Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Plasma Quinton - ce este, cum acționează, beneficii și protocol de utilizare

Plasma Quinton - ce este, cum acționează, beneficii și protocol de utilizare

Plasma Quinton este un supliment alimentar descoperit în secolul al XIX-lea, ce conţine toate mineralele necesare organismului nostru. Descoperă ce beneficii are şi care este protocolul de utilizare.

MOTTO: „Marea spală toate relele omului”, spunea Platon 

René Quinton, biolog şi fiziolog francez, cercetător renumit al apei marine, afirma: „apa de mare tinde să-şi păstreze propria activitate biologică şi moleculară de echilibru."  Acesta a sesizat asemănarea dintre mediul marin și compoziția plasmei sanguine, din care deduce toată cronologia evoluției speciilor, începând cu viața marină, apoi terestră și aeriană, pentru a încheia cu consecințele terapeutice care decurg în mod inevitabil din acest lucru. În acest scop, a creat în toată Franța celebrele sale ”dispensere marine”. 

plasma-quinton-inventator

Cuprins

 

Ce este Plasma Quinton?

Plasma Quinton este un supliment nutriţional lichid, extras de la adâncimea de 30 de metri dintr-o zonă oceanică caracterizată de vortexuri de fitoplancton şi zooplancton, după un protocol științific stabilit de savantul francez René Quinton acum 120 de ani. Este dublu micro-filtrat la rece, în conformitate cu Farmacopeea Europeană, fără nici un aditiv, complet natural.

De-a lungul timpului, Plasma Quinton a avut numeroase aplicaţii bazate pe conceptul reînnoirii, purificării şi regenerării fluidelor interne şi pe menţinerea echilibrului corpului. Ea s-a dovedit a fi nutrientul esenţial al celulei şi un regenerator al funcţiilor ei.

 

Cum acţionează și ce beneficii are Plasma Quinton? 

plasma quinton hypertonicPlasma Quinton conţine toate mineralele necesare pentru buna funcţionare şi regenerarea celulelor noastre, iar datorită biodisponibilităţii ionice a elementelor sale constitutive, reuşeşte să redea sistemului celular echilibrul şi vitalitatea. 

De cele mai multe ori, cantitatea de energie necesară pentru absorbţia, asimilarea şi eliminarea unui produs nutritiv este mai mare decât energia obţinută din produsul în sine. Cele mai multe suplimente alimentare au o putere scăzută de absorbţie, lăsând organismului sarcina de a elimina elementele neasimilate, sarcină care ulterior cauzează deshidratare şi acidifiază interiorul corpului (intestinul, ficatul şi rinichii). 

Pe de altă parte, Plasma Quinton izotonizată este absorbită de intestin prin difuzie pasivă. Deoarece materialul organic şi mineral a fost digerat în prealabil de către zooplancton, el nu necesită o digestie activă, căci are deja cuplajul de aminoacizi necesar traversării barierei hemato-encefalice.

De asemenea, similitudinile între sânge şi apa de mare/ocean permit o regenerare celulară completă si induc o stare de vitalitate şi echilibru. 

Plasma Quinton este un supliment alimentar integral si bio-disponibil, care acoperă toate carenţele de minerale ale organismului, fără să lase în urmă niciun element rezidual.

Dicţionarul Vidal, numit şi „Biblia farmacistului”, pune la dispoziția profesioniștilor din domeniul sănătății informații despre compoziția chimică a produselor farmaceutice, cât şi indicații despre valoarea lor terapeutică, constatată în practică.

Plasma Quinton a fost considerat medicament între anii 1900 și 1982, după care a fost utilizat cu precădere ca supliment alimentar, formă sub care se obțin aceleași rezultate.

Iată un fragment din ediția Vidal 1975, în care sunt descrise pe larg proprietățile terapeutice ale produsului Plasma Quinton, după 70 de ani de utilizare, fără efecte secundare.

 

Protocol de utilizare Plasma Quinton

Care este diferența dintre Plasma Izotonică şi cea Hypertonică?

Plasma de Quinton este disponibilă sub două forme: 

Pentru utilizare buvabilă este mult mai avantajos să se dilueze cu putină apă slab mineralizată o fiola de Plasma Quinton Hypertonic (10ml + 30ml apă plată), după care să se folosească pe durata unei zile.

