Diferitele boli de inima, intocmai precum diabetul de tip 2, sunt unele dintre cele mai usor de prevenit si evitat, DAR trebuie sa actionati dinainte.
Contrar credintei populare, nivelul total de colesterol este complet nesemnificativ in determinarea riscului de boli cardiovasculare, doar daca nu cumva ajunge sau depaseste 300.
Si, poate mai important, aveti nevoie sa fiti constienti ca nu colesterolul este CAUZA bolilor de inima. Daca va preocupati excesiv cu incercarea de a cobora nivelul colesterolului la un numar prestabilit, veti pierde complet din vedere problema reala. De fapt, exista multi oameni cu nivele de 250 si peste, care au de fapt nivel scazut de risc al bolilor de inima, datorita nivelului de HDL. Dimpotriva, am vazut mai multi care au avut nivelul colesterolului sub 200 si aveau un inalt risc pentru boli de inima pe baza urmatoarelor teste suplimentare:
- Raportul HDL/colesterol: Acest procentaj este un puternic factor de risc al bolilor de inima. Doar imparte nivelul HDL-ului tau la cel al colesterolului. Ideal ar fi sa se gaseasca mai sus de 24%. Sub 10% este un indicator semnificativ al riscului de boli cardiovasculare.
- Raportul trigliceride/HDL. Poti face acelasi lucru cu raportul trigliceride/HDL. Acest raport ar trebui sa fie sub 2.
Mentinerea unui nivel scazut al inflamatiilor este un factor cheie daca vreti sa reduceti riscul de boli de inima(ca si de alte boli cronice). Este important de realizat ca sunt diferite marimi ale colesterolului LDL, si ca ceea ce este relevant este marimea particulelor LDL. Aceasta din cauza ca particulele mici raman blocate mai usor si provoaca mai multe inflamatii, in timp ce particulele mar nu raman blocate. Statinele nu moduleaza marimea particulei LDL. Unicul mod de a face sigur ca particulele LDL din sangele tau sunt mari si nu se blocheaza si provoaca inflamatii este prin dieta. De fapt aceasta este unul dintre lucrurile majore pe care le face insulina. Asa ca mai degraba decat sa luati un medicament cu statine, ceea ce aveti nevoie in mod real este sa va concentrati asupra dietei pentru a reduce inflamatiile din corp, care sunt agravate de mancatul alimentelor precum:
- colesterol oxidat(colesterol care a ajuns ranced, precum cel de la ouale prajite prea mult)
- Zahar si cereale
- Alimente gatite la temperaturi mari
- Grasimile trans
Sase masuri simple pentru a preveni bolile de inima
Cateva recomandari suplimentare care pot avea un profund impact asupra reducerii inflamatiilor din corp si a riscului de boli de inima includ:
- Optimizarea nivelului de insulina. Daca nivelul de insulina cand postiti nu este mai jos de trei, atunci luati in considerare limitarea sau excluderea consumului de zahar si cereale pana cand va optimizati acest nivel.
- Optimizarea nivelului de vitamina D. Cei mai multi oameni nu sunt constienti ca vitamina D poate avea un profund impact asupra micsorarii riscului de boli de inima. Cea mai buna sursa de vitamina D este pielea expusa la soare. In timpul iernii, recomand utilizarea unei bronzari sigure. Daca optati pentru un supliment de vitamina D, asigurati-va ca luati forma corecta a vitaminei D – D3 si nu D2 – in cantitati adecvate pentru a culege beneficiile, si amintiti-va sa va testati regulat nivelul de vitamina D.
- Echilibrarea raportului de grasimi omega-6/omega-3. Cei mai multi oameni consumand dieta standard au un raport 25:1, care este puternic dezechilibrat. Raportul ideal omega-6/omega-3 este de 1:1. De aceea veti vrea sa micsorati cantitatea de uleiuri vegetale din dieta voastra, si sa va asigurati ca aveti o sursa de inalta calitate de grasimi omega-3 precum sunt semintele de in, semintele de canepa, seminte de chia. Descoperă 3 superalimente cu efecte benefice pentru sănătatea inimii
- Exercitiile fizice regulate. Practicarea regulata de exercitii fizice este un mod excelent de a micsora inflamatiile fara vreun efect secundar asociat medicamentelor. Exercitiile cu intervale de inalta intensitate sunt deosebit de benefice.
- Normalizarea greutatii, sau si mai bine, a circumferintei abdominale. Daca esti o femeie cu circumferinta abdominala de peste 89 cm sau un barbat cu o talie de peste 102 cm, probabil vei suferi de inflamatii. Ajustarea a 7-8 centimetri in talie prin reducerea portiilor de mancare si sporirea activitatii fizice poate sa va apropie semnificativ de rezolvarea problemei.
- Inlaturarea stresului. Stresul poate crea o larga varietate de schimbari fiziologice, cum ar fi impiedicare digestiei, excretarea de nutrienti valorosi, micsorarea florei intestinale binefacatoare, micsorarea metabolismului si ridicarea nivelelor de trigliceride, colesterol, insulina si cortizol.
Dar, ce aveti ci D2?!? Adica de ce e D3 varianta corecta si nu D 2?! Nu am nimic cu D3 , doar ca eu cu D 2 in 12 zile de tratament cu o schema corecta de administrare mi-am dublat D-ul, forma circulara.