a revistei Spine (Coloana) a evaluat 985 studenti din cinci licee diferite si efectele pe care caratul ghiozdanului in spate l-a avut asupra lor. Modificarea posturii “curburii vietii” a fost semnificativa ca urmare a purtarii ghiozdanului in spate in fiecare caz. Greutatea ghiozdanului nu a contat la fel de mult ca varsta si sexul studentilor: studentii mai tineri aveau cele mai evidente deformari ale posturii si fetele cele mai mari aveau si ele o postura a capului inainte foarte accentuata.

Straturile mici de muschi grupati in varful coloanei se pot atrofia in numai 20 de minute atunci cand nu sunt folositi. Un studiu din 1985 care a descoperit o incidenta mare de probleme posturale la persoanele care sufereau de fibromialgie, sindromul durerii miofaciale si ATM. Studiul a identificat pozitia incorecta si statul in picioare la 96% dintre cazuri; postura capului inainte la 85% dintre cazuri; si umeri adusi inainte si coborati la 82% dintre cazuri.

S-a observat ca postura capului inainte apare tot mai des la cei tineri. Modificarile degenerative ale osului si coloanei cervicale la pacientii tineri sunt asociate cu utilizarea dispozitivelor electronice care se tin in mana, cum sunt telefoanele mobile, jocurile video portabile si cartile electronice.

coloana afectiuni

Probleme asociate cu postura capului inainte

Postura capului inainte poate contribui si la sindromul tunelului carpian.

Castigatorul premiului Nobel in Fiziologie si Medicina, Dr. Roger Sperry spune ca “90% din stimuli si nutrientii care ajung la creier sunt generati prin miscarea coloanei." Doar 10% din energia creierului este alocata proceselor de gandire, metabolism si vindecare. 90% din energia creierului se foloseste pentru procesarea si mentinerea relatiei corpului cu gravitatea, a  demonstrat Sperry.

Avand in vedere ca postura capului inainte reduce capacitatea plamanilor, aceasta poate cauza astm, probleme vasculare si boli cardiace. Deficitul de oxigen afecteaza intregul sistem gastrointestinal si poate reduce productia de endorfine. Acest lucru are ca urmare transformarea perceptiei de senzatii nedureroase in durere.

Surse:
http://events.stanford.edu/events/324/32425/
http://www.chiro.org/LINKS/ABSTRACTS/dentist.shtml
http://www.elsevier.pt/en/revistas/revista-portuguesa-pneumologia-320/artigo/correlation-between-pulmonary-function-posture-and-body-composition-90250739

#astm #boli de inima #cervicala #Postura capului inainte

Ce au mai parcurs alti cititori...

Sase masuri simple pentru a preveni bolile de inima
Cauzele emotionale ale bolilor - aparatul respirator
Alimente pentru ameliorarea simptomelor de astm

Ce spun cititorii despre "Postura capului inainte, o conditie moderna ce poate deteriora sanatatea intregului corp"

Paula20 September 2015 11:24Raspunde

Va dau perfecta dreptate la tot ce s-a mentionat mai sus. Cu regret a trebuit sa constat ca intradevar, eu imi petrec foarte, foarte mult timp in fata calculatorului si TV. Acuma NU ma mai mira, ca - inima mea a dat semne de existenta -.... Va multumesc mult pentru aceasta informatie , de acuma voi fi mult mai prudenta si voi face mai multa miscare la un numar de ore....

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101