Se poate folosi direct şi forma de Plasma Quinton Izotonic fiole pentru o etapă de acomodare la copiii până într-un an, precum şi copiii care au alergii, disbioze intestinale, parazitoze etc. În aceste cazuri, este necesară o acomodare de 1-2 săptămâni cu Quinton izotonic, din punct de vedere „informațional” sau homeopatic.

Protocolul standard de utilizare pentru vârsta 1-100 de ani 

Pentru copiii mai mici de 3 ani, acest protocol se face cu Plasma Quinton Izotonic.

În cazul persoanelor cu hipertensiune, infecții renale sau probleme de inimă, medicii  recomandă un regim hiposodic ( cu putină sare) . În aceste situaţii, trebuie să se ţină cont că la 3 fiole de Plasma Quinton Hypertonic pe zi avem doar 1g de sare. Utilizarea se va face deci în funcție de aceste date.

Fiola se poate dilua cu putină apă, după gust, şi înghițită treptat timp de 3-5 minute, pentru o absorbție sublinguală.

Pentru sportivi se iau suplimentar 10ml de Plasma Quinton Hypertonic înainte şi după fiecare antrenament.

După terminarea protocolului, fiecare persoană va decide dacă vitalitatea obținută prin utilizarea zilnică a Plasmei Quinton merită continuată.

Cashback GARANTAT 26-28 Mai

Plasma Quinton în timpul sarcinii

Pe timpul sarcinii, fătul va acapara majoritatea mineralelor din alimentația mamei pentru dezvoltarea sa structurală şi pentru constituirea lichidului amniotic. El bea pe zi aproximativ 1 litru de lichid amniotic, adică între 9 şi 12g de săruri minerale. Această carenţă de minerale şi lipsa vitaminei C duce la apariția grețurilor de sarcină, preeclampsiei, sarcinii toxice, nașterii premature şi, mai târziu, la demineralizare, rahitism, boala oaselor de sticlă etc. 

Pentru remedierea carenţelor minerale acaparate de copil, mama are nevoie de minimum 2-4 fiole de Plasma Quinton Hypertonic pe zi, împreună cu 5-10g de vitamina C (luată câte 1-2g de câteva ori pe zi), până ce dispare orice senzație de greaţă sau anemie. Fiola se poate dilua cu putină apă, după gust, şi înghițită treptat timp de 3-5 minute, pentru o absorbție sublinguală.

Facultativ, se recomandă în paralel, pentru anemii şi lipsa de fier, o combinație de 1-2g  spirulină cu Vitamina C (în proporție de 1/3), consumată în porții de 2-3g, imediat după masă.

 

Plasma Quinton la nou-născuți

Una dintre posibilele erori ale pediatriei moderne este alimentația fără săruri minerale la copiii cu varsta între 0-12 luni pe baza unei idei idealiste că laptele mamei conține toate mineralele necesare. Cu cât copilul este mai mic, 2-3 luni, cu atât o soluție salină izotonică (preferabil marină) îi este necesară zilnic.

Se recomandă administrarea a 1-3 fiole de Plasma Quinton Izotonic pe zi, date cu pipeta sau cu biberonul. La copiii care sunt hrăniți cu biberon, se recomandă câte 2-3 ml de Plasma Quinton Hypertonic în fiecare biberon cu lapte praf.

În cazurile în care copilul refuză gustul sărat al fiolelor de Plasma Quinton, conținutul se poate pune în biberonul cu apă, în sucuri naturale sau direct în mâncare.

Dacă se constată un exces de vitalitate seara, cea de-a treia fiola se va lua înainte de ora 18 sau, eventual, se optează pentru administrarea a două fiole timp de 2 luni.

În cazul copiilor sub 1 an, care sunt alăptați, mama trebuie sa folosească în paralel cu copilul 1-3 fiole de Plasma Quinton Hypertonic pe zi, pentru a oferi copilului complexul mineralo-proteic necesar digerării corecte a laptelui matern. 

 

Plasma Quinton în alergii, intolerante, astm

Când flora bacteriană este dereglată - în alergii, disbioze, probleme parazitare, intoleranţe alimentare sau autism - este posibil ca anumite bacterii sau fungi patogeni să fi dereglat terenul biologic. În aceste situaţii, apare o rezistenţă la orice tentativă de reglare a terenului biologic, mai ales cu Plasma Quinton. 

Se recomandă o perioadă de adaptare: 1 fiolă/zi de Plasma Quinton Izotonic primele 3-5 zile, dată treptat pe durata zilei cu o pipetă. 

În a doua etapă se continuă cu 2 fiole/zi timp de 3-5 zile şi apoi se urcă la 3 fiole pe zi până la terminarea cutiei. Aceste durate pot fi modificate la alegere în funcție de adaptarea copilului, dar nu trebuie întrerupte, deoarece este nevoie de  Plasma Quinton şi pentru eliminarea toxinelor extrase din celulă.

plasma quitonÎn timp, cu ajutorul Plasmei Quinton şi prin eliminarea alimentelor rafinate, copilul își va restabili flora intestinală şi va accepta cu plăcere gustul sărat, cel cu care s-a hrănit timp de 9 luni de zile în burta mamei.

După această perioadă, care poate varia de la 1 lună la 3 luni, se poate introduce şi Plasma Quinton Hypertonic, diluată cu 3 parți de apă plată şi administrată cu o seringa sau cu o linguriță de plastic (nu de metal). Fac mențiunea că, din punct de vedere homeopatic/ informațional, este posibil ca apa cu care se diluează Plasma Quinton Hypertonic să perturbe informația biologică conținută de acest produs.

În cazul copiilor cu intoleranţe se  recomandă evitarea apei de la robinet şi se utilizează doar apa filtrată sau apa plată de bună calitate.

Se vor evita dulciurile şi făinoasele.

Dacă copilul bea biberon, se pune ½ sau ¼ fiolă de Plasma Quinton Hypertonic la fiecare  biberon, în funcție de vârsta şi apetitul copilului.

 

Plasma Quinton în deficiente de creștere în greutate, anorexie, demineralizarea dinților, lipsa poftei de mâncare etc.

Facultativ, se poate începe cu o perioadă de adaptare: 1 fiolă/zi de Plasma Quinton Izotonic primele 3-5 zile, dată treptat pe durata zilei cu o pipetă. 

În a doua etapă se continuă cu 2 fiole/zi timp de 3-5 zile şi apoi se urcă la 3 fiole pe zi până la terminarea cutiei. Aceste durate pot fi modificate la alegere în funcție de adaptarea copilului, dar nu trebuie întrerupte, deoarece este nevoie de  Plasma Quinton şi pentru eliminarea toxinelor extrase din celulă.

Protocolul de administrare al Plasmei Quinton Hypertonic în aceste cazuri este:

Se recomandă administrarea a 1-3 fiole de Plasma Quinton Izotonic pe zi, date cu pipeta sau cu biberonul. La copiii care sunt hrăniți cu biberon, se recomandă câte 2-3 ml de Plasma Quinton Hypertonic în fiecare biberon cu lapte praf.

În cazurile în care copilul refuză gustul sărat al fiolelor de Plasma Quinton, conținutul se poate pune în biberonul cu apă, în sucuri naturale sau direct în mâncare.

Dacă se constată un exces de vitalitate seara, cea de-a treia fiola se va lua înainte de ora 18 sau, eventual, se optează pentru administrarea a două fiole timp de 2 luni.

În cazul copiilor sub 1 an, care sunt alăptați, mama trebuie sa folosească în paralel cu copilul 1-3 fiole de Plasma Quinton Hypertonic pe zi, pentru a oferi copilului complexul mineralo-proteic necesar digerării corecte a laptelui matern. 

Se  recomandă evitarea apei de la robinet şi utilizarea apei filtrate sau a apei plate de bună calitate.

Se vor evita dulciurile şi făinoasele.

În funcție de rezultatele obținute si de bugetul fiecărei familii se poate continua pentru menținerea vitalității zilnice.

Citește mai multe despre Demineralizarea dinților la copii - cauze, simptome, tratament

Plasma Quinton în gastroenterite cu vărsături şi diaree la copii

În astfel de situaţii, Plasma Quinton nu este doar indicată, ci strict necesară pentru recuperarea mineralelor şi combaterea deshidratării.

Este ideală utilizarea argilei verzi în amestec cu Plasma Quinton. Se poate pune ori în biberonul cu ceai de mentă, ori se da cu lingurița.

Plasma Quinton în stările de febră

Temperatura provoacă deshidratare, adică pierderea apei şi, mai ales, a mineralelor care asigură echilibrul electric intra/extra celular.

Un sânge care pierde apă devine mai vâscos, deci va ajunge mai greu la extremități. Un alt aspect, mai puțin cunoscut, este că pierderea apei coagulează fluidul coloidal, numit plasmă sangvină, ceea ce lasă stratul difuz de ioni (stern) fără suport. Este vorba de flocularea coloizilor, căci pierderea în exces a apei prin transpirație este ca şi când acvariul ar avea o fisură, iar celulele ar fi peștișori. Cel mai redutabil compensator al acestor pierderi este Plasma Quinton. 

Ca alternativă suplimentară, se pune copilul într-o cadă cu apă călduță si este menținut câteva zeci de minute să se „răcească” odată cu apa. Se recomandă hidratarea cu o apa curată, fiind benefică şi utilizarea de Vitamina C.

Vom încheia această prezentare despre Plasma Quinton cu fraza biologului Rene Quinton, cel care a descoperit-o: ” Plasma Quinton nu vindeca nimic, dar nimic nu se vindecă fără ea.

Autor articol: Adrian Vornicu - expert în bio-electronică, micro-nutriție şi hidratare

Înapoi la cuprins

Iată cele mai comune întrebări despre plasma Quinton şi beneficiile sale, într-un interviu interactiv:

#energie #vitalitate #plasma quinton

Ce au mai parcurs alti cititori...

Stiai ca vitamina C este necesara pentru o absorbtie mai buna a fierului in organism?
Care este doza zilnică de turmeric recomandată pentru tratarea diabetului, artritei sau a cancerului?
Pe lângă tratarea răcelii, echinaceea mai poate reduce ridurile şi proteja împotriva efectelor radiaţiilor

Ce spun cititorii despre "Plasma Quinton - ce este, cum acționează, beneficii și protocol de utilizare"

Maria Basa01 April 2023 20:29Raspunde

Imi puteti trimite si mie, va rog, continutul Plasmei? Multumesc!

Ana Rus03 April 2023 10:30Raspunde

Pe pagina de produs gasesti compozitia si tabelul cu compozitia chimica de la plasma https://viataverdeviu.ro/vitamine-minerale-plasma-quinton-hypertonic-30fiole

Alina Mihaela Monga09 October 2022 14:46Raspunde

Buna! Daca se face unui copil de 3 ani schema 3-2-1 cu plasma izotonica e ok? Sau musai trebuie data cea hipertonica?

10 October 2022 12:41Raspunde

Buna, Protocolul care a dat cele ai multe rezultate este acesta cu 3-2-1. Plasma se poate da ina din primele zile de viata. Insa pana la 3 ani se recoamnda izotonic, varianta mai diluata. Iar dupa 3 ani hypertonic. Daca copilul este mai agitat, mai energic atunci poti si dupa 3 ani sa ii dai tot izotonic. De ce? Pentru ca plasm da si un boost de energie.

Alina29 March 2022 09:23Raspunde

Buna ziua, pentru un baietel care are întârziere în limbaj 3.8luni, și din cauza asta este suspect de Tsa, este atent, contact vizual bunicel, dar avem întârziere foarte mare în limbaj. Ce schema ne-ați recomanda?

29 March 2022 10:06Raspunde

Alina, Întâi de toate să vezi și cu medicul vostru. Protocolul recomandat este: – prima lună: 3 fiole pe zi (dimineața, după-amiaza și seara), înainte de mese – a doua lună: 2 fiole pe zi; una dimineața iar cealalta după-amiaza, înainte de mese – a treia lună: 1 fiolă înainte de micul dejun. Da, mulți copilași au avut foarte bune îmbunătățiri după cura cu plasma și siliciu: https://viataverdeviu.ro/silicium-g5-original-1l-silicium-laboratories Cu prietenie, Ana - Viața Verde Viu

Mariana03 January 2022 17:56Raspunde

Bună seara, pentru osteoporoza severa ce recomandațisi care este protocolul.

04 January 2022 08:55Raspunde

Bună, Mariana, Ne bucurăm că ai încredere în noi, însă nu suntem medici, suntem doar o echipă pasionată de un stil de viață sănătos care crede cu tăriei în remediile naturale și în ceea ce ne oferă natura. Te sfătuiesc să consulți și un medic, este foarte important în cazul problemelor de sănătate. Noi te putem ajuta cu câteva sfaturi care să îți fie adjuvante: La plasma se recomandă varianta hypertonică și cura este: – prima lună: 3 fiole pe zi (dimineața, după-amiaza și seara), înainte de mese – a doua lună: 2 fiole pe zi; una dimineața iar cealalta după-amiaza, înainte de mese – a treia lună: 1 fiolă înainte de micul dejun. Produsul îl găsești aici: https://viataverdeviu.ro/vitamine-minerale-plasma-quinton-hypertonic-30fiole Iar alți medici recomandă plasma împreună cu siliciu https://viataverdeviu.ro/vitamine-minerale-silicium-g5-silicium-laboratories 30 ml per zi, luat în două doze de câte 15 ml, cu 10-15 minute înainte de masă Oare te pot ajuta cu o comandă? Sănătate multă și să fie cu folos!

Crainic Aurica11 October 2021 19:50Raspunde

Ptr copii cu hiperactivitate este indicat și autism

18 October 2021 11:02Raspunde

Buna, Aurica, Sa stii ca este recomndat protocolul 3-2-1 in combinatie cu siliciu. Avem multe mamici care il administreaza la recomandarea medicului. Insa inainte de toate vezi si cu medicul vostru. Ei cunosc acest protocol si stiu exact ce recomandari sa va faca si cu cate fiole sa incepeti pe zi. Cu prietenie, Ana - Viata Verde Viu

Zodian nicoleta27 September 2021 16:17Raspunde

Băiat de 11 ani cu deficit de atenție, vaccinat cu schema obligatorie și facultativa și tulburări de limbaj.greutate 70 kg înălțime 1.60 cm.ce protocol recomandați?

18 October 2021 11:08Raspunde

Buna, Nicoleta, Protocolul standard si cel mai folosit este 3-2-1. Adica – prima lună: 3 fiole pe zi (dimineața, după-amiaza și seara), înainte de mese – a doua lună: 2 fiole pe zi; una dimineața iar cealalta după-amiaza, înainte de mese – a treia lună: 1 fiolă înainte de micul dejun La tine cel mai bine este sa vezi si cu medicul specialist pentru ca s-a putea sa fie nevoie si de siliciu. Plasma impreuna cu siliciu. Sanatate multa! Cu prietenie, Ana - Viata Verde Viu

Camelia19 July 2021 19:17Raspunde

Pentru cei care au probleme cu tiroida hipo/hiper este recomandat?

21 July 2021 15:23Raspunde

Camelia, inainte de toate te sfatuiesc sa te consulti si cu medicul tau specialist insa da, plasma se poate lua si avem clienti cu afectiuni ale tiroidei care o consuma.

Alina02 April 2021 12:25Raspunde

Buna as dori sa stiu care plasma o e ok pentru mine duero de oase hemoroizi ,rheumatism 41 de ani.Multumesc ,so o poza va rog cu ce contine

20 April 2021 17:13Raspunde

Alina, la adulți se recomandă varianta hypertonică: https://viataverdeviu.ro/vitamine-minerale-plasma-quinton-hypertonic-30fiole

Ramona11 February 2021 11:40Raspunde

Pentru alergii și dermatia atopica de care plasma și cât se administrează la un copil de 4 ani?

02 March 2021 09:38Raspunde

Plasma Hypertonica https://viataverdeviu.ro/vitamine-minerale-plasma-quinton-hypertonic-30fiole

Ioana Codreanu10 December 2020 05:51Raspunde

Pentru un copil de 3 luni cu reflux gastro-esofacian, ar putea avea vreun beneficiu utilizarea acestui produs?

10 December 2020 12:56Raspunde

Buna, Ioana,  Da, cu siguranta o sa il ajute insa sa alegi varinata izotonica: https://viataverdeviu.ro/vitamine-minerale-plasma-quinton-izotonic-30fiole

gabriel iacob16 October 2019 13:32Raspunde

care sunt cele 78 de substante ?ce contine plasma quinton^?

17 October 2019 11:58Raspunde

Bună, Gabriel, Plasma conține toate mineralele necesare organismului nostru. Ți-am trimis o poză u toate elementele pe care le conține. Poza nu poate fi atașată aici. O zi frumoasă! Ana - Echipa Viața Verde Viu

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2023 Viata Verde Viu | Produse naturiste, sfaturi sănătoase și rețete gustoase. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101